Görüş Bildir
Haberler
Ayfer Batı Yazio: Zamanı Nasıl Yönetiriz?

etiket Ayfer Batı Yazio: Zamanı Nasıl Yönetiriz?

Ayfer Batı
01.12.2021 - 10:30 Son Güncelleme: 03.12.2021 - 16:23

Zamanını boşa harcayan; kaderini boşa harcıyordur, hayallerini, hedeflerini, mutluluklarını harcıyordur aslında. Hem de farkında olmadan, önemsemeden… Zaman, öyle bir kaynak ki; her şeyi için gerekiyor: para kazanmak için, otobüse yetişmek için, hastalanan bir insanın hayatını kurtarmak için, sevmek için, sevilmek için, yeni nesiller için, iz bırakmak için… Hani her şeyi almak için para gerektiğinden para kazanmak istiyoruz ya; aslında her şey için zaman gerekiyor! Zamanı hep harcıyoruz, her an, her saniye…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bana göre her an eşit değil; zaman, onu doğru kullanabildiğimiz ölçüde değerleniyor.

Zamanlarını daha karlı işler yaparak geçiren insanlar daha fazla para kazanıyor. Başkalarına yatırım yaparak geçiren insanlar daha iyi ilişkiler kuruyor. Esnek bir kariyer yaratmak için zamanlarını harcayan insanlar daha fazla özgürlüğün tadını çıkarıyor. Yüksek etkili projeler üzerinde harcayan insanlar topluma daha fazla katkıda bulunuyor. İster daha fazla servet ister daha fazla arkadaşlık, ister daha fazla özgürlük ya da daha fazla etki isteyin; her şey zamanınızı nasıl harcadığınıza ve ona ne kadar değer verdiğinize bağlı oluyor.

Zamanın değerinin farkına varmamızla birlikte, ertelemeler yapmayı bırakırız. İşleri ertelemek zaman ve başarı hırsızlığıdır. Görevler veya hedefler üzerinde akıllıca çalışmak için zaman harcamamız çok önemlidir, çünkü ancak bu şekilde en iyi sonuca en efektif yolla ulaşmak mümkün olur ve zaman hak ettiği değere kavuşur. Tüm hedeflere aynı anda ulaşmak istemenize gerek yoktur. Acelecilik, zamanı küçümsemektir. Az zamanımız var, zaman çok değerli, işlerimi çabucak bitireyim bana daha çok zaman kalsın diye düşünmek, zamandan çalmaktan başka bir şey değildir. Zamana hak ettiği değeri, hak ettiği şekilde vermek, zamanı asıl değerli kılan şey olacaktır.

Zamana hak ettiği değeri vermek, bir sonraki seviyemize olan arayışımızda verimli ve etkili olmamıza da yardımcı olur.

Zaman; daha verimli çalışmak, daha fazla bilgi ve deneyim kazanmak için enerji harcamanın önemini bize gösterir. Zamana saygı duyan ve değer veren çoğu insan daha hızlı öğrenebilir ve daha hızlı çalışabilir. Daha kolayca ve fazla odaklanırlar, çalışmalarına daha fazla dikkat ederler.

Zamana gereken önemi vererek hayatınızın kontrolünü daha fazla ele geçirebilir ve daha büyük sonuçlar elde edebilirsiniz. Çünkü zaman farkındalığıyla birlikte bir sonraki seviyeye giderken güçlü ve zayıf yanlarınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İşlerin nasıl oldukları ve neden olmadıkları hakkında daha iyi bir anlayış geliştirebilirsiniz.

Başarılı insanlar; başkalarınınkini değil, başarıya ulaşmak için kendi zamanlarını kontrol etmeyi öğrenenlerdir.

Her birimizin dinlenmek ve sevdiklerimizle tadını çıkarmak için zamana ihtiyacımız var. Bu ancak zamana değer vermeyi ve saygı duymayı öğrendiğimizde mümkün olabilir.       

Zamanımızı iyi yönetebildiğimizde; başarının ve sevdiklerimizin yanında, sağlığımıza da kavuşmuş oluruz. Çünkü endişelerimiz ve streslerimiz azalıp yok olur. Maksimum kontrol, maksimum üretkenlik ve maksimum kendine güven. Zamanın değerini bilen kişi, yıkılmaz olur.

Hayattaki bir sonraki seviyeniz, zaman değeriniz tarafından belirlenir. Zamana hak ettiği değeri verdiğiniz ölçüde geleceğinizi belirlersiniz. Zamana verdiğiniz değer; deneyim kazanarak büyümek ile yaşlanmak arasındaki ince çizgiyi belirler…

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın