Görüş Bildir
Haberler
Bakan Açıkladı: Eğitim Çağındaki Yarım Milyon Suriyeli Çocuk Okulda Değil

Bakan Açıkladı: Eğitim Çağındaki Yarım Milyon Suriyeli Çocuk Okulda Değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de eğitim çağındaki 1 milyon 272 bin 692 Suriyeli sığınmacıdan 839 bin 735'ninin eğitime devam ettiğini açıkladı. Selçuk, geri kalan 432 bin 956 çocuk için ise sürecin ilerlediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde, 2020- 2021 eğitim döneminde okula giden Suriyeli öğrenci sayısının illere ve cinsiyete göre dağılımı, Suriyeli öğretmen sayısı, Suriyeli öğrencilerden oluşan okul sayısını sordu. 

Gürer ayrıca okula devam yaşında olup, okulla buluşamayan ya da başlayıp, eğitimini bırakan Suriyeli öğrenci sayısını sordu.

15 bin 839 okulda eğitim

15 bin 839 okulda eğitim

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, geçici sığınma altındaki öğrencilerin devlet okullarında, Türk akranlarıyla birlikte eğitim öğretim gördüklerini belirterek, “Bu öğrenciler yaklaşık olarak 15 bin 839 okulda eğitim öğretim faaliyetlerine katılmaktadır” dedi.

Okullarda Suriyeli öğretmenlerin görev yapmamakta olduğuna dikkat çeken Selçuk, “Teşvik ödemeleri UNICEF tarafından yapılmakta olan bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında sınıf dışı etkinlikler, saha çalışmaları, tercümanlık, aile bilgilendirme faaliyetleri gibi belirlenen alanlarda destek olan Suriyeli gönüllü eğiticiler görev yapmaktadırlar. Gönüllü eğitici sayısı 11 bin 911’dir” dedi.

839 bini eğitim görüyor

839 bini eğitim görüyor

Bakan Selçuk, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 5-17 yaş aralığında eğitim çağında 1 milyon 272 bin 691 nüfus bulunduğunu da kaydederek, “Eğitim çağındaki nüfusun 839 bin 735’i öğrenci olup, eğitim öğretime dahil edilmiştir. Okullaşamayan 432 bin 956 geçici koruma altındaki öğrencinin okullara kayıt süreci ise devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
25
6
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Kesinlikle bu çocukları istemiyorum,doğudaki okullardaki suriyeli çocuklar diğer çocukları tehdit ediyorlardı çeteleşip diğer çocukları dövüyorlardı. Batıda ... Devamını Gör

burak çelik

Suriyelilerin daha gideceğini düşünmüyorum. 10 senedir süren bir savaş var ki bitse dahi kimse buradaki düzenini bırakıp harebe yere gitmez. Başta plansız pr... Devamını Gör

burak çelik

İşin bir diğer kötü yanıda bu kadar eğitimsiz cahil insan toplumun çoğunluğunu oluşturacak ve ülkenin geleceğini bunlar tayin edecek.

deniz tavşan

Ziya Bey ülkelerine dönecekler demiyor da yarım milyon için çalışmalar sürüyor diyor.