Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Ne Oldu 2020?

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Ne Oldu 2020?

Aysu Melis Bağlan
31.12.2020 - 16:43

Gitmesini bekleyenler, mucizelerini toplayanlardan daha çok... Sahi, siz bu yılı daha ziyade şikayet ederek mi yoksa olan bitene uyumlanıp; hediyelerini toplamakla mı geçirdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şey ne kadar da belirsiz değil mi? Pardon, ne zaman belirliydi ki; 2020 boyunca bu belirsizlik kısmına takıldınız?

Olanla çok kavga ettiniz mi? İşinize yaradı mı? 2020'ye veda ettiğimizde her şeyin daha iyi olacağına inancınız tam mı?

Alışkanlıklarımızı tepetaklak eden ve bize yeni yollar öğreten, yaşam alanımızı beynimizin içi olarak deneyimlememize sebep olan 2020'de spor dünyası üzerinden neler öğrendik?

Sporun 2020'sinden hangi kıssadan hisseleri cebimize koyduk? Bakalım!

Ocak 2020

AİHM'den TFF Kararı

2020'nin hemen ilk ayında, TFF'nin Tahkim Kurulu'nun tarafsız ve bağımsız olmadığını öğrendik! Hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden! Tarafsız ve bağımsız olamayan TFF kurulları sebebiyle savunma hakkı, adil yargılanma hakkı, bilgi ve belgelere erişim hakkı bolca kullanılamadı. Bu konuya ilişkin eylem planı yapmak, paydaşları çözüme davet etmek yerine susuldu. Bu karar yokmuş gibi davranıldı. 2020 suçluydu çok! Avrupa'daki itibarımız hep 2020'nin gölgesinde kalmaya daha ilk aylardan başlamıştı...

Mart 2020: Mücbir sebep neymiş öğrendik!

Mart 2020: Mücbir sebep neymiş öğrendik!

2020, mücbir sebepleri anlamamız konusunda oldukça iddialı bir giriş yapmıştı zaten.

Günlerce devam eden Avustralya yangını, çekirge istilası, depremler, sel ve pandemi! Mücbir sebebin ne olduğu ve ne olmadığı konusunda artık hiçbir tartışma kalmamıştı!

Nisan 2020

Futbolun yeni normalini elbette FIFA belirledi.

FIFA'nın 'tavsiye niteliğinde kararları' her günün konusu oldu. Ligler çoktan ertelenmiş, 'hayat durmamış', sözleşmelerse zaten uyarlanmıştı.  Hayatın durduğunu iddia etsek de; dünya dönüyordu, profesyonel sporcu sözleşmeleri tam gaz devam ediyordu.

Liverpool, online antrenmana zamanında katılmayan sporcusuna kulüp tüzüğüne uygun bir ceza bile vermişti!

Aralık 2020: 2020'de Türkiye'de 382 kadın öldürüldü!

Aralık 2020: 2020'de Türkiye'de 382 kadın öldürüldü!

31 Aralık 2020 tarihine kadar 382 kız kardeşimiz katledildi! Bu sene spor dünyasında ülkemizi gururlandıranlarsa yine kadınlar oldu.

Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda büyüklerde Göksu Üçtaş Şanlı, Bilge Tarhan, Dilara Yurtdaş, Ece Yağmur Yavuz ve Cemre Kendirci'den oluşan milli takım, tarihinde ilk kez takım halinde finale çıktı.

Milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde Avrupa 2'ncisi olarak, hem gümüş madalya sevinci yaşadı hem de Türkiye'ye büyük kadınlarda ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandırdı. Bizlerse; sporcuların kıyafetleri, hangi medyada nasıl yer alabildiklerinin derdine düşmek zorunda kaldık. Bu da şüphesiz 2020'nin suçuydu.

Tüm suçu 2020'ye atanlar için doya doya şikayet edilecek 1 gün daha var. Sonra, sorumluluğunu alamadığınız hayalleriniz, duygularınız için yeni şikayet mercileri bulmanız gerekecek.

Hayallerimizin de ötesinde bir yıl olsun!

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın