Görüş Bildir
Haberler
Aşkla Bağlı Olduğunuz Partnerinizle Yaşadığınız İlişkinin Sağlıklı Olup Olmadığını Anlamanın İpuçları

Aşkla Bağlı Olduğunuz Partnerinizle Yaşadığınız İlişkinin Sağlıklı Olup Olmadığını Anlamanın İpuçları

Aybk Y.
12.08.2022 - 08:12

Toksik ilişkilerin aksine bazı çiftler birbiriyle aşırı uyumlulardır. Bu ilişkilerde çiftler birbirlerinin en iyi versiyonları olmak için çaba harcarlar aynı zamanda bireysel olarak da kendilerine zaman ayırırlar. Siz de harika bir ilişki nasıl yönetilir bilmek istiyorsanız detaylar için sizleri yazımıza alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birbirinizdeki cevheri ortaya çıkarırsınız.

1. Birbirinizdeki cevheri ortaya çıkarırsınız.

Partnerinizin kendinizi harika hissetmenizi sağlaması oldukça önemlidir. Fakat partnerinizi sadece desteklemek onu güçlendirmek ve iyi hissettirmekle aynı şey değildir. Lisanslı bir terapist çoğu çiftin birbirini desteklediğini ancak her çiftin bir araya gelip kendi başarılarını bulabilmeleri için partnerlerini güçlendirmede yeterli olmadığını söyledi. Yani partnerinizle birlikte bir spor salonuna üye olup gitmemekle haftada üç kez birlikte sabah erkenden koşmak arasında fark vardır. Güçlü çiftler yalnızca birbirlerini desteklemekle kalmaz aynı zamanda hedeflerine ulaşmak için birbirlerini zorlarlar.

2. Birbirinizin arkadaşlığından gerçekten zevk alırsınız.

2. Birbirinizin arkadaşlığından gerçekten zevk alırsınız.

Bazen insanlar para, kötü durumlar ya da can sıkıntısı gibi yanlış nedenlerle bir araya gelirler. Güçlü bir çiftler ise her iki eş de birbirlerini sevdikleri için birlikte olurlar, uygun oldukları için değil. Ayrıca bu çiftler birlikte kaliteli zaman geçirmenin önemli olduğunu bilirler ve bunu sürdürmek için gerçekten çaba gösterirler. Profesyonel bir danışman çoğu insanın güçlü çiftlerin mutluluğunun sebebinin iyi bir maddi durumla alakalı olduğunu düşündüğünü fakat bunun doğru olmadığını söylüyor. Ayrıca danışman araştırmaların evlilik doyumu ve ilişkinin uzun ömürlü olmasının güçlü bir arkadaşlığa sahip olmakla ilişkili olduğunu gösterdiğini de belirtiyor.

3. Birbirinize karşı saygılı olursunuz.

3. Birbirinize karşı saygılı olursunuz.

Partnerinizin sizi desteklemesi ve size saygı duyması bir ilişkideki en önemli şeylerden biridir. Güçlü çiftler basit kararlarda birbirlerinin seçimlerine güvenirler ancak önemli kararları her zaman birlikte verirler. Birbirinizin hayatını etkileyecek olaylara birlikte karar vermek güçlü çitlerin birbirine duyduğu saygıyı gösterir. Ayrıca bu çiftler zor zamanlarda birbirlerinin arkasında dururlar.

4. Takım çalışması anlayışına sahipsinizdir.

4. Takım çalışması anlayışına sahipsinizdir.

İlişkilerde iş birliği oldukça önemlidir. Partnerler birbirlerinin zayıf yönlerini tamamlarlar. Böylece partnerler birbirlerinin becerilerini geliştirirler. Ayrıca açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurarlar bu sayede de halledemedikleri sorun kalmaz. Bununla birlikte çiftlerden biri yeni bir dönüm noktasına ulaştığında veya uzun vadeli bir hedefe ulaştığında bu iki taraf için de bir gurur kaynağı olur. Bunun nedeni çiftlerin birbirini desteklemede başarılı olmasıdır.

5. Akışına bırakmayı bilirsiniz.

5. Akışına bırakmayı bilirsiniz.

Partnerler birbirlerini tamamlar ancak kimin ne zaman parlaması gerektiğini de bilirler. Yani çoğu kişinin düşündüğü gibi ilişkilerde alfa kişilik olmayabilir. Her iki taraf da ilişkinin sorumluluğunu eşit derecede üstlenebilir. Adeta bir vals gibi güçlü çiftler birbirlerine uyum sağlayarak hareket edebilirler. Önemli olan akışa uyum sağlayabilmektir. Yani ilişkide sadece bir lider yoktur. Her iki tarafın da lider olduğu zamanlar olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bireysel olarak da güçlüsünüzdür.

6. Bireysel olarak da güçlüsünüzdür.

Güçlü çiftler birlikteyken harika oldukları gibi bireysel olarak da harikalardır. Çiftlerin birer birey olarak güçlü bir kişiliğe sahip olmaları da sağlıklı bir ilişkide oldukça önemlidir. 

Çiftlerin birbirlerine güven duyması gerekir ancak fazla güven işleri karıştırabilir çünkü çiftler kendilerini sağlıklı bir ilişki yerine birbirine bağımlı oldukları bir ilişkide bulabilirler. Bunu kimse istemez. Çoğu kişi güçlü ve bağımsız bir insan olmak ister. Partnerler kendi başlarının çaresine bakabildiklerinde ve bireysel olarak güçlü olduklarında gereksiz baskı ve yükleri ortadan kaldırmış olurlar.

7. Bir bütün olarak da başarılısınızdır.

7. Bir bütün olarak da başarılısınızdır.

Bir kişinin tüm bireysel ihtiyaçlarının tek bir kişi tarafından karşılanması pek mümkün değildir. Partnerler farklı arkadaşlıklar kurar farklı kişilerle konuşurlar fakat günün sonunda öğrendikleri ve paylaştıkları şeyleri birbirine anlatırlar. Yani her iki tarafın da kendi hayatı, başarısı ve ilgi alanları olmasına rağmen beraber de kocaman bir hayatları vardır ve çiftler bunun bilincindelerdir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın