Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın En Etkili Genç Küratörü Arasında Türkiye'den Üç İsim

Avrupa'nın En Etkili Genç Küratörü Arasında Türkiye'den Üç İsim

Batuhan
01.04.2016 - 10:59

New York merkezli Artsy sanat sitesince, sanat alanının aktörlerinin görüşleriyle Avrupa’nın en etkili 20 genç küratörü seçildi. Listede, Türkiye’den Övül Durmuşoğlu, Fatos Üstek ve Defne Ayas da yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20 genç küratörün, bugüne kadarki çalışmalarının ve özgeçmişlerinin yayımlandığı sitede, Londra Çağdaş Sanat Enstitüsü’nün küratörü Fatoş Üstek’in Londra ICA Studio’da “fig-2” adlı çalışmasından bahsediliyor. Ayrıca Amsterdam Stedelijk Müzesi’ndeki “Seth Siegelaub: Beyond Conceptual Art” çalışmasına değiniliyor. 

Rotterdam Witte de With Çağdaş Sanat Merkezi direktörü Defne Ayas’ın, Witte de With’de “Bit Rot: Douglas Coupland” ile Fransa’daki “Alejandro Jodorowsky” çalışmalarından söz ediliyor. 

AMA’nın küratörü Övül Durmuşoğlu’nun ise Kaos GL tarafından İstanbul açılan “Gelecek Queer” sergisi ile Madrid’deki “Constant New Babylon” çalışması aktarılıyor.

Seçilen diğer küratörlerin isimleri şöyle: Elena Filipovic, Nadim Samman, Bonaventure Soh Bejeng Ndikung, Rozsa Zita Farkas, Michal Novotny, Heidi Ballet, KM Temporaer (Elisa R. Linn - Lennart Wolff), Juste Jonutyte, Anna Gritz, Hanne Mugaas, Raphael Gygax, Samuel Leuenberger, Julie Boukobza, Natalia Sielewicz, Ben Vickers, Krist Gruijthuijsen, Hendrik Folkerst.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın