Görüş Bildir
Haberler
Ataköy Sahiline 70 Metrelik 'Duvar' Çekecek İnşaat Mühürlendi

Ataköy Sahiline 70 Metrelik 'Duvar' Çekecek İnşaat Mühürlendi

Hande öçalan
24.06.2015 - 17:56 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 17:58

Kuzu Grup’un Ataköy sahilinde mahkeme kararına rağmen inşaatına devam ettiği hatta konut satışlarına başladığı lüks apart otel projesi Sea Pearl (Deniz İncisi) mühürlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Ataköy sahilideki iki inşaatla ilgili aldıkları mühürleme kararanı açıkladı. Kerimoğlu, “ Dün itibariyle 181. parseldeki Sea Pearl inşaatın mühürlemesi yapılmıştır. Ayrıca Baruthane’deki mühürleme işlemenin de kaldırılmaksızın devam ettirilmesi yönünde karar alınmıştır” dedi.

"Sonuç almak çok mümkün gibi gözükmüyor ne yazık ki ama..."

"Sonuç almak çok mümkün gibi gözükmüyor ne yazık ki ama..."

Ataköy sahilininin 1989 yılında bakanlar kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildiğini, 1991 yılında imara açıldığını ve 2012-2013 yıllarında inşaat ruhsatlarının verildiğini hatırlatan Kerimoğlu, “İnşaatın devam etmesi halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ihtimalini engellemek amacıyla kamu yararına tedbiren mühürleme yapılmıştır, ve dava süreci de halen devam etmektedir” dedi.

Projede kamu yararının olmadığını ve bu inşaatların yurttaşın sahille ilişkisini keseceği kaygısını taşıdıkları için mücadele ettiklerini açıklayan Kerimoğlu, “Ama hukuki gerekçeler öne sürerek, müteahhit firmalar kendi geçmişten 1991 planları ölçeğinde kendi yasalarına uygun taleplerini hukuk nezlinde sonuca dönüştereceklerse tabi, mücadeleye devam edeceğiz. Sonuç almak çok mümkün mü ? Çok mümkün gibi gözükmüyor ne yazık ki…” ifadelerini kullandı.

Kuzu Grup ise Bakırköy Belediyesi’nin mühürleme işleminin herhangi bir mahkeme kararına dayanmadığını savunarak durumu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

İlk Durdurma Kararı 2014'de Çıkmıştı

İlk Durdurma Kararı 2014'de Çıkmıştı

2013 yılında müteahhit firma ihalesini kazanan Kuzu Grup’un 70 metrelik yüksekliğiyle adeta sahile duvar ören Sea Pearl projesi hakkında 25 Eylül 2014’te İstanbul 10. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakırköy Belediyesi projeyi mühürlemişti.

Buna rağmen devam eden inşaat, bir de üzerine 2014 Mart’ında İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurarak 24 saat çalışma izni istemişti. Kurum, “İnşaatın hemen yanında gürültüye hassas konut alanları var ve projede kamu yararı yok” diyerek izni vermemişti Ancak aynı kurum, 9 Haziran 2014’te projede ‘ kamu yararı ‘ bularak 24 saat çalışma izni çıkarmıştı.

Kuzu Grup İhale Almaya Devam Ediyor

Kuzu Grup İhale Almaya Devam Ediyor

2003 yılında Kuzu Grup’un Siirtli sahibi Güven Kuzu, son 12 yılda İstanbul’da devletten önemli ihaleler aldı. 2013’te İSKİ’den 37 milyon liralık Silivri Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ihalesini kapan Kuzu Grup daha önce yine İSKİ’den ‘Düzce İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatı, İstanbul Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri İnşaatı, İstanbul Genelindeki Atıksu Arıtma Tesislerinin İşletilmesi İşi ihalelerini almıştı.

Kuzu Grup bu sürede İstanbul’da pek çok toplu konut inşaatı işi de aldı. Kuzu Grup’un yurtdışındaki en büyük işi ise İran’da üstlendiği 35 bin adet konut inşaatı işi.

Kuzu Grup, 2013’te de Siirt’te yaptırdığı iki okula Erdoğan’ın Siirtli eşi Emine Erdoğan’ın annesi ve babasının ismini vererek ‘jest’ yapmıştı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0