Görüş Bildir
Haberler
Aracını Park Etmek İçin Ağaç Söken Sürücüye Hapis

Aracını Park Etmek İçin Ağaç Söken Sürücüye Hapis

ATKN
09.07.2016 - 21:49

İstahbul Pendik'te aracını park etmek için kaldırımdaki süs eriği ağacını söken kadın sürücü, 'dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, sanık Nuray Kiraz'ın, ikamet ettiği Tuzla Güzelyalı Mahallesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesindeki adresinin önünde kaldırım üzerinde bulunan belediyeye ait bir adet ağacı, aracını park etmek için kestiğinin tespit edildiği ve durumun tutanağa bağlandığı aktarıldı.

Bu kapsamda sanık hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen gerekçeli kararda, sanığın suçlamayı kabul ettiği ve belediyenin de zararını giderdiği, bu nedenle üzerine atılı suçu işlediği iddiasıyla 'dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açıldığı anlatıldı.

'Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçundan 1 yıl hapis cezası verildi, 5 aya indirildi

'Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçundan 1 yıl hapis cezası verildi, 5 aya indirildi

Gerekçeli kararda, sanık Nuray Kiraz'ın 'dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Sanığın kovuşturma aşamasında suçtan kaynaklanan maddi zararı giderdiği belirtilen gerekçeli kararda, sanığın yargılama sürecindeki davranışı ve cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkisi dikkate alınarak cezanın 5 aya indirilmesine hükmedildiği belirtildi. 

Sanığın daha önceden kasıtlı suçtan mahkumiyetinin bulunmaması, duruşma aşamasında olumsuz tutum ve davranışının olmaması ve yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varıldığı gerekçeleriyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği aktarıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
35
19
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bir zamanlar bir tanecik ağaç kesilmesin diye koca evi biraz daha geriye aldıran bir atanın torunları OLAMAMIŞIZ demek ki.Sözde öyleyiz bir de.Bunu yapabiliy... Devamını Gör

dürüst

yav arkadaş bnm anlamadığım şu şerefsiz ağacı kesmiş hapis cezası vermişler Allah razı olun ama tecavüzcüleri de atın be hadi

Söktüğü ağacı da g*tüne soksalarmış keşke. Ayrıca niye hapsi erteliyorsun? At gitsin içeri, emsal teşkil etsin.