Görüş Bildir
Haberler
Aylan Kurdi'nin Babasından Charlie Hebdo Açıklaması: 'Tacizci' Karikatürü Beni Ağlattı

Aylan Kurdi'nin Babasından Charlie Hebdo Açıklaması: 'Tacizci' Karikatürü Beni Ağlattı

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, Aylan Kurdi için 'Yaşasaydı tacizci olurdu' karikatürüyle ilgili açıklamada bulunan baba Abdullah Kurdi, karikatürü gördükten sonra çok üzüldüğünü belirterek 'gördüğümde ağladım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu eşi Zahim Kurdi, oğulları Aylan Kurdi ile Galip Kurdi'yi yitiren Suriyeli mülteci Abdullah Kurdi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Alan Kurdi için “Yaşasaydı tacizci olurdu” karikatürü ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Aylan Kurdi için yapılan karikatüre sert tepki gösteren baba Abdullah Kurdi, “Doğrusunu isterseniz bu karikatür için ağladım. Kendimi çok kötü hissettim” dedi.

'Charlie Hebdo'nun bana ve aileme saygı göstermesi gerekiyordu'

'Charlie Hebdo'nun bana ve aileme saygı göstermesi gerekiyordu'

Uğradığı silahlı saldırının ardından ifade özgürlüğünün simgesi haline gelen Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’dan olumlu şeyler beklediklerini ifade eden baba Kurdi, şunları söyledi:

“Malesef kötü bir karikatür yaptılar. Bu karikatüre herkes çok üzüldü. Aylan 2 yaşındaki bir çocuk ve öldü. Aylan’a, bana ve aileme Charlie Hebdo’nun saygı göstermesi gerekiyordu ama tam tersi oldu. Bu dergi ölen çocuk insanlara saygı göstermeli. Peygamber efendimizle ilgili saygısız karikatür yayınladılar. Allah üzerine dahi yayınlar yaptılar.  Allah ve Peygamber karşısında benim çocuğuma yapılan küçük bir şeydir.”

'Acımıza acı katmasınlar'

'Acımıza acı katmasınlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu anda ziyaret amacıyla İstanbul’da bulunduğunu aktaran Abdullah Kurdi, Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nde, Erbil’de yaşadığını belirterek, şu çağrıyı yaptı: “Tüm dünyaya ve mizah dergisine çağrım, ölen tüm çocuklara herkes saygı duymalı. Onların ailelerini üzmemeli acılarına acı katmamalı.”

Sputnik Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın