Görüş Bildir
Haberler
Balkan Yarımadasının Mücevheri Olarak Sayılan ve Vizesiz Gidebileceğiniz Arnavutluk'ta Gezmeniz Gereken 13 Yer

Balkan Yarımadasının Mücevheri Olarak Sayılan ve Vizesiz Gidebileceğiniz Arnavutluk'ta Gezmeniz Gereken 13 Yer

Jasmin
27.08.2021 - 11:00

Arnavutluk küçük bir ülke olabilir, ancak bu ülkede yapılacak çok şey var. Makedonya, Yunanistan, Kosova ve Karadağ ile sınır komşusu olan ülke son zamanlarda ziyaretçiler tarafından popüler hale gelmeye başladı. Ülke, temiz havası ve büyüleyici kumsallarının yanı sıra dünyadaki en güzel Osmanlı mimarisine ev sahipliği yapmaktadır. Biz Onedio olarak Arnavutluk'a yolunuz düşerse mutlaka gezmeniz gereken 13 yeri sizler için sıraladık!

Kaynak: https://www.thecrazytourist.com/15-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arnavutluk Rivierası

1. Arnavutluk Rivierası

Arnavutluk Rivierası, ülkenin en çok ziyaretçi çeken noktası. Burada yıl boyunca birçok uluslararası müzik festivali yapılır. Jale Sahili'ndeki Folie Marine ve Dhermi yakınlarındaki Havana Beach Club gibi gece kulüpleri, Avrupa'nın dört bir yanından ziyaretçileri bünyesine çekiyor. Bir sahil kasabası olan Himara'yı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Porto Palermo Plajı, Llamani Plajı ve Filikuri Plajı bölgenin en güzel kumsallarına sahiptir. En kalabalık plaj, Drymades Plajı'dır.

2. Tiran

2. Tiran

Arnavutluk'un başkenti olan Tiran, Arnavutluk'taki en çok ziyaretçi çeken şehirlerden biridir. Şehirde mutlaka görmeniz gereken birçok turistik yer bulunuyor. Eğer bir gün Tiran'a giderseniz 18. yüzyıldan kalma Hacı Edhem Bey Camisi'ni görmeye gidin. Tiran'da yaşayan insanlar oldukça cana yakındır. Tiran'ın başkent olması, şehrin pahalı olduğu anlamına gelmiyor. Oteller ve restoranlar diğer ülkelere kıyasla oldukça uygun. Skanderbeg Meydanı olarak da bilinen İskender Bey Meydanı'nı da mutlaka görmelisiniz. Ayrıca Arnavutluk tarihine meraklıysanız Ulusal Tarih Müzesi'ni de gezebilirsiniz.

3. Llogara Millî Parkı

3. Llogara Millî Parkı
zbulo.org

Llogara Milli Parkı altın kartal, Avrupa yaban kedisi ve alageyik gibi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Llogara Milli Parkı'na giderseniz, mutlaka Llogara Geçidi'nden bir arabayla geçin. Bu geçit, Arnavutluk'un en ünlü yerlerinden bir tanesidir. Milli Park'ın ortasında yer alan yol, deniz seviyesinden 1.000 metre yüksekte. Bu geçidin manzarası tam anlamıyla nefes kesici. Geçidin tepesinde bu manzaraların tadını çıkartabileceğiniz restoranlar da mevcut. Tiran'dan Sarana'ya bu geçitten gitmek birkaç saat sürecektir.

4. Berat

4. Berat

Arnavutluk'un ortasında bulunan Berat, ülkenin en eski şehirlerinden biridir. Şehirde Osmanlı ve Arnavut mimarisi bir arada bulunur ve bu yüzden 'Bin Pencereli Şehir' olarak da adlandırılır. Eğer yolunuz Berat'a düşerse, Kalaja Kalesi'ni mutlaka görmelisiniz. Eskiden Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli bir şehri olan Berat, 2008 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne eklendi. Ayrıca Blachernae St. Mary Kilisesi ve Mangalem Mahallesi de görülmeye değerdir.

5. İşkodra

5. İşkodra

İşkodra, Arnavutluk'un kuzey kesiminde bulunur ve ülkenin kültür başkenti olarak kabul edilir. Yıl içinde birden fazla festivale ev sahipliği yapar. Drisht Kalesi, şehrin birkaç kilometre uzağındadır. Migjeni Tiyatrosu'nu mutlaka görmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saranda

6. Saranda

Bu şehir son 20 yılda büyük bir gelişme göstermiştir. Bu gelişme, şehri adeta bir turizm merkezine dönüştürdü. Arnavutluk'taki en güzel plajlardan bazılarına ev sahipliği yapan Saranda'yı ziyaret ederseniz, Butrint UNESCO Dünya Mirası Alanı'nı da bir gezin deriz. Nefes kesen bir gün batımının tadını çıkartmak isterseniz Lekursi Kalesi'ne gitmelisiniz. Ayrıca bir Yunan adası olan Korfu'da Saranda'nın oldukça yakınındadır.

7. Ergiri

7. Ergiri
www.topworldtraveling.com

UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir şehir olan Ergiri, mükemmel bir tatil noktasıdır. Ufak şatoları andıran evler ve eşsiz Osmanlı mimarisini şehrin her köşesinde görebilirsiniz. Her sene şehirde bir folklor festivali düzenlenir (en sonuncusu 2015 yılında yapıldı). Ergiri, yazar İsmail Kadare ve Arnavutluk'un eski başbakanı Enver Hoca'nın doğum yeri olarak bilinir. Bu iki insanın evleri şu anda müze haline getirilmiştir.

8. Akçahisar

8. Akçahisar
www.topworldtraveling.com

Başkent Tiran'a oldukça yakın olan Akçahisar'ın oldukça zengin bir tarihi vardır. Eğer bir gün buraya yolunuz düşerse, Ulusal Etnografya Müzesi'ni ve İskender Bey Müzesi'ni mutlaka gezmelisiniz. Kruja (Akçahisar) Kalesi'nde bulunan müzeye her sene yüzlerce ziyaretçi akın etmektedir. Arnavutluk'un ulusal kahramanı olarak bilinen George Kastrioti Sjanderbeg, Osmanlı işgaline karşı ülkeyi 30 yıl boyunca bu kaleden korudu.

9. Theth

9. Theth

Büyük şehirlerin hızlı temposundan yorulduysanız, Teneth'e gidin. Arnavut Alpleri'nin yüksek bir noktasında bulunur ve doğal güzellikleriyle görenin ağzını açık bırakır. Bu köy, Teneth Ulusal Parkı'nın içinde yer alır. Grunas Şelalesi ziyaretçiler arasında oldukça popüler bir yerdir. Burada doğa yürüyüşü ve dağcılık yapabilir ya da zengin flora ve faunanın tadını çıkartabilirsiniz.

10. Koman Gölü

10. Koman Gölü

Koman Gölü, manzaralarıyla ünlüdür. Bu gölde, dünyanın en büyük tekne gezilerine çıkılır. Bu geziler, Koman'da bulunan hidroelektrik barajında başlar ve Fierza Limanı'nda biter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ksamil Adaları

11. Ksamil Adaları

Bu küçük adalara Ksamil kasabasından bir tekneyle gidebilirsiniz. Bu 3 küçük ada, Arnavutluk Rivierası'nda bulunur. Adalar, Temmuz ve Ağustos aylarında , diğer sezonlara kıyasla daha fazla ziyaretçi alır.

12. Avlonya

12. Avlonya

Ülkenin güneybatısında bulunan Avlonya, zeytin üretimi ile tanınır ve 280.000 zeytin ağacına ev sahipliği yapar. Avlonya'nın tarihi oldukça zengindir. En çok ziyaret edilen bina, Arnavut Bağımsızlık Bildirgesi'nin sergilendiği binadır. Cold Water bölgesinde popüler bar ve restoranlar genç ziyaretçiler arasında oldukça popülerdir.

13. Apollonia (İlirya)

13. Apollonia (İlirya)

İliriya bir zamanlar dünyanın en önemli şehirlerinden biriydi. Fier şehrinden kolayca bu antik kente gidebilirsiniz. Şehrin tarihinin yanında, doğal güzellikleri de sizi bir hayli etkileyecek. Bir zamanlar şehir, Epir Prensliği'nin hakimiyeti altındaydı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel yerler.