Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Infantino'nun Talihsiz Kelimeleri

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Infantino'nun Talihsiz Kelimeleri

Aysu Melis Bağlan
03.02.2022 - 15:50 Son Güncelleme: 03.02.2022 - 18:58

Dünya Kupasının iki yılda bir yapılması ihtimaline gönlünü kaptıran FIFA...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sırf Afrika destekliyor diye, heyecandan abesle iştigal eden Infantino...

Sırf Afrika destekliyor diye, heyecandan abesle iştigal eden Infantino...

FIFA'yı oluşturan 6 konfederasyondan UEFA ve CONBEMOL tarafından şu ana kadar hiç desteklenmeyen Dünya Kupası tasarı düzeni...

Oysa ki...

Futbol tribünler aracılığıyla konuşur-du. Tehlikeli duygusallığıyla, kim bilir ne kadar uzun süredir, kim bilir ne kadar büyük olduğu bilinmeyen hayal kırıklıklarını ve arzularını gizleyen bir kimlik de taşır, zaman zaman hâlâ. Bir de bir zamanlar tezahüratlarıyla, besteleriyle, mizahı ve hicviyle bize sağır toplumsal kalp atışlarını anlattığı, duyurduğu için mutlaka dinlenmesi gereken bir tılsım var tribünlerde.

Ancak bu hafta futbol, ​​sözünü en yüksek otoritesine devretti: FIFA başkanı. Bunu Avrupa Konseyi'nden önce yaptı ve şu inciyi bıraktı: “Afrikalılara umut vermeliyiz ki, daha iyi bir yaşam arayışında Akdeniz'de ölmek zorunda kalmasınlar'. Hepsi, her iki yılda bir, başkanlığını yaptığı daha da zenginleştirecek bir Dünya Kupası'nı haklı çıkarmak için. Hala futbol kendi kendine konuşabildiğine göre, onun sözünü bir daha kesmemek nasıl olur?

Infantino'nun kelimelerinin fonunda uçaklar birbiri üstüne dikişler atarak uçuyor. Örneğin bir hafta içinde iki ayrı kıtada müsabakaların gerçekleşmesi an meselesi.

Infantino'nun kelimelerinin fonunda uçaklar birbiri üstüne dikişler atarak uçuyor. Örneğin bir hafta içinde iki ayrı kıtada müsabakaların gerçekleşmesi an meselesi.

Yönetmelikle milli takımlara öncelik veren FIFA, iki yılda bir, tüm kurulu düzeni kıracak daha fazla eleme maçı ile bir Dünya Kupası planlıyor. Bu fikir, her dört yılda bir taraftarların hayatlarını efsane bölümler halinde organize eden bir şampiyona olan Dünya Kupalarının istisnasını yüzde elliye indiriyor. 

Kulüplerin ekonomik çıkarlarını memnun eden UEFA ve FIFA, futbolcuların sağlığına ve taraftarların sabrına son verecek. Her şey Afrikalılar için.

Bugünlerde futbolda herkesin bir hedefe ulaşmak yerine, uçurumdan kaçmak için koştuğunu fark etmiyor musunuz?

Birkaç soruya ve tekrar manşetlere sıkışmış spor medyası...

Zili bir kez bile çalmayan transfer ve tescil dönemleri...

Beni böyle kıtalararası düşündüren Infantino'nun talihsiz kelimeleri.

Sizce ne bekliyor Afrikalıları ve bizleri?

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lejon

GALATASARAY VE FATİH TERİM DÜŞMANI KADININ YENİ İÇERİĞİ