Görüş Bildir
Haberler
Bakan Özer'in Tepki Çeken Sözlerine Yanıt: 'Kimseyi İncitecek İfade Kullanmadı'

Bakan Özer'in Tepki Çeken Sözlerine Yanıt: 'Kimseyi İncitecek İfade Kullanmadı'

Emre Ordu
13.09.2022 - 12:53 Son Güncelleme: 13.09.2022 - 12:59

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ataması yapılmayan öğretmenlere yönelik 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' ifadelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada 'Bakanımız incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MEB'den tepki çeken sözlere yanıt

MEB'den tepki çeken sözlere yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atanamayan öğretmenlere yönelik 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' sözlerinin ardından Bakanlık tarafından açıklama yapıldı.

Bakan Özer'in sözlerinin çarpıtıldığı savunulan açıklamada 'Sayın Bakanımız söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır' denildi. Açıklama şöyle:

'Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.'

Ne olmuştu?

Öğretmenler dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'in eğitim ve öğretim yılının açılışı için düzenlenen törene katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitmiş, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüşmüştü.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre orada olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni görüşmede Bakan Mahmut Özer'in kendilerine ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim' dediğini söylemişti. Bakan ayrıca öğretmenin ağlaması üzerine 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise haberin gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 'Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların' demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu açıklamayı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından yapması dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
27
10
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

secimi kaybedipte indiginizde asagi, sizi dudukleyenlerde ayni seyi diyecek "incitmedik". hak ediyorsunuz cunku.. bakan olmus ama konusmasini ogrenememis at ... Devamını Gör

kenan öz

siz ağlamayı göreceksiniz. sabredin, sizi çok fena incitecez.

sarilikedi

Hak aramak nezamandan beri aglamak oldu ögretmenler emeklerinin karsiligini istiyor. sizden atama dilenmiyor. Yapilan torpillerden kac kisinin hakkini yedini... Devamını Gör