Görüş Bildir
Haberler
Araştırma Sonuçlarına Göre Göbek Yağından Kurtulabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz 12 Alışkanlık

Araştırma Sonuçlarına Göre Göbek Yağından Kurtulabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz 12 Alışkanlık

Göbek yağlarınızdan hızlıca kurtulmak için kendinizi biraz zorlayıp hayat düzeninizi değiştirmenizde fayda var. Araştırmalarla yağ yakımında etkili olduğu kanıtlanmış alışkanlıkları sizler için derledik. Rafine şeker tüketimini en aza indirmeniz gerektiğini unutmayın.

Not: En iyi sonucu alabilmek için uygulamaya başlamadan önce uzmana danışın.

1. Erken kalkın.

Zor olduğunu biliyoruz. Ama başarabilirsiniz! Yeterli uyku almak metabolik hızınızın artmasına yardımcı olabilirken fazla uyumak, aldığınız faydayı ortadan kaldırıp zarara neden olabilir. Çalışmalara göre geç kalkmak, alarmı sürekli ertelemek ve uyanık halde yatakta oyalanmak kilo almaya neden olan birçok davranışı tetiklemekte.

2. Daha fazla antioksidan tüketin.

2. Daha fazla antioksidan tüketin.

Rafine şekerli ürünler yerine antioksidan yüklü meyvelere ne dersiniz?

Meyveler, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur. Çilek, ahududu, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyvelerde ayrıca karın yağındaki azalma ve bunama riskinin azalmasıyla bağlantılı antioksidan bir pigment olan resveratrol de bulunmaktadır.

3. Hidrojenize yağlardan kaçının.

3. Hidrojenize yağlardan kaçının.

Bu yağlar yerine zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla yapılan ürünleri tüketin. Wake Forest Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, beslenmelerinin yüzde 8'i trans yağ içeren maymunların altı yıl süren bir çalışmada vücut yağlarını yüzde 7,2 artırdıklarını, tekli doymamış yağları yiyenlerin ise bu miktarın sadece bir kısmını aldığını ortaya koyuyor.

4. Filizlenmiş çeşitteki ekmekleri tüketin.

4. Filizlenmiş çeşitteki ekmekleri tüketin.

Göbek yağını eritmeye çalışırken ekmeği kesmek gerektiği düşünülse de doğru ekmek yağ yakımını hızlandırabilir. Filizlenmiş ekmeğe geçiş, filizlenmiş tahılların inülin içeriği sayesinde karbonhidrat tutkunlarının yağ yakımı çabalarında onlara yardımcı olabilir. Ekeziel ekmek gibi filizlenmiş tahıldan yapılan çeşitler deneyebilirsiniz. Tabii ki yeteri kadar.

5. Ağırlık antrenmanlarına başlayın.

Eğer o göbek yağından hızla kurtulma konusunda ciddiyseniz, direnç eğitimi sizin için anahtar olabilir. Uzmana danışarak uygun ağırlık antrenmanlarına bir an önce başlayın. Ağırlık antremanlarının yanında uzmanın uygun gördüğü diğer seçenekleri de değerlendirin.

6. Yemeklerinize sarımsak ekleyin.

6. Yemeklerinize sarımsak ekleyin.

Kor'de yapılmış bir çalışmanın sonuçları, sarımsakla takviye edilmiş yüksek yağlı besinler verilen farelerin, sadece yağlı yiyecekleri yiyenlere göre çok daha fazla kilo ve abdominal yağ kaybettiğini buldu. Daha da iyisi, karaciğer sağlığını iyileştirdi, sağlıklı kalmayı ve uzun vadede aşırı yağları yakmayı kolaylaştırdı.

7. Dişlerinizi sık sık fırçalayın.

Çalışmalara göre diş fırçalamak iştahı kapatıp daha az yemek yemeyi sağlayabiliyor.

8. Salatalarınıza sirke ekleyin.

8. Salatalarınıza sirke ekleyin.

9. Atıştırmalıklarınızı sebzelerden seçin.

9. Atıştırmalıklarınızı sebzelerden seçin.

Beslenme ve Diyetetik Akademisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre atıştırmalık olarak karnabahar, brokoli ve salatalık gibi nişastalı olmayan sebzeleri tercih eden kilolu çocukların viskoz yağlarının yüzde 17'sini yaktığı, insülin duyarlılıklarını arttırmalarına yardımcı olduğu görüldü.

10. Kalsiyum ve D vitamini tüketin.

10. Kalsiyum ve D vitamini tüketin.

Araştırmalara göre kalsiyum ve D vitamini vücuttaki yağı yakmada yardımcı olabilecek maddelerden. Süt, yoğurt, balık, ceviz, badem gibi besinleri yeterli miktarda tüketmeye çalışın.

11. Daha fazla lif tüketin.

Wake Forest Baptist Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar, çözünür liflerdeki günlük 10 gramlık her artışın, beş yıl boyunca tehlikeli visseral yağda yüzde 3.7'lik bir düşüşle ilişkili olduğunu buldu.

12. Soslardan vazgeçin.

12. Soslardan vazgeçin.

Sosların oldukça lezzetli olduğunu biliyoruz fakat bazıları bol şeker ve kalori ile dolu. Göbek yağınızı azaltmak için bu soslardan uzak durmanız çok daha iyi olacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
18
11
9
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Tek hareket Air Bike - Bicycle Crunch, kazandibi üstüne profiterol atılmış fıstıklı baklavayla yoğrulmuş kadar etkili. Özellikle alt karın yağlarına bire bir.

Pasif Kullanıcı

Bir kilo profiterol yedikten sonra hangi hareketleri yapmamızı önerirsiniz peki bilirkişi olarak ?😁

Mida yuhen

Bak acıktım 🙃🤪.