Görüş Bildir
Haberler
Arkeologların Ortaya Çıkardığı, Aşırı Rahatsız Edici 10 Şey

Arkeologların Ortaya Çıkardığı, Aşırı Rahatsız Edici 10 Şey

OdysseuSword
22.02.2015 - 04:23 Son Güncelleme: 22.02.2015 - 11:59

Arkeolojinin bazen ürkütücü bir meslek olduğunu hiç düşündüğünüz mü? İnsan ırkının oldukça şiddet dolu bir tarihi mevcut. Eski uygarlıklar üzerinde çalışan çoğu arkeolog, insanlık tarihinin en rahatsız edici ve en kötü olaylarına rastlayabiliyor. Sizin için derlediğimiz o rahatsız edici bulgular.

Kaynak: http://archaeology.viralnova.com/grue...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yakılmış Çocuk.

1. Yakılmış Çocuk.

Alaska yabanında yapılan bir kazı çalışmasında, 3 yaşındaki bir çocuğun kalıntıları bulunmuş. Çocuk kremasyon denilen ölü yakma olayından sonra aile ocağına gömülmüş. Kalıntıların 11.000 yıl yaşında olduğu söyleniyor. Tabi kazı çalışmasında bulunan çocuk kalıntısından sonra cesareti kırılan arkeologlar da olmuş.

2. Bir Yamyam Saldırısının Kalıntıları.

2. Bir Yamyam Saldırısının Kalıntıları.

İspanya'daki bir grup araştırmacı 2010 yılında yaptığı bir çalışmada neandertal bir aileye yamyamların saldırdığı kanıtına ulaşmışlar. Arkeologlar, 3 kadın, 3 erkek, 3 genç, 2 çocuk ve bir yeni doğan insanın kemiklerini ortaya çıkartmışlar. Ortaya çıkan bu bulgular, kemiklerin çiğnendiği ve kemirilmiş olduğunu ortaya çıkartmış. Ölmek için oldukça acı verici bir yol.

3. Başsız Vikingler

3. Başsız Vikingler

Dorset County, İngiltere'deki tren yolu çalışanları, yeni bir yol inşası için yaptıkları bir kazı da oldukça ürkütücü bir manzarayla karşılaşmışlar. Küçük bir grup kafası olmayan Viking, toprağa gömülmüş. İlk başta araştırmacılar, yerel halkın, saldıran Vikingler'den intikam aldığını düşünmüşler fakat sonradan yakından bakınca kafaların çok düzgün kesildiğini ve arkadan değil de ön taraftan kesildiğini fark etmişler. Kimse ne olduğunu bilmiyor.

4. Moa Pençesi.

4. Moa Pençesi.

1986 yılında, Yeni Zelanda'da Owen Dağı'ndaki bir mağaranın derinliklerinde oldukça iyi korunmuş bir pençe bulunmuş. Arkeologlar bu pençeyi mağaradan dışarı çıkarıp laboratuvara götürdüklerinde, pençenin prehistorik zamana ait uçmayan bir kuş türü olan moa'ya ait olduğu ortaya çıkarmışlar. Sizce de ürkütücü değil mi?

5. Kazığa Oturtulmuş Kafatası.

5. Kazığa Oturtulmuş Kafatası.

Arkeologlar İşveç, Motala'da bir kuru göl yatağında 8.000 yıl önceye ait şok edici bir şey bulmuşlar. Gölün kuru çamurunda pek çok kafatası bulunmuş. İşin kötü tarafı, kafataslarından birine diğerlerinin parçaları sıkıştırılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grauballe Adam.

6. Grauballe Adam.

Grauballe adam, İngilitere'de bulunmuş, mumyalanmış bir ceset. Saçları ve tırnaklarına kadar çok iyi muhafaza edilmiş bir beden. Bu adamı önemli yapan büyük ihtimalle kurban edilen bir insan olması. Boğazının etrafındaki yaralar daha iyi bir hasat için kurban edilmiş olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

7. Venedik Vampiri

7. Venedik Vampiri

Geçmişte, insanların vampirlerin var olduğuna dair korkuları vardı. Fakat bu korkuyla başa çıkmanın da pek çok yolunu bulmuşlar. Cesetleri yakmak, ölü birini yüzü toprağa dönük gömmek ve en garibi de cesedin ağzına tuğla koymak. Bunun amacı vampirin bir daha kanınızı emme ihtimalini ortadan kaldırmakmış. Fotoğraftaki kafatasının gördüğü muamele de bu aslında. Oldukça saçma bir olay.

8. Dünyanın İlk Cüzzamlı Kişisi.

8. Dünyanın İlk Cüzzamlı Kişisi.

Cüzzam insanlık tarihinde oldukça büyük bir yere sahip olan bir hastalık. Hindistan'da arkeologlar tarafından yapılan bir araştırmada, 4 bin yıllık bir iskelet bulunmuş. Hatta bunun cüzzam hastalığını taşıyan ilk kişiye ait olduğu düşünülüyor. Hinduizm inanışına göre, beden öldükten sonra yakılmalı. Fakat bu kişi hastalığından dolayı toplumdan dışlandığı için yakılma törenine dahil olmamış.

9. Bebek Kemikleri.

9. Bebek Kemikleri.

İsrail'deki arkeologlar, eski bir Roma Hamamı'nın altındaki kanalizasyonu kazarken oldukça rahatsız edici şeyler bulmuşlar: yeni doğan bebeklerin yüzlerce kemiği. Tabi kimsenin neden bebeklerin cesetlerinin kanalizasyona gömüldüğü hakkında bir fikri yok.

10. Antik Kimyasal Savaş Kalıntıları

10. Antik Kimyasal Savaş Kalıntıları

Romalılar, bir Suriye şehri olan Dura'yı 2.000 yıl önce ele geçirmişler. Pers İmparatorluğu şehri istiyormuş ve bir kuşatma düzenlemiş. Pers askerleri şehre girebilmek için tünel kazmışlar ve aynı zamanda da Romalılarda onlarla karşılaşmak için tünel kazmaya başlamış. Sonrasından Persler, Romalıların geldiğini anlayıp kimyasal tuzaklar koymuşlar. Romalılar tuzağa düşünce, petro-kimyasal gaz tünel boyunca yayılmış. Araştırmacılar, gazın içeriğini bulamamışlar fakat Romalıların ciğerlerinin asitle dolduğunu ortaya çıkarabilmişler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
12
2
2
2
2
1