Görüş Bildir
Haberler
Avam Nedir, Kime Denir? TDK Avam Sözlük Anlamı Nedir?

Avam Nedir, Kime Denir? TDK Avam Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük yaşamda kullanıldığına anlamı en çok merak edilen sözcüklerden biri de avam kelimesi. Olumsuz bir anlam içerse de sık sık kullanılan avam sözlük anlamı öğrenilmek isteniyor. Türk Dil Kurumu’nun Büyük Türkçe Sözlüğü’ne göre ‘avam’ kelimesinin tek bir anlamı bulunuyor. En çok kullanılan arama motoru olan Google’un kullandığı Oxford Languages sözlüğüne göre ise avam kelimesi iki manada da kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Türk Dil Kurumu Logo

Günlük yaşamda karşımıza çıkan kelimelerin başında avam kelimesi geliyor. Televizyon programlarında, dizilerde, filmlerde, gazetelerde ve sosyal medyada avam kelimesi ile karşılaşan internet kullanıcıları, avam TDK sözlük anlamını öğrenmek istiyor.

Avam Nedir?

TDK Logo Yeni

Türk Dil Kurumunun Büyük Türkçe sözlüğüne göre avam kelimesinin sözlük anlamı, halkın aşağı tabakası olarak karşımıza çıkıyor. Dilimizi Arapça’da geçen avam sözlüğünün kullanılan TDK anlamı, Osmanlı zamanına kadar dayanıyor. Osmanlı Devleti zamanında halk, avam ve havas olarak anılıyordu. Avam toplumun aşağı tabakasını simgelerken, havas ise üst tabakadaki kişileri anlatmak için kullanıyordu.

Avam Kime Denir, Avamsın Ne Demek?

TDK Logosu

Sözlük anlamı düşünüldüğünde, avam kelimesi toplumun alt kesiminde bulunan insanlar için kullanılıyor. Eski dönem göz önüne alındığında, toplumun üst kesiminde bulunan ve eğitimli olan filozof, alim gibi kişiler, kendileri dışındaki toplulukları tanımlamak için kullanıyordu. 

Avamsın kelimesi ise daha çok sosyal medyada kullanılan bir tanım olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya kullanıcıları, avamsın diyerek sosyal medyadaki muhataplarını aşağılıyor.

Avam Kamarası Nedir?

Avam Kamarası

Avam ile ilgili merak edilen durumlardan biri de Avam Kamarası tamlaması. Birleşik Krallık’ta kullanılan avam kamarası tanımı, meclis içinde görev yapan bir alt meclis olarak anlamlandırılabilir. Beş yıl süre ile seçilen avam kamarası üyesi milletvekilleri, Birleşik Krallık'ın üst meclisi olan Lordlar Kamarası ile aynı yer olan Westminster Sarayı'nda toplanmaktadır.

Avam Giyinmek Ne Demek?

Avam Giyinmek Ne Demek?

Avam kelimesi moda tanımı olarak da karşımıza çıkabiliyor. Yine avam kelimesinin sözlük anlamından yola çıkarak kullanılan avam giyinmek tamlaması, güncel modayı takip etmeyen ve daha alt kesimin sıklıkla giydiği ürünleri tercih eden insanlar için kullanılabiliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın