Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati Ekonomi Tarifini 'Gözler'den 'Vücuda' Taşıdı

Bakan Nebati Ekonomi Tarifini 'Gözler'den 'Vücuda' Taşıdı

Ekonominin sadece rakam değil beklenti ve umut olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Geleceğin güzelliklerini vücudunuzun her alanında, sadece gözlerde değil, hücrelerinde hissedecek enerji ile tanımlarsınız' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı TÜGİK İş Zirvesi'ne katıldı. Bakan Nebati 'Alınan tedbirlerle Türkiye pozitif ayrıştı.' açıklamasını yaptı. Bakan Nebati 'İhracatımız artıyor. Belli bir denge üzerinde gidiyoruz.' dedi. Nebati, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinin de süreceğini vurguladı. Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Başta bürokratik olmak üzere her türlü engelin kaldırılmasında önayak oluyoruz"

"Başta bürokratik olmak üzere her türlü engelin kaldırılmasında önayak oluyoruz"

Türkiye’nin gücü, bayrağımızın gücüyle dik bir şekilde, alnımız açık bir şekilde ve duruşumuzla gidiyoruz. Ulusal çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa, doğrultusunda mesajlar veriyor ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek her türlü yatırım için başta bürokratik engeller olmak üzere her türlü engellerin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi şikayet etmek için değil, bu ülkeye yatırım yapmayın demek için değil, bu ülkeye yatırım yapmaya gelin, bu ülkede can, mal güvenliği sağlandığı için gelin, bu ülkeye temel insan haklarına öncelik veren adalete vurgu yapan özgürlüklerden asla taviz vermeyen bir ülke olarak gelin diyoruz.

Birilerinin farklı bir dille, bir üslupla karamsarlık yayması sizi hiç rahatsız etmesin. İyimserlik, temkinli iyimserlik, hesap kitap bilerek biz yolumuza devam edeceğiz. Varsın birileri farklı düşünsün, korksun. Biz cesuruz. Teknolojinin her alanında varız. Potansiyelimizin farkındayız. Fırsatları takip ediyoruz.  Petrol fiyatları yükseldi, enflasyona olumsuz etki yapıyor farkındayız. Bunları gizlemiyoruz ama mücadelemizden asla geri adım atmıyoruz.

"Hedeflerimize ulaşacağız"

"Hedeflerimize ulaşacağız"

Dünya iki yıldır olağanüstü bir dönemden geçiyor. Lütfen hatırlayın, iki yıl önce bu zamanlarda dünya karşı karşıya kaldığı bu olayda hesap kitap yapamazken bizler ilk günlerden itibaren aldığımız kararlar ve irade ile Türkiye’yi dünyadan pozitif ayrıştırdık. 2020 yılında dünya küçülürken Türkiye, Çin’den sonra en büyük ülke oldu. Yüzde 1.8 oranında büyüdü. 

Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü biz zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp zorlukları halının altına sürerek geçiştirelim mantığında çalışmıyoruz. Bunun üstesinden geleceğimizi bilin diyoruz ve güven telkin ediyoruz. İstikrarlı adımlar atıyoruz ve her türlü özveride bulunacaklarla gelin birlikte hissedelim diyerek büyüyoruz. Onun için yüzde 11 büyüdük. 

3. ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor.

"Ekonomi sadece rakamlar değil"

"Ekonomi sadece rakamlar değil"

Ekonomi sadece rakamlar değil, beklentilerdir, umuttur. Geleceği görebilmedir. Yaptığınız işe inanmak demektir. Vatanınıza, bayrağınıza inanmak demektir. Geleceğin güzelliklerini vücudunuzun her alanında sadece gözlerde değil, hücrelerinde hissedecek enerji ile tanımlarsınız.

Ekonominin geneline yayılan bir dizi olumlu etkisini hep birlikte görüyoruz. Milli para biriminize güvenin. Türkiye Ekonomik Modeli ile bundan sonra risklerin bertaraf edildiği ilk başlangıçta yaşanmış olan risklerin iyileştirildiği geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’de olduğunuzu unutmayınız. Faiz ve kur odağında sıkışan Türkiye ekonomisini de kurtardık. Finansal risklerin daha öngörülebilir bir biçimde yönetmelerine imkanlar sağlamış olduk.

350 milyar dolar arasında var olduğu sayılan altının da ekonomiye kazandırılması noktasında önemli atılımlar var ve 1 Mart’tan itibaren bunu hızlandırarak devam ediyoruz. Çeyrek hesap hizmeti, enflasyonun indirilmesi noktasında atılacak adımlarla adeta eş güdümlü çalışıyor. Finansal İstikrar Komitesi, Gıda Komitesi ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu'yla bu alanda adımlarımızı atıyoruz.'

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
17
13
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Yakında sıçacağız anlaşılan.

Halil Değerli

Reis bunları bilerek ve isteyerek seçiyor.... .... Hepsinin ortak noktası... .... Beyinsiz olmaları... ..... 😠🤪😡

NightWolf

Oradan da g*te iner artık.