Görüş Bildir
Haberler
"Arayış" Dizisindeki Rahim Uygulamaları

etiket "Arayış" Dizisindeki Rahim Uygulamaları

Dr. Nil Keskin
20.06.2023 - 10:02 Son Güncelleme: 20.06.2023 - 19:48

Farklı yorumlarla hızla karşılaşan bir dizi oldu Arayış... Ben bir dizi eleştirmeni olarak değil, içeriğinde var olan spiritüel mesajlarla ilgili paylaşımda bulunmak istedim bu defa sana... 

Dünyanın batı tıbbı ve doğu tıbbının sentezinde artık mevcut mental ve fiziksel sağlığı ele aldığı, kol kola verdiği bir dönemin oldukça yoğun içindeyiz. Dizi de tam anlamıyla bunun bir örneği olarak kaleme alınmış. 

Bu köşemde sizlere adım adım evrimleşmemiz sonucu kadın beden formunun nasıl sorunlarla karşılaştığını ve dünya istatistiklerinde nasıl rakamlara ulaştığını daha önce paylaşmıştım. Hatta kadınların içinde evrildikleri eşitsizlik ortamında başlıca infertilite, rahim hastalıkları (miyom, kist, kanser türevleri), meme sağlığı sorunları, tiroid vb. sayılarındaki artışın altını çizmiştim. Yani bugün batı tıbbının da artık net bir şekilde kabul ettiği pek çok hastalığın altında yatabilen tekrar eden ruhsal sorunlar olduğu. 

Bütünsel bakış açısıyla karşılaşılan fiziksel sağlık sorunların her birinin temelinde doğu felsefesine göre ve gerçekleştirdiğimiz anket çalışmalarındaki bulgulara göre, kadınların genç kızlıktan başlayarak maruz kaldığı toplumsal ve aile baskıları, ataerkil yanılsamalar, tabular büyük rol oynuyor. Eril dünyanın aşırı eril eğilimlerinin içinde mikrodan makroya doğru giden bu etkiler ve sonuçları özellikle kadın ve çocuklar üzerinde ağır izler, yaralar bırakmış durumda ve hala pek tabi ki devam ediyor. 

Tam da bu noktada dişil uyanışın dünya için öneminden bahsettiğim yazılarımı okuyabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki dizide geçen özellikle rahim kanseri vakası ve şifalanması konusuna gelecek olursak...

Peki dizide geçen özellikle rahim kanseri vakası ve şifalanması konusuna gelecek olursak...

Deneyimlediğimiz ve duygusal anlamda yaşadığımız her şey zihinlerimizde olduğu kadar, kadın bedeninde rahim alanında depolanıyor. 

Bu alan ya da diğer adıyla pelvik çukuru ve tüm organlar kadını erkekten ayıran üreme organları ile dolu. Bu organların işlevi dünyanın doğumu olduğu kadar tarih boyu insanında kendini kendinden yeniden doğuşa sürükleyebilmesi için kutsal alan. 

Peki bu alanda bu yaşına kadar neler kaydetmiş olabilirsin? Şöyle bir düşün. Eğer aşağıda sıraladığım düşünce kalıplarından herhangi biri var ise bu alanda ruhsal bir arınma uygulamasını sana hızla öneriyorum. 

1. Sevilmek için herkesin istediklerini yapmalıyım.

2. Sessizce oturmalıyım, fikrimi söylemem ayıp olur.

3. Dans etmek, şarkı söylemek basitliktir.

4. Beni aldattı, ben değersizim.

5. Kendimi ön plana çıkarmam yakışık almaz.

6. Kadınlar hep erkeklere hizmet eder.

7. Sorunlarımı kendim çözmeliyim. Hatta gizlemeliyim.

8. Mükemmel olmalıyım.

9. Üzüntülerimi gösterirsem, zayıf görünürüm.

10. Bana el kaldıran kocama hiç bir şey olmamış gibi davranmalıyım.

11. Hatalarımı belli etmemeliyim.

12. İlişkimde sürekli verici olmalıyım.

13. Yaşadığım hayal kırıklıklarımı içime alıp, susmalıyım.

14. Erkeklerin dünyasında erkek gibi davranmalıyım, yoksa başarıılı olamam.

15. Duygusal olmam ve duygularımı belli etmem acizliktir.

16. Ben her şeyi kendim yaparım, kimseye ihtiyacım olmaz.

17. Sürekli bir şeyler yapmalıyım. Boş oturmak olmaz. İş, ve, çocuklar...

18. Eşim, partnerim kaba konuştuğunda susmalıyım. Sineye çekmeliyim. 

19. Her denileni zaanında yapmalıyım, bitirmeliyim. 

Dilersen dürüstçe say... Bu düşünce kalıplarından kaç tanesi sende var? Hatta ekleyecek olursan daha neler eklersin?

Bu saydığım düşünceler kadınları iki tane önemli kabul edişe getiriyor. 

Ben değersizim. Ben yetersizim. 

İşte tam da bu duygu ve düşüncelere sebebiyet verilen deneyimler yaşandığında kadın bedeni tüm bunları dişiliğinin en önemli alan ve veren noktası olan rahim ve meme alanında depoluyor. Ya da bir başka deyişle bu konular etrafında yaşananlar alma verme denegsini kadın bedeninde bozarak, bu beden formunun titreşimini düşürüyor, ruhsal ve fiziksel hastalıklar tetikleniyor. 

Örnek vermek gerekirse aldatılan kadınların pek çoğunda rahimle ilgili bir durumla karşılaşırken, aşırı verici ya da kendini duygusal olarak korumaya almış, duygularını belli etmeyen kadınlarda da meme sağlığı sorunları görebiliyoruz. 

Bu durumlarda özellikle rahim arındırma çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu çalışmalar asırlardır kadınlar tarafından gerek bireysel gerek toplu olarak yapılan spiritüel rituellerdir.

Bu çalışmalardan, adımlardan bazılarını ve faydalarını yine sana şöyle sıralamak isterim.

Bu çalışmalardan, adımlardan bazılarını ve faydalarını yine sana şöyle sıralamak isterim.

1. Adet ile arınma:

Bu çalışma aslında M.Ö 10.000’lere dayanan bir kadınsal rituel. Adet döneminde rahimde birikenleri sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal olarak da arındırmayı içeren bir rehberli meditatif uygulamadır.

2. Rahim onurlandırma:

Rahmin varlığını, işlevlerini onurlandırmak öz şefkatle yapabileceğin yine bir diğer önemli çalışmadır.

3. Rahim masajı ve egzersizi: 

Bu masaj özellikle pelvik bölgesindeki organları hizalamaya, bu alandaki gerginliği rahatlatmaya ve bu bölgeyi fiziksel ve ruhsal güçlendirmeye yarar.

4. Rahim rahatlatma nefesi :

Bu nefes ile farkında olmadan, bilinçsizce kastığın pelcik kaslarını rahatlatırsın. Kadının alan bir varlık olabilmesi için bu alandaki kapalılık halini, blokajları serbest bırakırsın. Bu uygulamayı hatta günlük bir rutinin haline bile getirebilirsin.

5. Rahim alanı ile bağ kurma: 

Rahim alanı bizim yaratım alanımız. Bu alanla kurduğun bağ ile yaşam enerjine, dişil enerji depona bağlanırsın. Hayatta her bağda olduğu gibi güçlü, sağlıklı, dengeli bağlar dengeli haller doğurur. Sadece bir bebek değil aslında pek çok yeniden doğuşu bu merkezle kuracağın bağ ile, aslında kendi özüne bağlanırsın. 

Bu çalışmaları düzenli yaptığında, hayatın kadınık ve dişilik anlamında senin üzerinde yaşattığı yaralardan, izlerden kendi bilinçli seçimlerinle arınabilir, bedenine ve ruhuna sahip çıkabilirsin.

Şefkatle kucaklıyorum.

Linktree

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

icat çıkarmayın