Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücrette Değişiklik! Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücrette Değişiklik! Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan %50 zam ile net asgari ücret 4 bin 253 liraya yükseltilmişti. Nisan ayı yıllık enflasyon oranının69.97'ye yükselmesi ile asgari ücrette Temmuz zammı yeniden gündeme geldi. Konu hakkında vatandaşların araştırmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücrette son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ocak ayında asgari ücrete yapılan %50 oranındaki zammın ardından, asgari ücret 2022 yılında net 4 bin 253 lira olarak açıklanmıştı. Nisan ayı enflasyon oranının 69.97 olarak açıklanması işveren ve çalışanlara 'Asgari ücrette Temmuz ayı zammı yapılacak mı?' sorusunu sordurttu. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. İşte Detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçi Kardeşlerimizi Ezdirmeyeceğiz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçi Kardeşlerimizi Ezdirmeyeceğiz!"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında işçilerin enflasyon oranları karşısında ezilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan açıklamasında 'İşçi kardeşlerimizi fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızın bir göstergesi olarak asgari ücreti son 50 yılın en yüksek rakamı olarak ifade edilecek şekilde yüzde 50 seviyesinde artırdık' dedi.

Bilgin, "Memur, İşçi ve Emeklilerimizi Koruyacak Bir Düzenlemenin Haberini Vermek İstiyorum!"

Bilgin, "Memur, İşçi ve Emeklilerimizi Koruyacak Bir Düzenlemenin Haberini Vermek İstiyorum!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında memur, işçi ve emeklileri ilgilendirecek düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Düzenlemenin enflasyon farkını içeren bir artışa yakın olacağını açıkladı.

Bilgin açıklamasında 'Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum.  Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılbaşında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalar ile biz en düşük emekli aylığını bin 500 TL’den 2 bin 500 TL’ye getirmiştik. Ayrıca bunun üzerinde de yüzde 30’un üstünde bir artış gerçekleştirmiştik. Enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimiz koruyacak benzeri bir düzenlemenin haberini şimdiden vermek istiyorum, sizlerle paylaşmak istiyorum' dedi.

Nisan ayı enflasyon oranının yüzde 70'e yaklaşması ile asgari ücrette Temmuz zammının uygulanacağına dair resmi bir açıklama henüz yok fakat konuyla ilgili kararın ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

ilginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın