Görüş Bildir
Haberler
Atmosferinin Etkisine Kolayca Kapılacağınız Karantina Sürecinde Sizi Bambaşka Diyarlara Götürecek 15 Film

Atmosferinin Etkisine Kolayca Kapılacağınız Karantina Sürecinde Sizi Bambaşka Diyarlara Götürecek 15 Film

Dale Cooper
07.05.2020 - 11:56

Sinema tarihi boyunca her filmle yeni bir şey öğrenirken tek bir önemli hususu da defalarca yeniden hatırladık: Bazen yolculuk yapmak, bir diyardan başka bir diyara gitmek için tek ihtiyacımız olan bir film!

Karantina sürecinde atmosferinin sizi kolayca etkisi altına alacağı, bambaşka bir diyara gitmek için tek ihtiyacınız olanın izlemek olduğu filmleri sizler için derledik.

İyi seyirler! 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joker (2019)

1. Joker (2019)

The Hangover serisiyle yakından tanıdığımız Todd Philips'in yönetmen koltuğunda oturduğu 2019 yapımı Joker, Batman serisinde sıkça karşımıza çıkan ancak hikâyesine çok fazla tanık olamadığımız bir villain'ı yani kötü karakteri yakından tanıma imkânı sunuyor. 

Gotham şehrinin acımasızlığı içerisinde hayatta kalma ve tutunma savaşı veren başarısızı komedyen Arthur Fleck'in zihninin ve içerisinde bulunduğu izolasyonun kendisine oynadığı oyunlarla Joker'e dönüşmesini hikâye edinen aynı adlı film, 2019 yılının belki de en ses getiren yapımlarından biri oldu.

11 dalda Oscar adaylığına layık görülen ve Arthur Fleck karakterine hayat veren usta aktör Joaquin Phoenix'e ilk Akademi Ödülü'nü getiren Joker, hikâyesinden görüntü yönetmenliğine ve müziklerine kadar çizgi roman temelli bir karakterin sinema yolculuğundan başarılı bir örnek olarak seyirci karşısına çıkıyor.

2. Birds of Prey (2020)

2. Birds of Prey (2020)

2020 yapımı Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn'de, DC Sinematik Evreni'nin en sevilen isimlerinden biri olan Harley Quinn'in Joker'den ayrılmasının akabinde hayatında yeni bir evreye giriş yapmasına şahit oluyoruz.

Joker'le ilişkisi esnasında Gotham Şehri'nde kendine binlerce düşman edinen Harley Quinn, belki de en büyük düşmanlarından biri olan Roman Sionis yani namıdiğer Black Mask'in gazabından kurtulmak için yeni yöntemler ararken yolu, aslında bu şehirde onun kadar yalnız ve tehlikelerle çevrilmiş üç güçlü kadın Black Canary, The Huntress ve Dedektif Renee Montoya'yla kesişiyor.

Margot Robbie'nin sevilen karakterine bir kez daha hayat verdiği Birds of Prey'de; Renee Montoya rolüyle Rosie Perez, The Huntress rolüyle Mary Elizabeth Winstead, Black Canary rolüyle Jurnee Smollet-Bell ve Black Mask rolüyle usta aktör Ewan McGregor DC Sinematik Evreni'ne giriş yapıyor.

3. Frozen II (2019)

3. Frozen II (2019)

Tüm dünyada büyük bir ilgiye mazhar olan Frozen'ın 2019 yapımı bu devam filminde, ilk filmde de olduğu gibi yönetmen koltuğunu Chris Buck ve Jennifer Lee paylaşmaya devam ediyor.

İlk filmde izleyicinin tanıştığı Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve onların büyülü dünyasında macera kaldığı yerden devam ediyor. Dörtlü bu kez Arendelle'den ayrılıp uzak bir yolculuğa çıkıyor ve krallıklarının antik gizemini çözmeye çalışırken bir yandan da Elsa'nın güçlerinin kökeninin peşine düşüyor.

Idina Menzel, Kristen Bell, Josh Gad ve Jonathan Groff'un sevilen kahramanları seslendirmeye devam ettiği Frozen II'nin kadrosuna yeni karakterlerle Sterling K. Brown ve Evan Rachel Wood gibi isimler dahil oluyor.

4. Contagion (2011)

4. Contagion (2011)

Usta yönetmen Steven Soderbergh'in gerek hikâyesi gerek etkileyici oyuncu kadrosuyla dikkat çeken yapımlarından biri olan Contagion; sağlık uzmanlarının, hükümet yetkililerinin ve sıradan insanların kendilerini bir anda ortasında buldukları bir pandeminin hikâyesini anlatıyor.

Havaalanında, bir iş toplantısında, otobüste; gündelik hayatın hüküm sürdüğü her yerde küçük öksürüklerle başlayan ve insan etkileşimiyle günden güne güçlenen ve artan bir salgın hastalığın küresel bir salgına dönüşmesinin peşine düşüyor Soderbergh Contagion'da.

Bugünlere çokça benzer nitelikler taşıyan Contagion'ın kadrosunda Jude Law, Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Laurence Fisburne, Kate Winslet, Marion Cotillard ve Bryan Cranston gibi usta oyuncular yer alıyor.

5. Motherless Brooklyn (2019)

5. Motherless Brooklyn (2019)

Edward Norton'ın Jonathan Lethem'in Öksüz Brooklyn romanından sinemaya uyarladığı 2019 yapımı Motherless Brooklyn, 1950'li yılların New York'unda Tourette Sendromu'ndan mustarip, yalnız bir özel dedektifin akıl hocasının ve tek arkadaşının cinayetinin çözmek için bulunduğu girişimin çevresinde gelişiyor.

Elinde birkaç ipucu ve takıntılı zihninden başka hiçbir şeyi olmayan Lionel Essrog peşine düştüğü hikâyeyle tüm şehrin kaderini dengede tutan sırları birbir ortaya çıkarıyor.

Edward Norton'ın yönetmenliği ve senaristliğiyle beraber Lionel Essrog karakterini de üstlendiği Motherless Brooklyn'in kadrosunda Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin, Bruce Willis ve Willem Dafoe gibi isimler bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Quiet Place (2018)

6. A Quiet Place (2018)

The Office dizisindeki Jim Halpert rolüyle yakından tanıdığımız John Krasinski'nin üçüncü uzun metraj filmi olan 2018 yapımı A Quiet Place, kıyamet sonrası dünyada bir ailenin avını sesle yakalayan yaratıklardan saklanırken verdiği sessiz yaşam mücadelesini konu ediniyor.

Gerçek hayatta da bir aile olan John Krasinski ve Emily Blunt'ın başrolleri paylaşarak Lee ve Evelyn Abbott'a hayat verdikleri A Quiet Place, bilinmezlerle dolu bir dünyada yalnızca sessiz kalmak zorunda olduklarını bilen bir anne-babanın çocuklarını hayatta tutmak için verdikleri eşsiz mücadeleyi gözler önüne seriyor.

2018 yılının en başarılı yapımlarından biri olmakla beraber son 20 yılın en iyi korku filmleri arasında çoktan yerini alan A Quiet Place'i yönetmeni John Krasinski 'Çocuklarım için bir aşk mektubu' olarak nitelendiriyor.

7. I, Tonya (2017)

7. I, Tonya (2017)

İkinci uzun metraj filmi Lars and the Real Girl ile kendi alametifarikası erkenden ortaya koyan Craig Gillespie'nin 2017 yapımı filmi I, Tonya; Amerika şampiyonu buz patenci Tonya Harding'in yaşantısı, kariyeri ve 1994 yılında kendini merkezinde bulduğu komplo skandalına yakın bir bakış sunuyor.

Her şeyiyle buz pateni sporu içerisinde aykırı bir yere sahip olan ve daha erken yaşlarından birçok ön yargıyla karşılaşan Tonya Harding ve eski eşi Jeff Gillooly ile yapılan röportajlara dayanan I, Tonya; Harding'in beklenmedik başarısı ve kariyeri haline gelmiş tutkusunun ellerinden kayıp gidişini anlatıyor.

2018 Akademi Ödülleri'ne damgasını vuran filmlerden biri olan I, Tonya; filmde Tonya Harding'e hayat veren Margot Robbie'ye ilk Oscar adaylığını, Lavona'yı canlandıran Allison Janney'ye ise ilk Oscar ödülünü getirdi.

8. Ready Player One (2018)

8. Ready Player One (2018)

Ernest Cline'ın aynı adlı romanından usta yönetmen Steven Spielberg'ün beyaz perdeye uyarladığı 2018 yapımı Ready Player One, OASIS adı verilen bir sanal gerçekliğin yaratıcısı öldüğünde, bu sanal gerçekliğin tüm kullancılarını sunacağı mirası için büyük bir meydan okumaya davet etmesi çevresinde gelişiyor.

OASIS'in yaratıcısı Halliday, başarılı olacak kişiye yarattığı dünyadaki tüm servetini ve kontrolünü vereceği bir görev sunar: Paskalya Yumurtası'nı bulmak. Bu yarışa katılan isimlerden biri fantastik evrende yepyeni bir yolculuğa çıkan Wade Watts olurken çıktığı bu yolculuk hayatındaki bütün düzeni değiştirecektir.

Wade Watts başrolüne Tye Sheridan'ın hayat verdiği Ready Player One'ın kadrosunda Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe ve Simon Pegg gibi isimler de seyirci karşısına çıkıyor.

9. Mission: Impossible - Fallout (2018)

9. Mission: Impossible - Fallout (2018)

Sinema macerası 1996 yılında başlayan Mission: Impossible, Ethan Hunt ve ekibinin peşine düşeceği yeni bir imkânsız görevle devam ediyor.

Gerektiği gibi gitmeyen bir görev sonrasında zamana karşı yepyeni ve o bir o kadar tehlikeli bir yarışın üstesinden gelmeye çalışan Ethan Hunt ve IMF ekibi serinin bu altıncı filminde bazı eski müttefikleriyle yeniden bir araya gelirken ekibin arasına yepyeni yüzler de dahil oluyor.

Tom Cruise ile 20'yi aşkın seneyi ardında bırakan Mission: Impossible - Fallout'ta Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin gibi isimler rollerine geri dönerken kadroya katılan yeni isimler arasında Henry Cavill dikkat çekiyor.

10. Maleficent: Mistress of Evil (2019)

10. Maleficent: Mistress of Evil (2019)

2014 yılında Robert Stromberg yönetmenliğinde seyirci karşısına çıkan Maleficent'ın 2019 yapımı devam filmi Maleficent: Mistress of Evil'da bu kez yönetmen koltuğuna Joachim Rønning oturuyor.

Maleficent ve Aurora'nın intikamla başlayan hikâyesi yıllar içinde yerini sevgiye bırakırken kurulan birçok ilişki dengesinin alt üst olacağı bu devam filminde, Maleficent ve Aurora çevresinde ortaya çıkan yeni düşman ve müttefiklerle ikili farklı yöne çekilmeye ve aralarında karmaşık aile bağını sorgulamaya başlar.

Maleficent, Aurora ve Moors topraklarının yeni bir teste tabi tutulduğu Maleficent: Mistress of Evil'da, Angelina Jolie, Elle Fanning ve Lesley Manville sevilen karakteriyle bir kez daha seyirci karşısına çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aladdin (2019)

11. Aladdin (2019)

1992 yapımı Disney klasiği Aladdin'in aynı adla ve canlı çekim şeklinde yeniden çekilen 2019 yapımı bu uyarlamada yönetmen koltuğuna Sherlock Holmes serisinin sevilen yönetmeni Guy Ritchie oturuyor.

Herkesin en derin ve en yoğun isteklerini gerçekleştirebilme gücüne sahip sihirli bir lamba için yeniden yarışılacağı Aladdin'de, masal tarihinin en sevilen karakterlerinden olan Cin'e usta aktör Will Smith hayat veriyor.

Mena Massoud, Naomi Scott ve Nasim Pedrad gibi isimlerin yer aldığı filmde Hollywood'daki başarılı temsilcimiz Numan Acar da seyirciyle buluşuyor.

12. Still Alice (2014)

12. Still Alice (2014)

Lisa Genova'nın Unutma Beni romanından Richard Glatzer ve Wash Westmoreland'in beyaz perdeye uyarladığı 2014 yapımı Still Alice, bir dil profesörü olan Alice Howland'ın erken bir yaşta alzheimer hastalığına yakalanmasıyla günden güne değişen hayatına odaklanıyor.

Başarılı ve mutlu bir yaşantası olan Alice Howland, katıldığı bir konferans esnasında hatırlaması gereken çok önemli bir kelimeyi bulamayınca düştüğü şüpheyle nörolog yolunu tutar. Sıradan bir muayene umudu, konulan teşhisle alt üst olunca Alice'in ailesiyle arasındaki bağ test edilmeye başlar.

Still Alice'de Alive Howland'a Oscar ödüllü oyuncu Julianne Moore hayat verirken kadroda kendisine Alec Baldwin, Kate Bosworth ve Kristen Stewart gibi isimler eşlik ediyor.

13. Inside Llewyn Davis (2013)

13. Inside Llewyn Davis (2013)

Coen Kardeşlerin başyapıtlarından biri olarak nitelenen Inside Llewyn Davis, 1960'lı yılların New York'unda işleri hiçbir şekilde yolunda gitmeyen Llewyn Davis'in hayatından bir haftayı gözler önüne seriyor.

New York'un hareketli ve bir o kadar müzik piyasasında tutunmak için her yolu deneyen ancak hayatı umduğu gibi ilerlememekle beraber her gün biraz daha dağılan genç müzisyen Llewyn Davis'in en büyük amacının o dönemin önemli isimlerinden Bud Grossman'a plağını dinletmek olduğu filmde Davis'e Oscar Isaac hayat veriyor.

2 dalda Oscar'a aday gösterilen Inside Llewyn Davis'in kadrosunda Carey Mulligan, Justin Timberlake ve Adam Driver gibi oyuncular bulunuyor.

14. Captain Fantastic (2016)

14. Captain Fantastic (2016)

Aktörlüğüyle tanıdığımız Matt Ross'un ikinci uzun metraj filmi 2016 yapımı Captain Fantastic, Kuzeybatı Pasifik ormanlarında kendini altı çocuğunu sıkı bir fiziksel ve entelektüel eğitimle yetiştirmeye adamış bir babanın hikâyesini anlatıyor.

Ben ve Leslie Cash, çocuklarını medeniyetten olabildiğince uzakta kendilerine has bir eğitim sistemiyle büyütmeye çalışırken bir yandan da gelenekselleşmiş ebeveyn fikrine meydan okuyor.

Ben rolüyle usta aktör Viggo Mortensen'e ikinci Oscar adaylığını getiren Captain Fantastic, 2016 yılının en dikkate değer yapımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

15. Logan (2017)

15. Logan (2017)

Hugh Jackman'ın uzun yıllar hayat verdiği Wolverine/Logan karakterinin son hikâyesi olan 2017 yapımı Logan'ın yönetmen koltuğunda iki kez Oscar adaylığına layık görülmüş James Mangold oturuyor.

Mutantların neredeyse yok olduğu çok da uzak olmayan bir gelecekte, artık yaşlanmış ve yorgun bir hale bürünmüş şekilde sakin bir hayat süren Logan, bilim adamlarının takip ettiği genç bir mutant olan Laura'nın yardım çağrısıyla onu ne pahasına olursa olsun korumanın yollarını arıyor.

Hugh Jackman'ın sevilen karakterine son kez hayat verdiği Logan'da kendisine Patrick Stewart, Dafne Keen, Richard E. Grant ve Elizabeth Rodriguez gibi isimler eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
8
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
limbo

Suicide Squat ve Birds of Prey filmleri kadar dandik filmler hayatımda görmedim. Bir senarist ve bir yönetmen güzelim karakterlerin, hikayelerinin nasıl için... Devamını Gör