Görüş Bildir
Haberler
Aslında Bizi Kıskanmıyorlarmış! Yabancı Reddit Kullanıcılarının Gözünden Türkiye'de Yaşamanın Zorlukları

Aslında Bizi Kıskanmıyorlarmış! Yabancı Reddit Kullanıcılarının Gözünden Türkiye'de Yaşamanın Zorlukları

13.11.2022 - 12:25

Birçok farklı milletten insanın üye olduğu Reddit'te geçtiğimiz günlerde herkesin ilgisini çeken bir soru paylaşıldı. Ekonomi haricinde Türkiye'de yaşamanın can sıkıcı yanlarının neler olduğunu soran kullanıcı, hem Türkiye'de yaşayanlar hem yaşamış olanlar hem de Türkler tarafından birçok yanıt aldı. Gelin, Türkiye'de yaşamanın en can sıkıcı yanlarını anlatanların açıklamalarını mercek altına alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürültü kirliliği, kalabalık şehirlerin ortak sorunu.

Gürültü kirliliği, kalabalık şehirlerin ortak sorunu.

En büyük şikâyet, trafikteki arabaların ve insan topluluğunun yarattığı gürültü kirliliğinden geliyor. Diğer ülkelerde de kalabalık olan ve gürültü kirliliğine sebep olan şehirler oldukça fazla. Bunun sebebi gittikçe fazlalaşan insan sayısından kaynaklanıyor. Mülteci sorunu gibi temel sıkıntıların dışında gürültü kirliliğinin de çok önemli olduğunu savunan kullanıcı, Türkiye'de yürürken kulağına tıkaç tıkamak zorunda kaldığını söyleyen diğer kullanıcılardan da destek yorumları aldı. Sadece korna sesleri değil, insanların bağırması ve sesli reklamların çoğalması da büyük şehirlerde yaşayan birçok Reddit kullanıcısını rahatsız ediyor. Biraz sessizliğe ihtiyacımız olduğu doğru.

Eğitimsiz bireylerden gelen bitmek bilmeyen tavsiyeler!

Eğitimsiz bireylerden gelen bitmek bilmeyen tavsiyeler!

Türk kullanıcı, bu soruya cevap verirken belki de tüm gençlerin sesi oldu ve ailenin ya da komşuların sürekli olarak tavsiye vermesine değindi. Türkiye'de yaşayan birçok insan, bildiği ve bilmediği her alanla ilgili fikir sahibi ve sürekli olarak tavsiyeler vererek gençlerin büyük bir bölümünü bunaltıyor. Sadece gençler değil yabancılar da bu durumdan muzdarip. Türkiye'de komşu ya da akraba kimliği altında sürekli olarak hayatlarına karışıldığını söyleyen kişiler, yabancıların bu düşüncelerine destek veriyor.

İçe dönükler için âdeta bir cehennem.

İçe dönükler için âdeta bir cehennem.

Türkiye'nin içe dönük kişiler için cehennem olduğunu savunan kullanıcı bu karaktere sahip pek çok kullanıcı tarafından da onaylandı. Eğer kendi kendiyle vakit geçirmeyi seven bir insan varsa ona asosyal damgasının vuruluyor olması büyük bir çoğunluğun canını sıkıyor. Türkiye'de bunun bir hastalık olarak görülmesi ve çok garipsenmesi de ülkedeki çoğu vatandaşın sosyal olduğu hissini uyandırıyor. Sebebi gerçekten bu mu sizce?

Sabırsız ve aceleci davranışlar diğer toplumlar tarafından garipseniyor.

Sabırsız ve aceleci davranışlar diğer toplumlar tarafından garipseniyor.

Neredeyse tüm dünya, Türk insanının tez canlı olduğunu biliyor. Bir kullanıcı genellikle sıra beklerken yaşadığı sorunları anlatıyor ve insanların özel alanlarına saygı duymadığını belirtiyor. ATM'de para çekmek için sıra beklerken sıkıntı yaşadığına değinen kullanıcıya yorumlarda destek verildiği görülüyor. Diğer yorumlarda da markette sıra beklerken ya da otobüsten inerken sıra beklemekle ilgili yaşanan sorunlar anlatılıyor.

İnsanların tahammülsüzleşmesi endişelendiriyor.

İnsanların tahammülsüzleşmesi endişelendiriyor.

Türkiye'de trafikte ve diğer pek çok yerde öfke kontrolsüzlüğünün yaygınlaşıyor olması insanları korkutuyor. Bu durum, sürekli tartışmalara ve sorunlara yol açtığı için en dikkat çeken can sıkıcı unsurlar arasında yer alıyor. Birkaç yorumda daha farklı alanlarda da insanların sürekli sinirli olma hâline değiniliyor ve bu durumun Türkiye'de giderek yaygınlaşması ele alınıyor. Hem yabancılar hem Türkler bu konu hakkında aynı görüşleri dile getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğru bilgi kaynağı eksikliği ve yanlış bilginin hızlıca yayılabilmesi gerçek anlamda sorun yaratıyor.

Doğru bilgi kaynağı eksikliği ve yanlış bilginin hızlıca yayılabilmesi gerçek anlamda sorun yaratıyor.

Medyada ve internette sansür durumu, yanlış bilgilerin yayılmasına yol açarken doğru bilgilerin de ihtiyacı olana ulaşmasını engelliyor. Türkiye'de giderek büyüyen bu soruna değinen Reddit kullanıcısı bunun çok can sıkıcı bir durum olduğunu belirtiyor. Çünkü bu yüzden insanların sürekli olarak endişe ve paniğe sürüklenmesi mümkün! Çağın internet kullanıcıları da bu durumdan şikâyetçi olduğu için Reddit'te düşüncelerini dile getiriyor.

Arabaların park sorunu büyük problemlere yol açabiliyor.

Arabaların park sorunu büyük problemlere yol açabiliyor.

Arabaların park durumu Türkiye'de yaşayan birçok kişiyi rahatsız ediyor. Çünkü bazı kişiler arabalarını kaldırımlara ya da yaya geçitlerine park ederek insanların geçişini engelliyor. Yayalar mecbur kaldığı için bir şekilde sorunu çözse de tekerlekli sandalye kullananlar, görme engelliler ve bebek arabasıyla dışarıya çıkmak zorunda kalan ebeveynler bu durumdan hiç mutlu değil. Türk bir Reddit kullanıcısı da bunu yapan insanları anlayamadığını dile getiriyor. Peki siz Türkiye'de yaşanan bu durumlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Reddit yorumlarını haklı buluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
11
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İnsanların sabırsız ve aceleci olmasının sebebi çok fazla iş olmasına rağmen çok az vakit olmasıdır. Tutturmuşuz saçma sapan bir sistem, çalıştıkça işler art... Devamını Gör

Kullanıcıların verdikleri yanıtlara katılmakla birlikte özellikle Sabırsız ve aceleci davranışlar + Eğitimsiz kişilerden her daim gelen tavsiyelerin belirtil... Devamını Gör

Ömer

Gürültü kirliliğine katılıyorum. Sokak düğünleri yok mu!! Bir de herkesin "herbibokolog" olması yani herşeyi bilmesi. Tabi bir de torpil/liyakatsizlik/adale... Devamını Gör