Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'AYM Nerede Bir Hain Varsa, Onlarla Yan Yanadır'

Bahçeli: 'AYM Nerede Bir Hain Varsa, Onlarla Yan Yanadır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması çağrısını yineledi. Osman Kavala kararı üzerinden AYM'yi eleştiren Bahçeli, 'Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain varsa, onlarla yan yanadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’deki grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli’nin gündeminde rejim tartışmaları,  büyükelçi krizi ve Anayasa Mahkemesi kararları vardı.

'Türkiye'de rejimin adı Cumhuriyet'tir, sistemin adı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir'

'Türkiye'de rejimin adı Cumhuriyet'tir, sistemin adı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir'

Muhalefeti rejim ile hükümet sistemi arasındaki farkı çarpıtmakla suçlayan Bahçeli, “Rejim değişti diyerek yaygara koparanlar iflah olmaz bir yalancılığa yakalanan gafillerdir. Türkiye'de rejimin adı Cumhuriyet'tir, sistemin adı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Bu ikisini birbirlerine karıştıranların zihniyeti fukara olduğu için akılları da ukaladır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi olmadığını, gerçek demokrasiyi getireceklerini söylüyor. Kılıçdaroğlu'na kim ne söylüyorsa yanlış söylüyor, komik durumlara düşürüyor. Akıl hocalarını gözden geçirmesinde bize göre yarar vardır. Bu gidişle dost gördükleri postuna samanı dolduracaklardır.” ifadelerini kullandı.

'Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş'

'Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş'

10 büyükelçinin Kavala çağrısını Türkiye’ye karşı bir muhtıra olarak niteleyen Bahçeli, “ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda ülkelerinin Ankara büyükelçileri muhtemel devlet ve hükümet başkanlarının teşviki hatta talimatı ile Mehmet Osman Kavala'nın avukatlığına soyunmuşlardır. Yürüyen bir yargısal sürece müdahale olmaya teşebbüs etmek gibi bir skandala imza atmakla kalmamışlar, görevlerinin sınırlarını tamamen aşmışlardır. Bu 10 büyükelçi Osman Kavala'nın serbest bırakılması konusunda çağrı yapmışlardır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş, ağız birliğiyle konuşmalarını dayatmıştır. Şirret bir oyun, tehlikeli bir rol paylaşımı söz konusudur” diye konuştu.

'Sorarım sizlere AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı yok olsun?'

'Sorarım sizlere AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı yok olsun?'

Kavala kararı üzerinden Anayasa Mahkemesi’ni hedef alan Bahçeli AYM kapatılsın çağrısını da yineledi. Bahçeli “Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki, nerede bir hain, nerede Türkiye'nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan bir çapulcu varsa, onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş'ın yanında duran bu mahkemedir. Sorosçu fitnenin yanında konuşlanan bu mahkemedir. Dağda sözde hak aradıklarını söyleyen caniler maalesef Anayasa Mahkemesi'nin açılan kapısından rahatlıkla içeri girmişlerdi. Sorarım sizlere AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı yok olsun. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
15
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
evilclown

sen bir sonraki seçimde barajı geç de sonra konuşuruz dedem :D

rcpbyrm

akp ye demediği laf kalmadıktan sonra yanından ayrılmayan bir varlığın kullandığı kelimelere bir bakın....

Filter

Yok biz tüm hainleri aynı hücreye koyacağız. :) Zaten bir projeydi iyice yıllardır açık etti. Anlama kapasitesi düdüklere bile