Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Yine Açlık Sınırının Altında Kaldı

Asgari Ücret Yine Açlık Sınırının Altında Kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yeni asgari ücretin net 5 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Bu rakam açlık sınırının altında kaldığı için eleştiri konusu oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücret, 4 bin 253 TL’den yaklaşık yüzde 30 zamla 5 bin 500 TL’ye yükseltildi.

5 aylık TÜİK enflasyonu yüzde 35 iken yapılan yüzde 30'luk artış eleştirilere neden oldu.

👇

👇

👇

👇

Daha fazla tepki için 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar?

Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar?

Açlık sınırı, genellikle dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarı esas alınarak hesaplanıyor. 

Yoksulluk sınırı ise gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçların da yoksunluk hissine kapılmadan karşılanabilmesi için yapılması gereken harcamaları dikkate alıyor. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda da yer alan Türk-İş, birkaç gün önce Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2022 Haziran ayı sonuçlarını paylaşmış ve dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 6 bin 391 lira, yoksulluk sınırını da 20 bin 818 lira olarak açıklamıştı.

Detaylar 👇

Birleşik Kamu-İş 6 bin 779 olarak duyurdu

Birleşik Kamu-İş 6 bin 779 olarak duyurdu

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ise bir hafta önce yaptığı açıklamayla haziran ayında açlık sınırının 6 bin 779 liraya, yoksulluk sınırının ise 20 bin liraya çıktığını duyurmuştu.

Daha önce net 4 bin 253 TL olarak belirlenen asgari ücret, Türk-İş'in şubat ayı raporuyla birlikte açlık sınırının altına inmişti. Sendika açlık sınırını 4 bin 552 lira, yoksulluk sınırını ise 15 bin 139 lira olarak duyurmuştu.

👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bizde asgari ücret diye bilinen miktarın ekonomideki karşılığı sefalet ücretidir. Sefaleti ile övünüp şükrederek din tüccarlarını zengin eden toplumlar için ... Devamını Gör

Equal

Hukumet ve Partili Cumhurbaşkanını bizleri sefalete, banka borçlarına, açlığa itip zevk-i sefa hayatlar içinde bırakmasını kınıyorum. AKP ye oy veren herkes ... Devamını Gör

Saikirecebb

Ahahajanajmqıqkqıqjwıww asırı sinirim bozuldu ağlayacağım şimdi