Görüş Bildir
Haberler
Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Şebnem Sucu
02.09.2021 - 10:56

Badem yağının cilde birçok yararı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak badem yağı bununla kalmıyor saç, kaş ve kirpilerde de mucizevi etkiler yaratıyor. Yüksek oranda yağ asitleri içeren badem yağı, bademin çekirdeğinin ezilmesi ile elde ediliyor. Diğer yağlara nispeten daha fazla tercih edilme nedeni ise içeriğindeki vitaminler, magnezyum, çinko ve kalsiyum miktarının oldukça yüksek olmasından kaynaklanıyor. Peki, badem yağı nasıl kullanılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tatlı badem yağı kuruyemiş olarak tüketilen bademden hazırlanan doğal bir yağdır. Tatlı ve acı olmak üzere ikiye ayrılan badem yağının özellikle tatlı badem formu tercih ediliyor. Hem güzellikte hem de bazı tedavilerde sıklıkla kullanılan badem yağı, nesilden nesile aktarılan doğal bir yağdır. Özellikle güzellik tutkunlarının hayatında önemli bir yeri olan bu doğal yağ, düzenli tüketildiğinde kolesterolü dengeye sokucu sağlık yararlarına da sahiptir. Peki, birçok mucizevi etkiye sahip olan badem yağı nasıl kullanılır? İşte yanıtı…

BADEM YAĞI NE İŞE YARAR?

Badem yağı cilde ve saçlara kayda değer faydaları olan bir bileşendir. İçeriğinde A, B1, B6 ve E vitaminlerinin yanı sıra çinko, magnezyum ve kalsiyum bulunuyor. Bu denli zenginliğe sahip olması ise onu etkili bir nemlendiriciye dönüştürüyor.

Tatlı badem yağı, hemen hemen her cilt için kullanıma uygundur. Hassas ve kuru cilde sahip olanlar badem yağından mükemmel bir şekilde yararlanabilirler. İçeriğindeki çinko özellikle ciltteki kızarıklıkları yatıştırır ve düzenli olarak kullanıldığında güneş lekelerini gözle görülür şekilde azaltıcı etkiye sahiptir. Badem yağının saça ve cilde uygun olduğunu aynı zaman da kaş ve kirpikler de mucizeler yarattığından haberimizin başında söz ettik. Öyleyse şimdi bu alanlarda nasıl kullanılır konusuna açıklık getirelim.

BADEM YAĞI CİLT ÜZERİNDE NASIL KULLANILIR?

Badem yağı cilde doğrudan uygulanan bir yağdır. Özellikle nemlendirici konusunda üstün yeteneğe sahip olan badem yağı, çatlak oluşumu engellemede de sıklıkla kullanılmaktadır. tatlı badem yağını pamuğa damlatarak makyajınızı cildinizden söküp atabilirsiniz. Kullandığınız kremin içerisinde birkaç damla badem yağı damlatarak kullanmak oldukça pratiktir. Böylelikle sivilce izleri, yanık izleri gibi cilt problemlerinizin üstesinden gelebilirsiniz. Cilt üzerinde kullanıldığında cilde pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Cilt rengini eşitleyerek adeta cilt lekelerine karşı savaş açar.

BADEM YAĞI SAÇLARDA NASIL KULLANILIR?

Badem yağını tıpkı cildinize olduğu gibi direk olarak saçınıza da uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza uygularken kaş ve kirpik bakımınızı da ihmal etmeyin. 

NASIL UYGULANIR?

- Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı tatlı badem yağını saç diplerine masaj yaparak iyice yedirmeniz gerekir.

- Daha sonra saçına bir bone takarak birkaç saat beklemeniz yeterlidir. 

- Saçlarınızda mat, kuruluk ve cansızlık sorunları şiddetli ise bu formülü yatmadan önce yaparak sabah yıkamanız daha yararlı olacaktır.

Badem yağını, zeytinyağı, lavanta, argan yağı gibi farklı yağlarla karıştırarak çok güçlü bir saç bakım bileşeni hazırlayabilirsiniz.

YEMEKLERDE BADEM YAĞI NASIL KULLANILIR?

Badem yağını yemeklerinize ve salatalarına ilave ederek kullanabilirsiniz. Yemeklerde tercih etmek istemeyenler bir bardak suyun içine birkaç damla badem yağı ilave ederek kullanabilirler. Yiyecek olarak tüketildiğinde kolesterol ve tansiyona iyi geldiği bilinmektedir. Bunların yanı sıra kabızlık, hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerine katkıda bulunur.

Daha pek çok sağlık yararı olan badem yağını kontrollü kullanmakta fayda bulunur. Doğrudan tüketmemeye özen gösteriniz. Düzenli kullanımda faydalarını kısa sürede hissedebilirsiniz. Ancak her gün kullanmak yerine en fazla 2 haftada bir tüketimine son vermeli ve belli aralıklarla tüketmeye yeniden devam etmeniz önerilir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın