Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den 'Sıkıyönetim' Çağrısı

Bahçeli'den 'Sıkıyönetim' Çağrısı

Deniz Gök
19.08.2015 - 19:40 Son Güncelleme: 20.08.2015 - 10:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri Devlet Bahçeli, çatışmaların yoğunlaştığı il ve ilçeleri kapsayacak şekilde sıkıyönetim ilan edilmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siirt'in Şirvan-Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucunda şehit düşen 8 askere ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Bahçeli Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü olarak toplanmasını ve PKK’nın şiddet eylemleri gösterdiği illerde sıkı yönetim ilan edilmesini istedi. 

Bahçeli “Bunun sonucunda ise kanlı bir iç savaş kaçınılmaz olarak gündeme gelebilecek, sonuçta Türk milleti bizzat devreye girerek meşru müdafaada bulunabilecektir.” dedi.

“Analar ağlamayacak tezinden ne mutlu şehit anaları aşamasına gelen, şehit tabutunun başında yüzü kızarmadan hamaset nutukları atan Erdoğan’ın günahı büyüktür.”diyen Bahçeli “Yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler” açıklamasının devamı niteliğinde, “Bölücülüğün sırtını sıvazlayıp PKK’nın açık veya örtülü propagandasını yapan sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyen ve sivil toplum örgütü mensupları suçludur.” açıklamasında bulundu.

“Milli Güvenlik Kurulu olağanüstü toplanmalıdır.”

Bahçeli açıklamasında bir ayda asker, polis ve korucu 57 kişinin şehit edildiğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı;

“Terörün zirve yaptığı şu günkü şartlarda Milli Güvenlik Kurulu olağanüstü toplanmalıdır. Ayrıca Anayasa’nın 122. Maddesine uygun olacak şekilde, şiddet ve dehşet manzaralarının olduğu il ve ilçeleri de kapsayacak ölçüde ülkemizin bir bölümünü mutlaka sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur.Bunun nasıl olacağı ise Anayasa’nın mezkûr maddesinde ayrıntısıyla belirtilmiştir.Sıkıyönetim ilanı geciktirildiği takdirde veya ertelenmesi halinde Türkiye baştan ayağa teröristlerin düşmanlıklarına yoğun olarak sahne olacaktır.”

“Türk milleti bizzat devreye girerek meşru müdafaada bulunabilecektir.”

“Milletimizi kedere ve hüzne boğan bu menfur terör eyleminden dolayı öfkemiz sınırsız, üzüntümüz tarifsizdir.” Diyen Bahçeli bu durumun engellenmemesi halinde bir iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu;

https://twitter.com/MHP_Bilgi/status/634057360173072384

“Türkiye’nin bugünkü şart ve ortamında seçime gitmesi iç savaşın fitilini ateşleyebilecektir. Bu itibarla seçimlerin yenilenmesi hususu mutlaka gözden geçirilmeli, ilaveten Türkiye sağlıklı ve istikralı güvenlik şartlarına kavuşturulmalıdır. Tehdit haddinden fazladır…. Bunun sonucunda ise kanlı bir iç savaş kaçınılmaz olarak gündeme gelebilecek, sonuçta Türk milleti bizzat devreye girerek meşru müdafaada bulunabilecektir.”

“Sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyenler…”

Bahçeli, PKK’nın propagandasını yaptığını söylediği çevrelere de seslendi;

“Farklı il ve ilçelerde sözde özerklik ilanlarının sabırları zorlaması şöyle dursun; Türkiye’nin devlet aklına, egemenlik haklarına, hükmü şahsiyetine alenen meydan okuyan bir süreç devreye alınmıştır. Yaşananlar kabus gibidir. Hiçbir merhamet duygusu taşımayan, insanlıktan en ufak nasibini almamış olan katiller Türk milletine ölüm yağdırmaktadır. Kurnazlık yapıp çözümü buzdolabına alarak zaman ve zemin kazanmakla oyalanan işbirlikçiler suçludur. Bölücülüğün sırtını sıvazlayıp PKK’nın açık veya örtülü propagandasını yapan sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyen ve sivil toplum örgütü mensupları suçludur. İmralı canisini parlatıp, imajını yenileme densizliğine tevessül ederek Kürt kökenli kardeşlerimizin lideri yapmak için çırpınan köksüz ve kimliksizler suçludur.”

Seçim gündemi çok acil geri plana atılmalı”

MHP lideri bu ortamda Türkiye’nin paramparça olacağını savundu ve nu ortamda seçim yapılmamasını istedi;

“Ya bu kuşatma yarılacak ya da Türkiye’miz paramparça olacaktır. AKP’nin vatan sevgisiyle vicdanları mühürlenmiş değerli milletvekilleri bu gidişatı mutlaka sorgulamalı, ülke ve millet bekası için harekete geçmelidir. Öncelikle seçim gündeminin çok acil geri plana atılmasının yanında, devlet ve milletin el ele vererek bugünkü karanlığı aşması için yol ve çareler üretilmelidir. Türkiye elimizden kayıp gitmektedir.'

“Analar ağlamayacak tezinden ne mutlu şehit anaları aşamasına”

Bahçeli Erdoğan’a yönelik ise şu eleştirileri yaptı;

“Analar ağlamayacak tezinden ne mutlu şehit anaları aşamasına gelen, şehit tabutunun başında yüzü kızarmadan hamaset nutukları atan Erdoğan’ın günahı büyüktür. Öcalan ve Erdoğan’ın kurduğu pazarlık masaları ocakları söndürmüştür. Muhtarlarla mutat hale gelen toplantıları muhalefete hakaret ve kutuplaşmayı yaygınlaştırma seanslarına çeviren Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı tartışmalı hale gelmiştir. Erdoğan badiresi ve kumpası çizmeyi aşmıştır. Türkiye Erdoğan ve PKK’nın iki taraflı daralan fiili durumuyla ateş altına alınmıştır. Sarayda kurulan kürsülerde zehir kusan, nefret yağdıran, iktidar hesaplarıyla tarafsızlığını ve meşruiyetini ahlaken kaybeden Recep Tayyip Erdoğan’ın terörün artan ve azan tablosundaki payı azımsanamayacak düzeydedir.”

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0