Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'da Açılmamış Oy Pusulasından AK Parti Mührü Çıktı!

etiket Avustralya'da Açılmamış Oy Pusulasından AK Parti Mührü Çıktı!

Emre Ordu
05.05.2023 - 13:10 Son Güncelleme: 05.05.2023 - 16:43

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Avustralya'da açılmamış oy pusulasından AK Parti mührü çıktığını aktardı. CHP konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemleri sürerken, Avustralya'da seçim güvenliğine gölge düşürecek bir gelişme yaşandığı öne sürüldü.

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın aktardığına göre, Avustralya'da açılmamış oy pusulalarında mühür vurulmuş pusulalar yer aldı. Işık'ın paylaştığı fotoğrafta mührün AK Parti'ye basıldığı görülürken olayla ilgili tutanak tutulduğu bildirildi. Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

'Avusturalya'dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720'lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin.' 

CHP suç duyurusunda bulunacak

CHP suç duyurusunda bulunacak

CHP olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. CHP’nin Yurt Dışı biriminin Twitter hesabından yapılan açıklamada 'Yurtdışı seçimlerde, açılmamış oy pusulasında AKP’ye evet mührü… Avustralya Sidney 2-G sandığında, açılmamış oy pusulasında AKP’ye basılan mühür çıktı. Tutanak tutuldu. Partimiz adına Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Takipçisi olacağız' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beş kişinin imzasını bulunduğu tutanakta “5/5/2023 günü Sidney Başkonsolosluğu 26 No’lu sandık için Komisyon’dan teslim alınan Milletvekili Seçimi pusulalarından 1 (bir) adedinin “evet” mührü basılı olduğu tespit edilmiştir' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
452
60
51
34
12
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil

Her türlü hileyi yapacaklar belli zaten ama ne yaparsanız yapın gideceksiniz

kunti

Sizin gelmişini geçmişinizi

Merffy

neden başka bir parti değil de sadece ak parti mühürleri çıkıyor....şşşşş cevabı hepimiz biliyoruz ama şimdi sessizce düşünmeye devam edelim son 9 gün...

mamamia

duyanda sürekli yapıyorlar zannedecek aaa