Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nde Çiçekçiyi Öldüren Sürücüye İstenen Ceza 9 Yıla Kadar Hapis

Bağdat Caddesi'nde Çiçekçiyi Öldüren Sürücüye İstenen Ceza 9 Yıla Kadar Hapis

Onedio Medya
28.10.2015 - 15:56 Son Güncelleme: 28.10.2015 - 15:57

Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olan ve olaydan 87 gün sonra teslim olan sürücü hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Murathan Ö. hakkında, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu Savcısı Orhan Biçicioğlu tarafından hazırlanan iddianamede, 11 Temmuz'da şüpheli Murathan Ö'nün 34 EDS 44 plakalı otomobiliyle Bağdat Caddesi üzerinden Kızıltoprak yönüne seyir halinde olduğu belirtildi.

Murathan Ö'nün, Mücahit Sokak Kavşağı'na geldiği esnada direksiyon hakimiyetini kaybettiği, gidiş istikametine göre yolunun sağında kaldırım üzerine çıkarak burada bulunan çiçekçi tezgahına ve arka tarafında yatmakta olan Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olduğu ifade edilen iddianamede, Murathan Ö'nün kaza sonrasında aracından inerek olay yerinden kaçtığı ve 87 gün boyunca yakalanamadığı aktarıldı.

Dosyanın şüpheli Murathan Ö'nün kusur durumunun tespiti için bilirkişiye gönderildiği kaydedilen iddianamede, yapılan bilirkişi incelemesinde, şüphelinin mevcut yol durumu, trafik ve görüş şartlarına göre yüksek seviyede bir hızla taşıt yönettiği, bu nedenle kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle tam kusurlu olduğu yönünde görüş bildirildiği anlatıldı.

İddianamede, olay tanığı olan Ayşe Bergem Tuğsuz'un, 'olay günü sahura kalktığını, pencereye hava almak için çıktığında birkaç aracın yarış yaptığını gördüğünü, araçların çok süratli patinaj yaparak hareket ettiklerini, yarış yapan araçlardan bir tanesinin yalpalayarak ve zikzak çizerek binanın yan tarafında bulunan seyyar çiçekçi dükkanına, oradan da duvara çarptığını, aşağıya inerekbaktığında çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın can çekiştiğini gördüğü'nü söylediği ifadesine de yer verildi.

Şüpheli Murathan Ö'nün ise savunmasında, kaza günü yol yüzeyinin çiğli olduğunu beyan ettiği belirtilen iddianamede, olay günü düzenlenen trafik kazası tespit tutanağına göre yol yüzeyinin kuru olduğunun anlaşıldığı vurgulandı İddianamede, şüpheli Murathan Ö'nün olay yerinden kaçması nedeniyle alkollü olma ihtimalinin bulunduğu yönünde iddiaların olduğu belirtilerek, şüphelinin uzun süre yakalanamaması nedeniyle olay anında alkollü olup olmadığının tespit edilemediği, olay sonrasında kendi imkanlarıyla özel birhastaneye giderek alkolsüz olduğuna dair rapor alıp dosyaya ibraz ettiği ifade edildi.

'Alkollü olma ihtimali bulunuyor'

Murathan Ö'nün özel hastanede hazırlanan raporu için alınan örneğin kendisine ait olup olmadığı noktasında bir denetim olmadığı için rapora itibar edilemeyeceği dile getirilen iddianamede, şüphelinin aşırı derecede süratli ve zikzaklar yaparak araç kullandığı gerekçesiyle alkollü olma ihtimalinin bulunduğu değerlendirmesi yapıldı.

İddianamede ayrıca, 'Şüpheli Murathan Ö'nün alkollü olup olmadığı noktasında kesin bir rapor bulunmasa dahi, kaza öncesinde şüphelinin Bağdat Caddesi üzerinde bir kaç araç ile yarış halinde olduğu, hatta yarış yaparken çok süratli bir şekilde hareket ederek zikzaklar yaptığı tanık beyanı ve bilirkişi raporu ile sabittir' ifadelerine yer verildi.

Murathan Ö'nün bilinçli taksirle kaldırımda bulunan Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne sebebiyet verdiğinin sabit olduğu belirtilen iddianamede, zanlının 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, şüpheli Murathan Ö'ye ait özel hastaneden verilen alkollü olmadığına dair raporu düzenleyen ilgililer hakkında yapılan soruşturma evrakının ayrılarak, başka esas üzerinden yürütüldüğü bilgisine de yer verildi.

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde Murathan Ö'nün yargılanmasına başlanacak.

Mehmet Emin Kaya

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Biz onu kitap okuyan çiçekçi olarak bilirdik"

Göztepe Dayanışması, uzun yıllardır caddedeki aynı noktada çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın 11 Temmuz Cumartesi günü öldürülmesi ardından çiçek sattığı köşeye kitap ve çiçek bırakan mahallelilerin mesajlarını ve ölümüne tepkileri derlemişti: 

* “Biz onu kitap okuyan çiçekçi olarak bilirdik. Her zaman kitap okurdu.”

* “Mehmet iş arıyordu, bize CV’sini vermişti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirmişti.”

* “Çiçek satarak kardeşini okutmuştu.”

* “Mehmet ölmeden önce akşam dokuz kere polisi aradım arabalar çok hızlı gidiyor bir önlem alın dedim. Onuncu kez arayacağım sırada kaza olmuştu.”

* “18 Senedir Mehmet’le çalışıyoruz bir kere bile birbirimizi kırmadık. Bize bu acıyı yaşatanlar aynı acıyı yaşasınlar.”(Çiçekçilik yaptığı arkadaşları )

* “Tezgahının önünden geçerken hep bize selam verirdi. Artık o selamı alamayacağımdan dolayı çok üzgünüm.”

* “Bağdat Caddesi yarış pistine döndü. Bütün uyarılarımıza rağmen hiç bir önlem alınmıyor. Hayatlarımız tehlike altında.”

* “Önlemleri almayanlar Mehmet’in katilidir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
8
2
0
0
0
0