Görüş Bildir
Haberler
Araştırma: 3 Gençten 2'si 'Sadece Yol ve Yemek Parasına Çalışırım' Diyor

Araştırma: 3 Gençten 2'si 'Sadece Yol ve Yemek Parasına Çalışırım' Diyor

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği'nin araştırmasına göre işsiz gençlerin yüzde 64’ü 'sadece yol-yemek veren bir yerde çalışırım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işbirliğiyle 'Türkiye’de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu' hazırladı.

Rapor, Türkiye’nin 26 farklı şehrinde yaşayan, 18-30 yaş aralığındaki 1391 katılımcıyla hazırlandı. 👇

Katılımcılara, demografi, aile yapısı, eğitim, psikoloji, cinsiyet ve girişimcilik olmak üzere 6 farklı ana başlıkta, kapsamlı sorular soruldu.

Raporda öne çıkan veriler şöyle: 

  • Yeni mezun gençlerin yüzde 38’i iş arayışında… İş bulamamak, gençlerin psikolojilerinin yanı sıra aile ilişkilerini de negatif etkiliyor. Rapora göre yüzde 58,3 oranındaki çoğunluk, işsizlik sebebiyle aile ilişkilerinin olumsuz etkilendiğini ifade ediyor. Gençler, iş bulamadıkları için ailelerine karşı mahcup hissediyor, çalışmayanlar kendilerini arkadaşlarına göre geride kalmış görüyor. 

  • İş arayışında olan gençlerin yüzde 78,2’si işsizlik durumlarından dolayı kendilerini arkadaşlarından geri kalmış hissettiğini belirtiyor.

Yüzde 64’lük kesim sadece yol + yemek için hazır

Yüzde 64’lük kesim sadece yol + yemek için hazır
  • İş bulamamak beklentileri düşürürken, yüzde 64’lük kesim sadece yol-yemek veren bir yerde çalışmayı isteyebileceğini söylüyor. 18-22 yaş arasında ise bu oran yüzde 74,3 ile daha yüksek. 

  • Diğer yandan çalışanların yüzde 64’ü işinden memnun olmadığını belirtiyor.

  • Rapora göre işsiz olup iş arayışı bulunmayan katılımcıların yüzde 89,4 oranındaki çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bu gruba mensup kadınların %92,1’i evli, yüzde 82,4’ü ise çocuk sahibi. Sonuçlara bakıldığında, çocuk sayısı arttıkça, kadınların iş arayışında oransal bir düşüş gözlemleniyor. 

  • Rapora göre gençler girişimcilik konusunda istekli. Katılımcıların yüzde 45,2’si yani her 2 kişiden biri, fırsatı ve imkânı olursa girişimci olmaya sıcak bakıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
7
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dorian Gray

Amaçladıkları işçi değil köleydi ve başardılar.

the-wizard

1391 ne aq :D

Pasif Kullanıcı

Sadece yol yemek barinma vs. ise ben cok simarik yetistirilmis ve simarik biriyim bunu anliyorum.. standart ne zmn luks olmus