Görüş Bildir
Haberler
Ay Ben Utanırım Zıplayamam! Spor Salonuna Parayı Bastırsan da Kilo Verememenin Sebepleri

etiket Ay Ben Utanırım Zıplayamam! Spor Salonuna Parayı Bastırsan da Kilo Verememenin Sebepleri

Ez
09.02.2018 - 17:17 Son Güncelleme: 28.09.2019 - 19:52

Spor salonuna büyük umutlarla yazıldınız! Ama spor salonuna gitmeye başlayınca elde edeceğimiz ilk manzara terli kırmızı suratınız ve gireceğiniz gülünç pozisyonlar oluyor. İşte gitme kararını verdiğinde düşünemediğin şey şu ki orası tam bir Survivor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cehenneme hoşgeldiniz!

Taş gibi vücutlu ablalar, abiler her hareketi sanki dünyanın en kolay işiymiş gibi yaparken siz daha yürüme bandında imtihan vermeye başlıyorsunuz. Spor salonları çeşitli parkurlarıyla muhteşem hazırlanmış bir özgüven geliştirme imtihanı adeta.

Koşu Bandı: İlk başta sadece Yürüyüş Bandı olarak kullanılabilen cihaz

Ayarlarını yapmaya çalışırken bir yandan etrafı kesmeye başlıyorsunuz. Fit fit ablalarımız, abilerimiz aşırı havalı bir şekilde hiç efor sarf etmiyorcasına,  seksi terleyerek koşuyorlar.

'Ah o yapıyorsa ben de yaparım' yanılgısına düştüğünüz teyze ve amcalarımız da büyük bir kondisyonla koşuyorlar. Bu gazla koşmaya başladığınızda sorgulama da başlıyor… “Yaa ellerim mal mal duruyor”, “Allah’ım koşarken tam bir aptal duruyorum”“Tanrım her yerim jöle gibi sallanıyor”, “Ayy bana mı bakıyor o”“Dur, dur düşücem galiba en iyisi ben hızlı yürüyeyim.”

Grup Dersleri: En popüler olan grup dersimiz bol kalori yaktırmasıyla meşhur Zumba

Spor salonundaki teyze topluluğunun favorisi Zumba. 'Kolaymış gibi gözüküyor ben de mi girsem' diyorsunuz. Fakat ilk derste, hareketlere ayak uyduramamanın verdiği özgüven kırıcı darbeyi yiyorsunuz.

İnsan hayret ediyor.

Grup derslerinde özellikle dikkatinizi çekenler yüksek özgüvenli teyzeler, hareketleri zaten çok iyi yapan ego tatmini için gelen fit ablalar ve neden orada olduğunu anlayamadığınız, sizden çok daha enerjik ve kıvrak olmasıyla içten içe kıskandığınız amcalar. Gerçekten takdire şayan bir performansa sahipler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio editörleri öneriyor!

Onedio editörleri öneriyor!

Spor salonuna gitmeden o kiloları vermeniz artık mümkün! Spor salonunda spor yapmak zor geliyorsa kendi malzemelerinizle evde spor yapmaya ne dersiniz?

Artık kurtulmak istediğiniz o kiloları bir çırpıda vermeniz sağlayacak pilates seti için tıklayın!

Muhteşem kalori yakıcı bir ders daha: Spining

Siz daha 10 dk bisiklet çevirdiğinizde bile ana avrat küfrediyorken, min. 45 dk ayakta, eller havada, hatta neredeyse amuda kalkarak nasıl pedal çevirdiklerine aklınız zaten ermeyecek. Yine 'Kaç, kaç, kaç!' diyeceksiniz. Ama unutmayın onlar da annelerinin karnından o kondisyonla doğmadı.

Muhteşem kalçalar için kadınlar ve erkeklerin tercihi: Squat

İlk başladığınızda hareketi doğru yapmak için uğraşırken aldığınız gülünç hal ile bir anda aynada göz göze geldiniz. Aynadaki pozunuz; suratınızda zorlanmaktan ve odaklanmaktan kaynaklı 'Az sonra sıçıcam' ifadesi ile birleşen alaturkaya oturmak üzere olan insan pozu.

Özgüven bükücü salon ekipmanları...

Bacaklar, kollar ve karın için farklı kasları çalıştırmaya yönelik bir sürü işkence aletiyle dolu spor salonları, spor salonlarımız. İlk başta ayarlarının nasıl yapılacağını anlayamazsınız, hocaya tekrar sormamak için kafanıza göre ayarlamaya çalışırsınız. Eğer ki başaramazsanız, cebelleşirken veya hareketi yanlış yaparken yakalanırsınız. Dikkat! Özgüveniniz yine test edildi.

Bir kilo demir mi ağır yoksa bu ekipmanlarla çalışmak mı?

Hadi diyelim ayarları başardınız sizden önceki 45 kilo ile çalışmış. Siz yiğitliğe bok sürdürtmemek için 'azaltmayayım' dersiniz ama kıpırdatamazsınız. Kimse bakmıyorken ağırlığı düşürürsünüz. 5 kiloda bile puflaya puflaya terlerken setinizi tamamlamışsınızdır. Ama 5 kiloda bırakırsanız sizden sonrakinin “Hay Allah’ım çocukları pistten alalım” bakışı ile karşılaşmaktan çekinir yine kimsenin bakmadığı bir anı kollar ve ağırlığı tekrar 45’e çıkarırsınız. Üzülmeyin 5ten 7,5’a ordan 10’a ordan 20'e doğru ilerleyen bir yol sizi bekliyor, yeter ki pes etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acısız güzellik olmaz.

Spor salonunda sizi zorlayacak özgüveninizi ve vücudunuzu sorgulatacak türlü sınavlara tabi tutulacaksınız ama insanlardan çekinip denememek ve sınırlarınızı zorlamamak öncelikle para israfı ayrıca kendinize haksızlık. İnanın ki spor salonundaki çoğu insan birbirine aynı çekincelerle bakıyor ama çaktırmıyor. Pes etmezseniz siz de bir gün fit abla abilerimiz veya ultra enerjik, full kondisyonlu teyze amcalarımızdan olabilirsiniz.

İyi Sporlar!

Kendinizi müziğe bırakın ve sporunuzun tadını çıkarın. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
263
119
41
16
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
duzensizduzen

Reklam yüzünden içeriklere odaklanamıyorum . Rica ediyorum b.kunu çıkarma Onedio.

Nen

Adblock kullan, keyfine bak. :)

Nihansbz

Salonda ortam yaparım belki birini bulurum kafasından çıkıp asıl amacın kendini beğendirmek yerine kendi vücuduna yarar sağlamak ve zamanla vücudunda sporun ... Devamını Gör

Lestat

Özgüven eksikliği, sürekli erteleme ve bununla oluşan tembellik. Tabii ki doğru hareketin nasıl yapıldığını bilmeden haldır huldur yapmaya çalışan, makinaya ... Devamını Gör