Görüş Bildir
Haberler
'Bakırköy'de Ağaoğlu'na Peşkeş, Tutsaklara Sürgün'

'Bakırköy'de Ağaoğlu'na Peşkeş, Tutsaklara Sürgün'

Bakırköy Halk Meclisi
24.06.2015 - 11:43 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 12:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy’deki 46 projesinin iptalinden sonra Ağaoğlu’nun rant için gözünü Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi arsasına diktiği iddia edildi.

Özgür Gündem’in haberine göre; Kentsel dönüşüm adı altında inşaat baronlarını palazlandıran AKP şimdi de gözünü şehrin merkezindeki cezaevlerine çevirdi. Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nin bu amaçla inşaatçı Ali Ağaoğlu’na satıldığı ve tutsakların sırayla Silivri’ye sürgün edileceği belirtiliyorCezaevlerindeki tutsaklara yönelik tecrit politikaları “sevk” adı altında yapılan sürgünlerle devam ediyor.

Ümraniye E ve T tipi ile Metris T Tipi Cezaevi’ndeki siyasi tutsakların sürgün edildiği yeni açılan Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’ne, yerine toplu konut yapılacağı belirtilen Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların sürgün edilmesi gündemde. Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şube Eşbaşkanı Avukat Banu Güveren ile Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) avukat Günay Dağ, “sevk” adı altında gerçekleştirilen sürgünlerin altında devletin tutsakları tecrit etme politikasının yattığını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağırısı yaptı.

‘Amaç tutsakları soyutlamak’

Tutsaklarla yaptıkları görüşmelerde yeni açılan Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’nde siyasi tutsaklar arası diyaloğu kesmek ve tecridi derinleştirmek için özel uygulamaların devreye sokulduğunu öğrendiklerini vurgulayan Güveren, siyasi tutsakların kaldıkları blokların arasına iletişimi kesmek için Hizbullah hükümlülerinin ya da son paralel yapı operasyonunda tutuklanan polislerin yerleştirildiğini söyledi. HDP Milletvekili Pervin Buldan’ın geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı ile bir görüşme yaptığını ve bakanlık yetkilileri tarafından olası bir sevkin söz konusu olmadığı yönünde bir açıklama yapıldığını belirten Güveren, “Fakat bu son dönemlerde yaptıkları ile çelişen bir durum. Sevki yapıyor, hatta haber vermeden yapıyor” diye konuştu.

Silivri tecrit hapishanesi

Sevklerin uzun bir süredir gündemde olduğunu belirten Günay Dağ ise, nisan ayından itibaren Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan tutsakların Silivri’ye sevk edileceğini öğrendiklerini kaydetti. Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’nin tecrit cezaevi olduğunu dile getiren Dağ, DHKP/C’li kadın tutsakların olası bir sevk durumunda bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini söylediğini aktardı.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0