Görüş Bildir
Haberler
Aşı Randevusu 30 Yaş Sınırına İndi: MHRS ve e-Nabız Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı Randevusu 30 Yaş Sınırına İndi: MHRS ve e-Nabız Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Türkiye’de aşı çalışmaları son sürat devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, günlük 1.5 milyon aşı yapıldığını duyurdu. Ayrıca randevusuz da aşı yapıldığını ancak randevu alarak işlerin daha hızlı olacağını açıkladı. Son olarak 30 yaş üstünde herkesin aşı randevusu alabileceği belirtildi. Vatandaşlar, aşı randevusunun nasıl alındığını merak ediyor. Koronavirüs için aşı randevusu, MHRS üzerinden veya e-nabız üzerinden alınabiliyor. İşte aşı randevusu için yapmanız gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHRS Aşı Randevusu Alma Ekranı

MHRS Aşı Randevusu Alma Ekranı

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

İnternetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

E-Nabız Aşı Randevusu Alma Ekranı

E-Nabız Aşı Randevusu Alma Ekranı

Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra “enabiz.gov.tr” adresinde e-devlet ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemini işaretleyin. Bunun ardından size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiği gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak.

Daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler ise ALO 184 üzerinden Sağlık Bakanlığı'nı arayarak bilgi edinebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın