Görüş Bildir
Haberler
Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: AGi Kalktı mı, Maaş Düşecek mi?

Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: AGi Kalktı mı, Maaş Düşecek mi?

Asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından AGİ'nin alınıp alınmayacağı konusu kafaları karıştırmıştı. Milyonların kafasındaki soru işaretlerini geçtiğimiz günlerde Bakan Vedat Bilgin açıkladı. 2022 yılı asgari ücreti belirlenirken, asgari ücrete kadar olan kazançların vergi dışı bırakılması konusunda da tarihi bir adım atıldı. Buna göre maaşlar düşecek mi? İşte Bakan Vedat Bilgin'in sorulara ilişkin yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 yılı itibariyle asgari ücrete kadar olan kazançların vergi dışı bırakılmasıyla birlikte 2008 yılında uygulamaya konulan (Asgari Geçim İndirimi) AGİ de tarihe mi karıştı? Peki, bu durum maaşlarda düşüşe neden olacak mı? Bakan Bilgin yanıtladı...

Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: AGi Kalktı mı? Maaşlar Düşecek mi?

Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: AGi Kalktı mı? Maaşlar Düşecek mi?

AGİ'nin kaldırılmasıyla bir hak kaybı olmadığını belirten Bilgin, 'AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. ' ifadelerini kullandı. Bilgin, sözlerine devam etti. 

Verginin kaldırılmasıyla memurların kazancı olduğunu vurgulayan Bilgin, 'Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla memurlarımızın da ciddi bir kazancı oldu. Biz tüm çalışanların gelirlerini vergi dışı bırakınca, memurların gelirinde ortalama 300 liralık bir artış oldu.' dedi.

Memurlar İçin Çocuk ve Eş Yardımı

Memurlar İçin Çocuk ve Eş Yardımı

Memurlara yapılan çocuk ve eş yardımının kaldırıldığı iddialarıyla ilgili de konuşan Bilgin, 'Memurlarda çocuk parası, çalışmayan eş parası AGİ ile verilmiyor. Bunlar kanunla düzenlenmiş. Bu nedenle bunlar memurlar için kalkmadı. Bu yanlış bir bilgidir. Bu vergi dışı kalma olayı memurların gelirlerinde artışa neden oldu.' açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın