Görüş Bildir
Haberler
Bağışıklık Sistemini Güçlendirip Vücudu Çoğu Hastalıktan Koruyan C Vitamini Hangi Sebzelerde Bulunur?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirip Vücudu Çoğu Hastalıktan Koruyan C Vitamini Hangi Sebzelerde Bulunur?

C vitamini, birçok gıdada bulunur. İnsan vücudu C vitamini üretemez. Bu sebeple düzenli olarak C vitamini tüketilmeli ve depolanmalıdır. Peki, C vitamini açısından zengin sebzeler hangileridir? İşte, C vitamini açısından zengin sebzeler.

1. Brokoli

1. Brokoli

Sadece yarım fincan çiğ brokoli, 39 mg C vitamini içerir. Yarım fincan pişmiş brokoli, 51 mg C vitamini barındırır. Brokolinin 100 gramında 89 mg C vitamini vardır. Düzenli tüketildiği takdirde iltihaplı hastalık riskini azaltabilir.

2. Brüksel Lahanası

2. Brüksel Lahanası

Yarım fincan Brüksel lahanası, 48 mg C vitamini içerir. Bu C vitamini günlük ihtiyacının %54'ünü sağlar. 100 gramında 85 mg C vitamini vardır. C vitamini kemik sağlığını korumaktadır.

3. Maydanoz

3. Maydanoz

İki yemek kaşığı (8 gram) taze maydanoz, 10 mg C vitamini içerir. 100 gramında 133 mg C vitamini vardır. Yemeğinize iki yemek kaşığı taze maydanoz serpmek, demir emilimini arttırmaya yardımcı olabilir.

4. Patates

4. Patates

Orta boy 1 adet patateste 17 mg C vitamini vardır. Özellikle fırında patates herhangi bir öğün için besleyicidir. Tatlı patatesler de oldukça besleyicidir. Ancak 1 adet tatlı patateste 3 mg C vitamini bulunur.

5. Dolmalık Biber

5. Dolmalık Biber

Kırmızı dolmalık biberin sadece yarım bardağında 95 mg C vitamini vardır. Yeşil dolmalık biberin yarım fincanında 60 mg C vitamini bulunur. Sarı dolmalık biber, yarım fincanda 137 mg C vitamini içerir. Yeterli C vitamini tüketmek, göz sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir.

6. Ispanak

6. Ispanak

100 gram ıspanakta 28.1 miligram C vitamini vardır. Yani ıspanak da iyi bir C vitamini kaynağıdır. Ispanak içeriğindeki C vitamini sayesinde astım semptomlarını azaltabilir.

7. Mor Lahana

7. Mor Lahana

Sadece yarım fincan pişmiş lahana, 28 mg C vitamini içerir. Bu düşük kalorili sebze diyet listenize güvenle eklenebilir. Gün boyu tok tutar ve besleyicidir.

8. Bezelye

8. Bezelye

100 gramında 40 mg C vitamini bulunur. Aynı zamanda zengin bir antioksidan, çinko ve lif kaynağıdır. Bezelyeyi her yemeğe ekleyerek günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilmeniz mümkündür. Ayrıca bezelye hafızanızı korumanıza yardımcı olabilir.

9. Kabak

9. Kabak

Kabağın 100 gramında 9 mg C vitamini bulunur. İçeriğindeki C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

10. Karnabahar

10. Karnabahar

100 gramında 48,2 mg C vitamini barındırır. Karnabahar bağırsak sağlığını koruyabilir ve kan şekeri kontrolünü sağlamaya yardımcı olabilir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın