Görüş Bildir
Haberler
AYM'den Sokağa Çıkma Yasağına Tedbir Talebine 4. Ret

AYM'den Sokağa Çıkma Yasağına Tedbir Talebine 4. Ret

ATKN
01.01.2016 - 14:01

Anayasa Mahkemesi (AYM), Şırnak’ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi. AYM bu karar ile birlikte dördüncü kez sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebinin reddine karar vermiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşi ve dokuz çocuğuyla birlikte Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan Nuriye Acar, 10 Aralık 2015’te Cizre Devlet Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğin sağlık sorunları nedeniyle doğumundan sonra hastane gözetiminde küvezde tutulması uygun görüldü. Anne Nuriye Acar ise diğer çocuklarıyla ilgilenmek üzere evine döndü. Acar’ın, bebeği 14 Aralık 2015’te ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Anne Acar, diğer çocuklarıyla ilgilenmek üzere Cizre’de kaldı. Aynı gün saat 23.00 itibarıyla Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı kararı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Şırnak’a gidemediğini belirten Acar, 20 Aralık 2015’te bebeğinin hastaneden taburcu edilerek teyzesine teslim edildiğini ve halen teyzesinin yanında olduğunu kaydetti. 

AYM, konu ile ilgili olarak Şırnak Valiliği’nden bilgi istedi. Valilik, başvurucu ya da yakınlarının başvuru konusuna ilişkin resmi kurumlara herhangi bir başvurusu bulunmadığı, sokağa çıkma yasağı süresince ilçeden ayrılmak isteyen vatandaşların kolluk güçleri kontrolünde güvenli bir şekilde ayrılmaları için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Başvuru sonrası olaydan haberdar olan Şırnak Valiliği, başvurucunun eşi ile telefonla görüştü. Başvurucunun eşi tarafından, herhangi bir yardım taleplerinin bulunmadığının iletildiği kaydedildi.

'Başvurucunun ve bebeğinin yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik derhâl tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlike bulunduğu bu aşamada anlaşılamadığından...'

'Başvurucunun ve bebeğinin yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik derhâl tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlike bulunduğu bu aşamada anlaşılamadığından...'

Başvurucunun tedbir talebinin reddine karar veren AYM gerekçeli kararında şu ifadelere yer verdi: “Resmi makamlara bir talepte bulunulması durumunda gerekli tedbirlerin alınacağının Valilikçe hem başvurucuya hem de Anayasa Mahkemesine bildirilmiş olduğu da dikkate alınarak, başvurucunun ve bebeğinin yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik derhâl tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlike bulunduğu bu aşamada anlaşılamadığından koşulları oluşmayan tedbir talebinin reddine karar verilmesi gerekir.”

AYM bu karar ile birlikte dördüncü kez sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebinin reddine karar vermiş oldu. AYM daha önce, Tahir Elçi, Meral Danış Beştaş ile Cizre ve Sur’da yaşayan vatandaşların tedbir taleplerinin reddine karar vermişti.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0