Görüş Bildir
Haberler
Ve Atlas Robot Son Haliyle Karşınızda!

Ve Atlas Robot Son Haliyle Karşınızda!

Batuhan
24.02.2016 - 10:53 Son Güncelleme: 24.02.2016 - 13:30

Google'ın 2013'te satın aldığı Boston Dynamics, yeni robotu Atlas'ı tanıttı. Denge ve eşya taşımada uzman iki ayaklı robot, daha önce de test aşamasında robotlarını tekmeleyen ekibin gazabından nasibini aldı. Yere yıkıldı ancak yerden kalkmayı da başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boston Dynamics her ne kadar 2013 yılında Google tarafından satın alınsa da, özerk çalışma yapısı altında üst düzey robotlar geliştirmeyi sürdürüyor. Kuruluş, en önemli projelerinden biri olan ve en insansı robot olarak tarif edilen Atlas’ı bir kez daha teknoloji dünyasının karşısına çıkardı.

1.75 cm uzunluğunda ve 81 kg ağırlığında

1.75 cm uzunluğunda ve 81 kg ağırlığında

YouTube kanalıyla yayınlanan yeni videoda insansı robot Atlas ’ın kablolardan arınmış bir şekilde doğaya adım attığı görülüyor. 1.75 cm uzunluğunda ve 81 kg ağırlığında olan Atlas, en gelişmiş haliyle doğada zorlu koşullar altında ilerlemesini sürdürebiliyor.

Birkaç yıl içerisinde yaşamın önemli bir parçası haline gelecek

Kapıları açabilen, açık hava ve bina içerisinde çalışabilecek şekilde tasarlanan Atlas, çalışmalar bu hızda ilerlediği takdirde birkaç yıl içerisinde yaşamın önemli bir parçası haline gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sensörler yardımıyla dengesi koruyup engelleri aşabiliyor

Sensörler yardımıyla dengesi koruyup engelleri aşabiliyor

Alüminyum, çelik ve titanyumdan malzemeden oluşan; elektrikle çalışan ve hidrolik güçle hareket eden Atlas robot, vücut ve bacaklarındaki gelişmiş sensörler yardımıyla dengesi koruyup engelleri aşabiliyor. 

Robot’un son sürümü sert darbelere maruz kaldığında bile ayağa kalmasını biliyor. Son olarak Atlas robota nesne devamlılığının da kazandırıldığını görüyoruz.

Teknolojioku

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
33
13
6
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Kurt

hani o tekmeyi yiyip düştükten sonra bikaç saniye bekliyor ya işte o sürede "sineye çekiyor" sabır yüklüyor. bu daha prototip tabi üst modellerde süre daha d... Devamını Gör

Kavinsky

Geleneksel ve site yorumlarının demirbaşı olan " bu xxx bizde olsa " esprileri yapıldığına göre , artık yorumuma geçebilirim. 10 Seneye kalmaz bu robotlar bi... Devamını Gör

Nurettin Bayar

adam robotu sopayla dürtünce içim acıdı.. hele kutuyu önünden çekmesi .. : (