Görüş Bildir
Haberler
Artık Parmak İzinden Cinsiyet Tespit Edilebilecek

Artık Parmak İzinden Cinsiyet Tespit Edilebilecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her insanın ayrı bir parmak izi olabilir, ancak kayıt altına alınmadığı sürece bir parmak izinin kime ait olduğu bulunamaz. Şimdi ise bilim adamlarının yeni geliştirdiği bir teknik sayesinde bilinmeyen bir parmak izinin sahibinin hangi cinsiyetten olduğu belirlenebilecek.

University of Albany’den bir grup araştırmacı parmak izindeki kimyasal bileşenleri analiz ederek izin sahibinin cinsiyetinin belirlenmesini sağlayan bir teknik geliştirdi. Bu teknik temelde kadınların parmak izinin erkeklere oranla iki kat daha fazla amino asit bulundurmasını kullanıyor. Teknik basitçe bir parmak izini önce bir plastik parçaya almayı ve daha sonra hidroklorik asit ile yıkayıp ısıtarak amino asitleri çıkartmayı içeriyor.

Bilim adamları bu teknik sayesinde kapı kulpları, bilgisayar ekranları ve diğer yüzeylerden alınan parmak izlerinin hangi cinsiyete ait olduğunu yüzde 99 başarı oranıyla tespit edebildi. Elbette suçların açığa çıkarılması için tam bir parmak izi tanımlaması yapılması gerekiyor, ancak araştırmacılar parmak izlerinin bozulmuş olduğu durumda dahi kullanılabilen bu tekniğin delil elde etmede önemli olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/scientists-can-now...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın