Görüş Bildir
Haberler
Arzu Kızbaz Yazio: Stiliniz, Özgünlüğünüzün Resmidir

etiket Arzu Kızbaz Yazio: Stiliniz, Özgünlüğünüzün Resmidir

Onedio Arena
07.06.2021 - 12:18 Son Güncelleme: 27.06.2021 - 16:49

Kimlerden daha çok etkileniriz? Modaya uygun giyinenlerden mi? Stil sahibi olanlardan mı?

Eminim ki, cevabınız stilden yana olmuştur.  Coco Chanel’in söylediği gibi “Moda geçer, stil kalır”. Çünkü stil zamansızdır. Modaya göre şekillenmez ve en önemlisi stil sahibi kişiler yaratıcıdırlar. 

Moda, bize belli renkleri, belli uzunlukları, dar veya bol paçaları dayatsa da, stil sahibi kişi özgürdür. Kendi stiline uyumlanan her parçayı kullanır, tercih etmediği bu çerçevenin dışında kalır. 

Renk kullanımları belli bir kıstas içermez. ‘Yeşille mor bir arada kullanılmaz’ kuralı onlar için yoktur. Çıkış noktası özgürlüktür ki yaratıcılığın da gereksinimi budur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuralsızdırlar. Herhangi bir kurala bağlı olmadıkları için kendilerinden yola çıkıp konforu şıklıkla birleştirebilirler.

Kuralsızdırlar. Herhangi bir kurala bağlı olmadıkları için kendilerinden yola çıkıp konforu şıklıkla birleştirebilirler.

Hatırlayın, kumaş pantolonları spor ayakkabısı ile kullanmak böyle bir deneyimin sonucudur.

Oran konusunda uzmandırlar. Stil, aynı zamanda matematiktir. Hangi aksesuarı ne ile bütünleştirdikleri en önemli detaydır. Bazen çoğu kişiye çok sıradan gelen bir kombin, aksesuarla bambaşka bir görünüme dönüşebilir. 

Estetik duruşları, estetik bakış açıları vardır.  O nedenle renkte, desende, kumaşta ve duruşta uyum yakalamayan hiçbir parçayı birlikte kullanmazlar. Onlara göre böyle bir uyumsuzluk, adeta bir imla hatasıdır.

Zıtlıkları uyuma çevirirler. Zamansız olanla modanın dayattıkları arasından özenle seçtikleri parçaları kendi içinde bütünleştirirler.

Kendilerini çok iyi tanır ve kendilerini en iyi yansıtan kıyafetleri seçerler. O nedenledir ki taklit edilemezler. Günümüzde pek çok fenomen ‘yukarı kaydır’ diyerek, hedef kitlesini kendi kullandığı bir ürünü almaya teşvik etmektedir. Ancak o kişi ile uyumlanmış kıyafet acaba herkese uygun mu? Ekranı kaydırmadan önce sormamız gereken soru budur. Çünkü stil özneldir.

Her zaman bakımlıdırlar. Stil sahibi kişilerin kıyafetleri adeta karakterleridir.

Her zaman bakımlıdırlar. Stil sahibi kişilerin kıyafetleri adeta karakterleridir.

O nedenle başkaları için değil, kendileri için şık olurlar. Kendimiz için yaptığımız her şey bize geri döner.  Coco Chanel’in bu konuya ilişkin görüşü, gerçek stil sahibinin her zaman kazandığını gösterir niteliktedir: “Bir kadın evden kendine biraz çekidüzen vermeden nasıl çıkar hiç anlamam. Çünkü asla bilemezsiniz, belki de o gün, kaderle randevunuzun olduğu gündür. Ve kader için ne kadar güzel olursanız o kadar iyi.”

Ne de güzel söylemiş değil mi? En ünlü mankenlerin yolda yürürken keşfedildiklerini düşündüğümüzde, bu görüşe katılmamak mümkün değil.

Bakımlı olmak, iyi görünmek, kendin olmak, dahası kendinle barışık olmak ne güzel bir duygudur.

Stil, iç dünyamızın aynasıdır. Yaratıcılığımızın yansımasıdır. Asla taklit edilemez ‘özgün’ ve size ‘özgü’ olandır.  O nedenledir ki birebir aynı giyinmiş olan kişilerde bile aynı kıyafetin değişik yansımalarını görürsünüz.

Modanın stili manipüle ettiği doğrudur. Stil sahibi kişi, kendi istediği biçimde yarattığı özgün tarzı ile fark yaratabilir, hem de modanın dayattığı klişe giyim tarzına yenik düşmeden. 

Stiliniz, ruhunuzun yansıması, dahası özgünlüğünüzün resmidir.

Arzu Kızbaz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın