Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: 10 Çılgın Futbolcu Sözleşmesi

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: 10 Çılgın Futbolcu Sözleşmesi

Aysu Melis Bağlan
04.01.2021 - 12:05 Son Güncelleme: 04.01.2021 - 14:38

2. Transfer ve Tescil Dönemi geldi çattı.  5 Ocak-1 Şubat 2021 tarihleri, yeniden transfer ve tescil dönemi... 

Her transfer ve tescil döneminde 'kulüplerde para azaldıkça', 'deniz bittikçe' transfer-taraftar-kulüp üçgeninde aralar açılıyor. 'O formayla ilk poz, 'yenge' İstanbul'u beğenmiş mi, nerede yaşayacaklarmış, kaç numaralı forma onun olacakmış...' derken merak edip duruyoruz...

Kulüpler ve futbolcular 'tam iki taraflı' ilişkiler kuruyorlar. Birbirlerine karşı hakları olduğu gibi yükümlülükleri de var elbette. Bu sözleşmelerde hakikaten ne yazıyor? Bu da olur mu sahiden diyeceğimiz sözleşme maddeleri ile karşınızdayız:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Stefan Schwarz - Uzay Yolculuğu

1- Stefan Schwarz - Uzay Yolculuğu

İsveçli futbolcu Stefan Schwarz, 1999’da Valencia’dan Sunderland’e transfer olmuştu. Transfer görüşmelerini yürüten kişinin uzay yolculuğuna duyduğu merak, belgesel izlemenin oldukça ötesindeydi. 2002'de planlanan uzay yolculuğuna katılmak için rezervasyon başvurusunda bulunmuştu. Stefan Schwarz'ın da uzay yolculuğuna gitmesinden endişelenen kulüp; 'uzay yolculuğu yapamaz' şartını sözleşmeye ekledi.

2- Ronaldinho - Gece Kulübü

2- Ronaldinho - Gece Kulübü

Ronaldinho'nun sıra dışı tarzı ve eğlenceli hayatı hemen gözünüzün önüne gelmiştir. Zira, hapishanede bile şahsına münhasır tarzını konuşturduğunu izledik. 2011 yılında, Flamengo transferinde kendisine hobi olarak yine gidebileceği minvalinde 'haftanın 3 gecesi kulübe gitme sınırı' konmuştu.

3- Toni Kroos - Jet Ski

3- Toni Kroos - Jet Ski

2016 yılında, Bundesliga'dan La Liga'ya, Real Madrid'e transfer olan Toni Kroos; bu transferi öncesinde jet ski kullanırken sol kasığında bir yırtık meydana gelecek şekilde sakatlanmıştı. Nihayet, Real Madrid de kendisinin sözleşmesi süresinde jet ski kullanmasının yasak olduğunu içeren maddeyi sözleşmesine eklemişti bile!

4- Neymar - Arkadaşlarımı da benim hesabıma yazın!

4- Neymar - Arkadaşlarımı da benim hesabıma yazın!

Neymar'ın hedefi 2021 olan Barcelona sözleşmesi imzalanırken takvimler 2016'yı gösteriyordu. Bu sefer sözleşmeye madde ekletmek isteyen kulüp yerine Neymar'dı. Arkadaşlarına çok düşkün olan futbolcu, arkadaşlarının sık sık kendisini Barcelona'da ziyaret etmesini talep ediyordu. Elbette ziyaret masraflarının tamamını kulübün karşılayacağı sözleşmeye eklendi.

5- Giuseppe Reina - Lego

5- Giuseppe Reina - Lego

Efendim, yıl 1996. Giuseppe Reina kişisi, Bielefeld ile 3 yıllık bir sözleşme imzalıyor. Her sözleşme yılı içinse bir ev talep ediyor. Buraya kadar her şey gayet normal görünüyor. Çünkü, futbolcuların kulüplerden ev istemeleri, hemen hemen duymaya en alıştığımız sözleşme koşulları arasında. 

Bielefeld, Giuseppe Reina'ya her bir yıl için birer poşet lego alarak; 3 poşet lego ile kendisini uğurluyor! Peki, ne mi oldu? Eve dair hiçbir ayrıntı (yer, metrekare...) sözleşmede yer almadığı için kulüpten bir lego kurnazlığı geliyor! Meseleye Bundesliga'nın ev sahipliği yapmasıysa beni hiç şaşırtmıyor. Sizi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Rolf-Christel Guie-Mien - Özel yemek pişirme

6- Rolf-Christel Guie-Mien - Özel yemek pişirme

Kongolu sporcu, 1999'da Karlsruhe’den Eintracht Frankfurt’a transfer oluyor. Sözleşmesini imzalarken talep ettiği tek bir şey var; eşinin alacağı özel yemek pişirme derslerinin kulüp tarafından karşılanması.

7- Dennis Bergkamp - Uçak fobisi

7- Dennis Bergkamp - Uçak fobisi

Kendisi için gidilecek çok deplasman yok! Zira, uçak korkusu nedeniyle uçakla gidilen deplasmanlardan peşinen izin istiyor Dennis Bergkamp. İşbu sözleşme ise Arsenal ile imzalanmış.

8- Neil Ruddock - 99,8 kilo

8- Neil Ruddock - 99,8 kilo

Bir milenyum sözleşmesi ile karşı karşıyayız. 2000'de Crystal Palace’a transfer olacak sporcudan kulübünün istediği; 99,8 kiloyu aşmaması idi.  Sözleşmeye “Futbolcu, 99.8 kilogramı geçerse maaşının % 10’u kadar ceza öder.” maddesi kondu konmasına; ancak Ruddock, 6 ayda 8 kez bu cezayı ödemek zorunda kaldı.

9- Moise Kean -Traktör

9- Moise Kean -Traktör

En çılgın sözleşmeler tarihinde, Juventus'tan babası için traktör talep eden sözleşmeler de literatüre girdi.

10- Radamel Falcao - Aynı dizden sakatlanmak yasak!

10- Radamel Falcao - Aynı dizden sakatlanmak yasak!

Son konuğumuz Radamel Falcao. 2013-2014 sezonu dizinden sakatlanmasıyla kapattığı bir sezondu. 2014-2015 sezonunda, Monaco’dan Manchester United’a transfer olurken; İngilizler, “Aynı dizinden sakatlık yaşarsa transfer iptal olur.” maddesi koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın