Görüş Bildir
Haberler
Asaf İsminin Anlamı Nedir? Asaf Bebek: Başarılarıyla Göğsünüzü Kabartacak

Asaf İsminin Anlamı Nedir? Asaf Bebek: Başarılarıyla Göğsünüzü Kabartacak

Elif ÇAMLIBEL
16.03.2023 - 14:08 Son Güncelleme: 16.03.2023 - 14:09

Her anne ve baba adayı evlat sahibi olmayı düşündüğü ilk andan itibaren çocuğuna yakışacak bir isim araştırır. Doğum öncesi anne ve baba adaylarının neredeyse tüm aile bireyleriyle istişare ederek karar vermeye çalıştığı bu önemli konunun pek çok yüzü vardır. İsmin çocuğuna yakışması, karakterine yansıması ve anlamı düşünülmelidir. Bazı araştırmacılar isimlerin, insanları etkilediğini düşünmektedir. Bu yüzden tüm anne ve baba adayları için seçecekleri ismin anlamı büyük bir önem arz eder. Erkek bebek isimleri arasında yer alan Asaf ismi ise sevilen ve güzel anlamlar taşıyan bir isimdir. Peki, Asaf ne demektir? Asaf isminin anlamı nedir? Asaf isminin analizi, özellikleri ve şanslı sayıları nelerdir? Çocuğa Asaf ismini vermek dinen caiz midir? 

İşte, Asaf ismi ile ilgili merak edilenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Asaf İsminin Kökeni Nedir? Asaf Türkçe midir?

Asaf İsminin Kökeni Nedir? Asaf Türkçe midir?

Çocuğunuza koyacağınız ismin anlamı kadar kökeni de önemlidir. Bu yüzden Asaf isminin anlamını incelemeden önce kökenine göz atmalıyız. 

Asaf ismi Türkçe değildir. TDK'de yer almayan Asaf isminin Türkçe İsim Sözlüğünde yer almaktadır. Arapça kökenli bir kelimedir. 

Eskimeyen bir isim olan Asaf ismini taşıyan ünlüler arasında: Asaf Halet Çelebi (şair), Asaf Koçak (karikatürist), Asaf Zeki Yüksel (ressam ve müzisyen), Asaf Çiyiltepe (sahne sanatçısı), Asaf Avidan (söz yazarı) ve Asaf Savaş Akat (ekonomist) yer almaktadır.

Asaf İsminin Anlamı Nedir?

Asaf İsminin Anlamı Nedir?

Asaf isminin birden fazla anlamı vardır. Arapça kökenli isim, vezir anlamına gelmektedir. 

Asaf'ın ikinci anlamı ise 'erdem ve ileri görüşlülüktür'. Bazı dini kaynaklara göre Hz. Süleyman'ın ünlü veziri olarak bilinen kitap ilmine sahip kişinin Asaf ismini taşımaktadır. Bu yüzden Arapçada 'padişahın veziri' anlamına da gelmektedir.

Asaf İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Asaf İsmi Caiz mi?

Asaf İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Asaf İsmi Caiz mi?

Arapça kökenli bir isim olan Asaf, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat Kur'an ayetlerinde yer almayan Asaf ismi ile ilgili önemli bir detay vardır. 

Neml Suresi 36 ila 40. ayetlerinde anlatılan Hz. Süleyman kıssasında, sözü geçen vezirin Asaf olduğuna inanılmaktadır. Neml Suresine sözü geçen, kitap ilmine sahip olan kimse hakkında farklı rivayetler vardır. Rivayetler ise şu şekildedir: 

'Bir melek, bir insan, Hızır, Süleyman’ın veziri Âsaf b. Berhiyâ' veya 'Süleyman’ın kendisi' denilmiştir. 

Kaynak: Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 4 Sayfa: 194-195

Asaf İsminin Harf Analizi

Asaf İsminin Harf Analizi

İsim analizi yaparken pek çok detayı göz önüne almak gerekir. Harflerin tınısı, isimlerin kişilere verdiği hissiyat ve kelimenin anlamı analiz için son derece önemlidir. Fakat isim analizi yaparken daha çok harflerin anlamına bakılır.  

  • A: Alfabenin ilk harfi olan 'A' ismin baş harfi olduğunda kabiliyeti yüksek kişiliği temsil eder. İsminin baş harfi 'a' olan kişilerin liderlik özelliklerinin gelişmiş olduğu da düşünülür. 

  • S: Alfabenin 22. harfi olan 'S' üretkenliği temsil eder. İsminde 's' harfi geçen kişilerin yaptıkları işle fark yarattıkları düşünülür. Bu kişiler ayrıca hayalperesttir. 

  • A: Alfabenin ilk harfi olan 'A' ismin içinde yer aldığında gelişmiş hayal gücünü işaret eder.

  • F: Alfabenin 7. harfi olan 'F' iyi huylu ve çalışkan bir kişiliği temsil eder. İsminde 'f' harfi yer alan kişilerin güvenilir olduğuna da inanılır.

Asaf İsminin Özellikleri Nelerdir?

Asaf İsminin Özellikleri Nelerdir?

Harf analizine göre Asaf ismini incelediğimizde: Asaf ismini taşıyan kişinin devletin önemli makamlarında yer alabilecek liderlik özelliğine sahip olduğunu görüyoruz. İhtişamlı bir karakter taşıyacağı düşünülen Asaf isimli kişilerin, makam ve mevki sahibi, yetenekli kişiler olacağına inanılır. 

Azimli, çalışkan, disiplinli ve iyi huylu bir karaktere sahib olan bu kişilerin sosyal becerilerinin de gelişmiş olacağı bilinmektedir. Kolay arkadaş edinen, dost canlısı ve aşk ilişkilerinde doğru kişiyi bulma becerisine sahip oldukları da söylenmektedir. 

Asaf isimli kişilerin kişilik özellikleri arasında hayal gelişmiş hayal gücü ve hayalperestlik de vardır. Sezgileri güçlü kişiler olabilirler. Ayrıca sanata meraklı ve bu alanda yetenekli olabilecekleri de düşünülür.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Asaf İsminin Numerolojik İncelemesi

Asaf İsminin Numerolojik İncelemesi

Asaf isminin numerolojik yapısını incelerken A, S, A ve F harflerinin alfabede kaçıncı harf olduğunu bilmek ve harflerin rakamsal anlamını bilmek gerekmektedir. 

  • A: Alfabenin 1. harfi

  • S: Alfabenin 22. harfi

  • A: Alfabenin 1. harfi

  • F: Alfabenin 7. harfidir. 

1, 22, 1 ve 7'yi toplayarak 31 sayısını elde ederiz. 3 ile 1'i topladığımızda ise 4 rakamına ulaşırız. Asaf isminin numerolojik incelemesinde ve sayısal isim analizinde 4 rakamı büyük bir önem arz etmektedir. 

Numerolojide 4 rakamı; pratik, istikrarlı, planlı ve organize etme becerisini temsil eder. Bu nedenle Asaf ismini taşıyan kişilerin yönetici pozisyonlarında başarılı olabilecekleri düşünülür.

Asaf İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Asaf İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Asaf isminin şanslı sayıları isim analizinde de yer alan bazı özel sayılardan oluşmaktadır. Asaf'ın uğurlu sayıları arasında: 1, 3, 4 22, 30 ve 62 yer almaktadır. Bu sayıların arasında doğum saatleri ve günleri de eklenebilir. 

Asaf'ın şanslı rengi ise yeşilin tonlarından biri olan hakidir. Doğayı ve dengeyi temsil eden haki rengi aynı zamanda rütbe ve makamı da işaret eder.

Asaf İsmi ile Uyumlu İsimler

Asaf İsmi ile Uyumlu İsimler

Asaf ismine yakışan isimler genellikle A ve S ile başlayan veya F harfi ile biten isimler olabilir. Asaf'a uyumlu bir erkek ismi arayanlar son harfi '-s' veya '-a' olan isimleri tercih edilebilirler.  

  • Asaf ismi ile uyumlu kız bebek isimleri: Asya, Asel, Asan, Asal, Asil, Elif, Defne, Fatma, Feride, Safiye

  • Asaf ismi ile uyumlu erkek bebek isimleri ise: Ali, Alp, Atlas, Aras, Aybars, Agah, Akif, Emir, Faruk, Han, Safa, Sefa, Ömer, Yusuf olabilir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın