Görüş Bildir
Haberler
"Baba Tarafı Akrabalarla Takas Edilir mi?": iPhone 14 Satışı Yapan Bir Mağazaya Gelen Komik Sorular Viral Oldu

"Baba Tarafı Akrabalarla Takas Edilir mi?": iPhone 14 Satışı Yapan Bir Mağazaya Gelen Komik Sorular Viral Oldu

01.11.2022 - 06:51 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 18:24

Çıkardığı her yeni modelle eskisini tarihe gömen iPhone, iPhone 14'ü satışa sunduğundan beri modelin Türkiye'deki fiyatları ile çok konuşuluyor. Bütçe konusunda sıkıntı yaşamayan kullanıcılar, iPhone 14 siparişini verirken bazıları da telefonu bedavaya getirmenin yollarını arıyor. Hatta bunun için online satıcıların sayfalarına birbirinden komik yorumlar yapıyor. Gelin, alışverişi çok daha eğlenceli hâle getiren bu yorumları yakından inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artan fiyatlar, alıcı adaylarının alay konusu oldu.

Artan fiyatlar, alıcı adaylarının alay konusu oldu.

Döviz kuruyla birlikte elektronik aletlerin ve teknolojik cihazların fiyatlarında da artış gözlemleniyor. Geçtiğimiz haftalarda iPhone 14 model telefonu satışa sunan bir Türk mağazasına gelen yorumlardan biri görenleri kahkahaya boğdu. İki tane kurbanlık tosun karşılığında telefonu takas etmek isteyen kişi, ne yazık ki mağazadan olumsuz cevap aldı. 'Kurbana çok var efendim.' diyen mağaza, belki de Kurban Bayramı yakın olsaydı bu teklifi düşünebilirdi.

Ticari zekâ bu olsa gerek.

Ticari zekâ bu olsa gerek.

Birbirinden komik yorumlar arasında ayda 1 (sadece bir) Türk lirası taksitle iPhone 14 sahibi olmak isteyenler bile var! Bunu talep eden kişi, 58.000 ay boyunca 1 TL ödeyerek telefon sahibi olmayı hayal ediyor ve bu fikir elbette satıcının hiç hoşuna gitmiyor. Ticari zekâsını konuşturarak yorum yapan kişinin bir sonraki adımda satıcıyı ikna etmesi bekleniyor. Eh, sonuçta herkeste bu ticaret kafası yok!

Tüm mal varlığını iPhone 14'e feda edenler.

Tüm mal varlığını iPhone 14'e feda edenler.

Artan fiyatlarla dalga geçmek amaçlı yapılan yorumlar arasında bir iPhone model telefonun taşınmazlara ve değerli mülklere denk olduğunu belirten kişiler de var. Hatta birisi, telefon için babasının 93 model arabasıyla 5 dönüm tarlasını vermeyi bile teklif etti. Bu komik yoruma yanıt veren mağaza sahibinin 'Kullanamıyoruz o arabayı.' şeklindeki cevabı ise görenleri güldürdü. Bu yorumdan çıkarımda bulunmak isteyenler arabayı kullanamadıkları için takasın gerçekleşmemesini üzüntüyle karşılarken tarlalarla telefonun takas edilip edilemeyeceğini hâlâ merak ediyor. Eh, fındık değerli sonuçta, değil mi?

Tüm alıcıların aklındaki tek soru.

Tüm alıcıların aklındaki tek soru.

Dillere pelesenk olan 'Böbreğini satsan alamazsın.' cümlesinin sağlamasını yapmak isteyenler de böbreğiyle telefonu takas etmek istiyor. Mağaza bu soruya da olumsuz yanıt verirken yorumu görenler bu konuşmayı sosyal medyada popüler hâle getiriyor. Birkaç haftadır tüm sosyal medya platformlarında paylaşılan yorum, mağazanın daha çok dikkat çekmesini sağladı ve artık tüm müşterilere bu tarz esprili yanıtlar vermeye başladılar. Ama potansiyel alıcılar, tek böbreklerini ve hatta gerekirse iki böbreklerini iPhone 14 ile takas etmeye hazırlar.

iPhone 14 Pro Max bile değil, 13 Pro Max...

iPhone 14 Pro Max bile değil, 13 Pro Max...

Yorumlardan bazıları ise herhangi bir takas olmadan telefonun bir alt modelini bedavaya almak için yazılmıştı. Telefonu hediye olarak isteyen kişi, ileride parayı ödeyeceğini söylüyor. Ama bunun için söz de vermiyor. Eğer parası olursa borcunu kapatacağını dile getiren kişiye mağaza, 'Elimizde o model yok.' diyerek cevap veriyor. Cevabı dört gözle bekleyen kişiyi üzecek bu yorum, sosyal medyada en çok paylaşılan konuşmalar arasında bulunuyor. Eğer mağazanın elinde 13 Pro Max olsaydı acaba bu takas teklifini kabul edecek miydi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayat bazen insanı baba tarafı akrabalarla sınar...

Hayat bazen insanı baba tarafı akrabalarla sınar...

Son dönemlerin skeçlere ve komik videolara konu olan 'baba tarafı akrabalar' kalıbı, iPhone 14 model telefon isteyenlerin de yorumlarında kendini belli ediyor. Baba tarafı akrabalarıyla takas talep eden müşterisine sakin olmasını söyleyen mağaza, yorumlarının sonunda muzip gülücüklerini de eksik etmiyor. Teklife tam olarak da hayır demeyen mağazanın daha sakin bir takas teklifine ne cevap vereceği ise merak ediliyor.

Anneanneler kutsaldır!

Anneanneler kutsaldır!

Yorumlardan en ilginci ise anneannesini takas etmek isteyen müşteriye ait! Anneannesinin yapabileceklerinden de bahseden müşteri; temizlik, yemek, el işi fonksiyonlarına sahip anneannesini iPhone 14 karşılığında vermeyi talep ediyor. Bu talebi kısa süre içerisinde içerisinde cevaplayan mağaza, anneannelerin kutsal olduğunu vurgularken müşterisine de 'Umarım sizin torunlarınız da aynısını size yapar.' cevabıyla güldürüyor. Peki, siz iPhone 14 satışı yapan mağazanın müşterileriyle arasında geçen bu diyaloglar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ne tutkuymuş bu telefon…varsa alırsın yoksa kendine uygun bir telefon alırsın

Diğdem Çakır

baba tarafı akrabaları siz tek alın bana iPhone vermeseniz de olur

Diğdem Çakır

tek üstüne ben para vereyim size