Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Tespit Komisyonuna Teklif Edilen Rakam Açıklandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna Teklif Edilen Rakam Açıklandı

Emre Ordu
30.06.2022 - 19:15 Son Güncelleme: 30.06.2022 - 19:16

Asgari ücret ikinci toplantısı sona erdi. Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretteki yapılacak artış teklifiyle ilgili '6.391 liranın altında kalmasın' dediklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere ikinci kez toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Türk-İş: "Açlık sınırını ifade ettik"

Türk-İş: "Açlık sınırını ifade ettik"

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irgat, Asgari ücretle ilgili rakam sorulması üzerine, 'Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. 6.391 lira açlık sınırını ifade ettik.' dedi. Irgat şunları söyledi:

'İnsanca yaşayabilecek bir ücreti insanların hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6.391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik. Enflasyon oranlarını ifade ettik, yarınki toplantımızda bunları görüşeceğiz. Toplantı olması gerekiyor çünkü son toplantı olması gerekiyor.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki toplantının ardından asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Yönetmelik değişikliği bekleniyor

Yönetmelik değişikliği bekleniyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının beklentiler doğrultusunda yarın açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliği gerekecek. 

Bu doğrultuda, yönetmelikte asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadelerin, 'Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer' şeklinde değiştirilmesi bekleniyor.

Dünya ve BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
16
11
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Paradan bir iki sıfır atın da keyfimiz yerine gelsin ya. Kazandığınız paradan ziyade harcadığınız para daha çok etkiliyor psikolojiyi cidden.

Putler

İğneden ipliğe her şeye bir fazla daha zam gelecek demek bu. Ekonomi rayına oturtulmadığı sürece istersen 10.000 yap asgari ücreti 2 ayda o da erir pula döner.

duzinsan

Hocam bırakın o şurda bu kadarlık yerde kaldı fakir edebiyatı yaptı, bu merhametlidir tebasına merhamet eder edebiyatını. İnsanlar ayın sonunu göremiyor, çol... Devamını Gör