Görüş Bildir
Haberler
Ayfer Batı Yazio: Uzaktan Öğretimin mi Var, Tasarımın Var!

etiket Ayfer Batı Yazio: Uzaktan Öğretimin mi Var, Tasarımın Var!

Ayfer Batı
10.09.2020 - 15:01 Son Güncelleme: 28.09.2020 - 12:01

Realiteyi kabullenmiş önemli bir yaşam becerisi. 

Realiteyi uyum ise vazgeçilmez bir ayakta kalma becerisi. 

Öğretmen olmak ve öğretmen kalmak ise bilimsel bir yaşam ve ayakta kalma becerisi. 

Öncelikle hepimize büyük bir alkış. 

Yaşam becerimiz tam, ayakta kaldık, devam ediyoruz. Hepimizin yeni gelişim alanı uzaktan öğretim tasarımı hepimize öğrenme coşkusu versin diyor, dört sihirli kavramı tasarım becerimize sunuyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Uzaktan öğretim tasarımım var, rutinim var!

1.Uzaktan öğretim tasarımım var, rutinim var!

Hani hep söyleriz çocuklar rutinleri sever; evet ve ek olarak biz yetişkinler de rutini severiz. Uzaktan öğretime hangi rutini yerleştirdiğiniz önemli. Önce öğretmenin güvende hissetmesini sağlayan güvenli başlangıç yalnızca rutinle mümkün.  

En sevdiğim rutini paylaşmadan olmaz; ben en çok merak rutinlerini seviyorum. Bir merakım var, tutamam içinde diyorum öğrencilerime ve mikrofonu öğrencilerime bırakıyor. Ve tabi merak tasarımdır. 

Es geçmeyin.

2.Uzaktan öğretim tasarımım var, arka fonum var.

Sonuçta her online buluşmada bir içerik ve kazanım gizli. Okulda olsak posterler asar, otantik materyallerle sınıflarda buluruz kendimizi; konuyu tahmin oyunları da en sevdiğimizdir hep. Hangi platform olduğu fark etmez, uzaktan öğretimde sizi coşkulandırıcı bir arka fonla görsün öğrencileriniz. Her gün arka fonunuz güçlü bir tasarım uyaranı.

3.Uzaktan öğretim tasarımım var, online eğitim araçlarım var!

3.Uzaktan öğretim tasarımım var, online eğitim araçlarım var!

Sınıflara hep dolu kutularla gideriz, duvarımızda tema haritaları da olsa etkileşim için hep hazırdır. Bir elimizde mouse varken o zaman en büyük tasarım yoldaşlarımızdan biri de online eğitim araçları. Materyal checklistimiz bundan sonra online araçlar. Bireysel olarak öğrenebilir, eğitim teknologlarından uçsuz bucaksız destek alabilirsiniz.  

Ben her hafta yeni bir araç öğreniyor, öğrenir öğrenmez hemen kendime işte bu haftaki ‘’challege’’ım bu diyor ve deneyimliyorum.

4.Öz değerlendirme takibim var, uzaktan öğretim tasarımım var!

En kolay söylediğimiz iki kelime: Ölçme ve değerlendirme. Bu iki kelimeye neler yazılır neler ama o uzun bir seri tabi. Uzaktan öğretimde tek yapılabilir şey online deneme sınavları değil tabi, o hep vardı, sadece yazılı söylem puntosu yükseldi o kadar.  

Her gün tasarımınızda öz değerlendirmeye yer verin.  

Uzaktan öğretimde temel ihtiyacımız veri ve gerçek veri öz değerlendirmede saklı. En sevdiğim öz değerlendirme sorusu ise bugün öğrenme serüveninize dahil ettiğiniz hangi konu/kelime gelişim tuğlanız oldu?

5. Ben varım, uzaktan öğretim tasarımım var!

5. Ben varım, uzaktan öğretim tasarımım var!

En önemli tasarım etkileşimli tasarım; etkileşim ise uzaktan, yakından, yazılı, sözlü ya da görsel fark etmeksizin kişiselleştirilmiş olması. Öğrencileriniz fikir beyan ettiyse, tasarıma kendi benlik birikiminizi dahil ettiyseniz ve ihtiyaçlara cevaben öğrencilerinizle birlikte ‘’ben + biz’’ bakış açısıyla tasarıma esneklik kattıysanız süper gücünüz olan tasarım bilin ki artık çağı yakaladı.  

Uzaktan öğretim tasarımındaki ben kim miyim? Esneğim, gülümsüyorum, her gün kendime notlar yazıyor ve düşünmekten, etkileşimden ve yenilenme ihtiyacım için benimle bu serüvende olan öğrenme toplumundaki her üyenin geri bildiriminden keyif alıyorum.  

Tasarım anlamıyla güçlenen etkili pedagoji bizlerle olsun. Her tasarıma sonsuz minnet alkışlarıyla...

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın