Görüş Bildir
Haberler
Bakan Soylu: 'Şehit Olan Askerlerimizin Üzerindeki Giysi ve Ekipmanlar Ağır Kış Şartları İçin Üretildi'

etiket Bakan Soylu: 'Şehit Olan Askerlerimizin Üzerindeki Giysi ve Ekipmanlar Ağır Kış Şartları İçin Üretildi'

Batuhan
30.10.2018 - 10:34

Tunceli'de hipotermi nedeniyle şehit düşen iki askerle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bu hadiseye ilişkin tamamen art niyetli açıklamalara şahit olduk. Olayla ilgisi olmayan resimler paylaşıldı, Şehit olan askerlerimiz üzerindeki giysi ve ekipman, ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır.' dedi.

AA'da yer alan habere göre, Askerlerin operasyon yapılan bölgeye helikopterle indirdiklerini ve ardından hava şartlarının kötüleştiğini, tipinin bastırıldığını söyleyen Soylu, 26 Ekim'de komutanların helikopterlere geri çekilme emri verdiğini açıkladı.

'Tabur komutanı yürüyerek gitmeye çalıştı'

'Tabur komutanı yürüyerek gitmeye çalıştı'

Helikopterlerin bölgeye inmeyi denediklerini ancak başarılı olamadıklarını, ardından bölgeye yaya olarak intikal edilmeye çalışıldığını anlatan Soylu, '2 bin 300 rakımda, kara yolu ulaşımı olmayan zorlu, kış şartlarına sahip bir bölgedir. Hava şartları aniden ağırlaştı. Onları oraya bırakan helikopter pilotu defalarca denemesine rağmen oraya inemedi. Tabur komutanı başta olmak üzere arkadaşlarımız oraya  yürüyerek intikal etmeye çalıştı.' dedi.

'Yalan yanlış bilgiler verildi, olayla ilgisi olmayan resimler paylaşıldı'

'Yalan yanlış bilgiler verildi, olayla ilgisi olmayan resimler paylaşıldı'

Bu hadiseye ilişkin tamamen art niyetli olarak yorum ve tezviratlara şahit olduklarını söyleyen Soylu, 'Yalan yanlış bilgiler verildi, olayla ilgisi olmayan resimler paylaşıldı, başka yerde çekilmiş bir başka personelin videosu son konuşma olarak servis edildi. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum bunların hiçbirisinin gerçekle ilgisi yoktur. Şehit olan askerlerimiz üzerindeki giysi ve ekipman, jandarmanın kullandığı dünya standartlarında, dünyadaki bir çok orduya üretim yapan standartlar şeklinde elde edilmiştir. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır.' açıklamasını yaptı.

'Bu olayla ilgili sorumluluğumuzu hissediyoruz'

'Bu olayla ilgili sorumluluğumuzu hissediyoruz'
www.ensonhaber.com

Bakan Soylu ayrıca, 'Bu olayla ilgili sorumluluğumuzu hissediyoruz. Ben Bakan olarak ve en alt birimdeki arkadaşlarımıza kadar hepimiz sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzu aynı şekilde devam ettiriyoruz. Hemen müfettişlerimizi görevlendirdik. Onlar gerekli inceleme ve soruşturmaları yapacaklar.' ifadelerini kullandı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
430
192
72
18
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

hadi yalan yanlış fotolar paylaşıldı olay saptırıldı diyorsunuz bunu kabul edelim. o zaman kış şartları için özel olarak üretilen giysileri giyindikleri hald... Devamını Gör

Mehmet

Ekipmanlar ağır kış şartlarına dayandı da içindekilere faydası olmadı. Sen "Bu olayla ilgili sorumluluğumuzu hissediyoruz." deyip yırttın değil mi? Suç sende... Devamını Gör

Erhan Armada Ozsoy

askere gitmiş adamlara yediremezsin o söylediklerini!