Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati Tarih Verdi: Yeni Önlemler Geliyor

Bakan Nebati Tarih Verdi: Yeni Önlemler Geliyor

Batuhan
10.02.2022 - 12:56

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, fiyat artışlarına karşı önlemler, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve KGF desteğini içeren paketi cumartesi günü açıklayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, cumartesi günü fiyat artışlarının önüne geçmek için bir dizi önlem açıklayacak.

Bakan Nebati’nin, fiyat artışlarına karşı alınacak önlemleri, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyon modelini ve KGF destekli finansman paketini açıklaması bekleniyor.

Toplantıda, 'Türkiye Ekonomi Modeli' çerçevesinde, yastık altındaki altınların finansal sisteme aktarılması amacıyla atılacak adımlar da kamuoyuna duyurulacak.

Başta emtia fiyatlarındaki artışlarla son dönemde küresel bir sorun haline gelen enflasyon karşısında kapsamlı bir yol haritasını açıklamaya hazırlanan Bakan Nebati, alınacak önlemlere ek olarak tüm paydaşların katkısı ve desteğiyle üretici ve tüketici fiyatlarındaki artışların önüne geçmeye yönelik birçok önlem paketine ilişkin bilgi verecek.

İş dünyasından isimler katılacak

İş dünyasından isimler katılacak

Yoğun katılımla gerçekleştirilmesi planlanan programda, iş dünyasından üst düzey yöneticilerin, STK'lerin, piyasadaki çatı kuruluşların temsilcilerinin ve kamu ile özel bankaların genel müdürlerinin hazır bulunmaları bekleniyor.

Londra temasları sonrası bahsetmişti

Londra temasları sonrası bahsetmişti

Londra temasları sonrası yaptığı açıklamada finansal piyasalara ilişkin paket hazırlığından bahseden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Paketle beraber yastık altındaki altını da sisteme sokmuş olacağız, ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankası'na destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek' ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
41
28
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

O.Ç. haftasonu açıklıyor ki büyük şirketler dışında kimse döviz hareketi vs yapamasın... Ülke miyiz balıkçı tezgahı mı, belli değil...

Balıkçı tezgahına da razıyım ben, Erdoğan önüne geleni bakan diye kakalıyor ülkeye

biri

vatandaşın lehine tek bir icraatları yok. varsa yoksa 5li çete, kodamanlar, yandaşlar, kendi avenelerine peşkeşler..

Bozkurt

Eskisi ile neyi önlediniz ki yenisi işe yarasın?