Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan Alevlere Teslim

Yunanistan Alevlere Teslim

ATKN
17.07.2015 - 15:30 Son Güncelleme: 18.07.2015 - 09:45

Yunanistan 40'ın üzerinde yerde çıkan yangınlarla sarsıldı. Lakonia'da durum kritik seviyeye ulaşırken, söndürme çalışmalarında yetesiz kalması nedeniyle Atina, Fransa ve İtalya'ya yardım çağrısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Devlet Televizyonu'nun geçtiği yeni habere göre ülke genelinde 40 farklı yerde yangın çıktı. 

Şiddetli rüzgar yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Atina etrafında beşten fazla yerde yangın var.  Atina havalimanına yakın Oropos bölgesinde yerleşim birimlerinin boşaltılması gündemde. Manastır ve yaz kampları boşaltılıyor. Hastaneler alarm durumuna geçti. Kundaklama ihtimaline karşı uyarılar yapılıyor.

Kundaklama Şüphesi

Basına yansıyan haberlere göre Atina'daki yangın dört ayrı bölgede kundaklama sonucunda çıktı. 

Yunan televizyonlarının bölgeden yaptıkları canlı yayınlarda, bölgedeki yangını söndürme çalışmalarında 30 itfaiye aracı, 4 uçak ve bir helikopterin görev aldığı bildirildi. Profiti İlia bölgesinde mahsur kalan 300 kişi deniz yoluyla kurtarılmaya çalışılıyor.

Mora Yarımadası'nda 2008’de Zaharo ve İlias bölgelerinde çıkan orman yangınlarında 67 kişi hayatını kaybetmişti.

Lakonia'da durum kritik

Lakonia'da durum kritik
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mora yarımadasındaki Lakonia'da ise durum oldukça kritik. Yangın sebebiyle büyük korku yaşayan vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarına yardımcı oluyor. 

Lakonia'ya bağlı Lahi, Faraklo, Paradisi ve Agios Nikolaos köyleri boşaltıldı. Bölgedeki bir sağlık ocağı ve iki öğrenci kampı da boşaltılan mekanlar arasında yer aldı. İki çiftlik ise alevlere teslim oldu. Bazı evlerin de yandığı belirtiliyor.

Çipras: "Sakin olun"

Çipras: "Sakin olun"

Başbakan Aleksis Çipras, Savunma Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Merkezi'ne geldi. 

Çipras, yaptığı açıklamada, ülkenin farklı bölgelerinde patlak veren yangınlar sebebiyle itfaiye güçlerinin elinden gelen çabayı gösterdiği belirterek vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

 Çipras, 'Bütün itfaiye ve ordu güçleri olumsuz hava koşullarına rağmen yangınları söndürmek için çalışıyor. Hava kuvvetlerinden de yardım talebinde bulundum' dedi.

Yangınların kontrol alınması için ordunun yardımına başvuran hükümet, AB ülkelerinden yangın söndürme uçakları talep etti.

İtfaiye ekipleri yetersiz

Hükümet ekonomik kriz yüzünden yıllarca yenileyemediği itfaiye ve hava araçlarıyla yangınlara müdahale etmeye çalışıyor. Söndürme çalışmalarına Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de destek veriyor.

Bir turist yaşamını yitirdi

Lakonia'daki yangına müdahale eden bir uçak düştü. Uçaktaki iki  pilotun sağlık durumun iyi olduğu açıklandı. Bu arada SKAİ televizyonunun verdiği son habere göre Lakonia'dan ilk ölüm haberi geldi. Yangın nedeniyle bir turist'in kalp  krizi geçirdiği belirtildi.

Nikolaos Stelya, Sputnik Türkiye | Fotoğraflar: AA/AFP/AP ve Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0