Görüş Bildir
Haberler
Aşkın Nur Yeni Kimdir? Aşkın Nur Yengi Kaç Yaşında ve Nereli? Aşkın Nur Yengi Evliliği...

Aşkın Nur Yeni Kimdir? Aşkın Nur Yengi Kaç Yaşında ve Nereli? Aşkın Nur Yengi Evliliği...

Müge Kakşi
18.12.2021 - 21:42

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de ünlü sanatçı Aşkın Nur Yengi. Peki Aşkın Nur Yengi kimdir? Aşkın Nur Yengi kaç yaşında ve nereli? Aşkın Nur Yengi hayatı ve detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de güzel sanatçı Aşkın Nur Yengi. Peki Aşkın Nur Yengi kimdir? Aşkın Nur Yengi kaç yaşında ve nereli? Aşkın Nur Yengi hayatı ve detayları haberimizde sizler için derledik...

Aşkın Nur Yenigi Kimdir? Aşkın Nur Yengi Kaç Yaşında?

Aşkın Nur Yenigi Kimdir? Aşkın Nur Yengi Kaç Yaşında?

Televizyon dünyasının tanınan isimlerinden Aşkın Nur Yengi 3 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Şarkıcı ve oyuncu olarak tanınan Aşkın Nur Yengi bugün 51 yaşındadır.

Eğitim hayatına Erenköy İlköğretim Okulunda başlayan Aşkın Nur Yengi ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda çello öğrencisi olarak başlamıştır. Aşkın Nur Yengi'nin 11 yıllık konservatuvar öğrenciliği mezuniyetle sonuçlanmıştır. 1981 yılında henüz eğitimi devam ederken Onno Tunç orkestrasında Sezen Aksu'nun vokalisti olarak çalışmaya başlayan Aşkın Nur Yengi'nin hayatına dokunan isimlerden biri de Sezen Aksu'dur.

Aşkın Nur Yengi Kariyeri

Aşkın Nur Yengi Kariyeri

1987 yılında Harun Kolçak'la birlikte Grup Periyod adıyla 'Güzel Şeyler Söyle' adlı şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri'ne katılan Aşkın Nur Yengi aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda 'Yeniden' ve 1988 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Portakal Çiçeği', sonraki yıl Çeşme Müzik Festivali'nde 'Artık Hiç Ağlama' adlı şarkılarla uluslararası platformlarda birincilik ödülleri kazanmıştır.

1990 yılında yayınlanan Sevgiliye adlı ilk albümü ile büyük bir çıkış yakalayan Aşkın Nur Yengi, bu albümle çok büyük satış rakamlarına ulaşmış ve 90'ların ilk başarılı şarkıcısı olarak adını duyurmuştur.

Aşkın Nur Yengi Evli mi? Çocuğu Var mı?

Aşkın Nur Yengi Evli mi? Çocuğu Var mı?

Müzik kariyerinde ciddi başarılar elde eden Aşkın Nur Yengi2nin oyunculuk kariyerindeki başarıların içinde en akılda kalanı 2001 yılında Levent Kırca ve ekibiyle birlikte Olacak O Kadar adlı güldürü programında sergilediği performanstır.

Aşkın Nur Yengi, Haluk Bilginer'le 2006'da evlendi. Haluk Bilginer ile evliliğinden Nazlım Bilginer adında bir kız çocuğu olan Aşkın Nur Yengi, 2012 yılında Haluk Bilginer ile tek celsede boşanmıştır.

Aşkın Nur Yengi Şarkıları

Aşkın Nur Yengi Şarkıları
  • 30 Ocak 1990 Sevgiliye 

  • 2 Eylül 1991 Hesap Ver 

  • 15 Temmuz 1993 Sıramı Bekliyorum

  • 12 Aralık 1994 Kara Çiçeğim 

  • 6 Haziran 1997 Haberci

  • 17 Haziran 1999 Aşk Kazası

  • 19 Eylül 2000 Peşindeyim

  • 5 Nisan 2002 Aşkın Nur Yengi

  • 12 Ekim 2004Y asemin Yağmurları Marşandiz

  • 6 Kasım 2007Aşk'ın Şarkıları

  • 5 Ocak 2011 Gözümün Bebeği

  • 8 Kasım 2016 Aşk'tan Olsa Gerek

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın