Görüş Bildir
Haberler
Apple iTunes U: Dünyanın En Büyük Ücretsiz Eğitim Portalı

Apple iTunes U: Dünyanın En Büyük Ücretsiz Eğitim Portalı

Suat Saygın
08.07.2014 - 19:51 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:20

Apple İtunes U: Dünyanın En Büyük Ücretsiz Eğitim Portalı

Apple’ın uygulaması olan iTunes U ile Iphone, Ipod ve Ipad’lerimizden dünyaca ünlü üniversitelerin ücretsiz eğitim materyallerine ulaşarak dersleri takip edebiliyoruz. Moleküler Biyoloji’den İngilizce öğrenmeye, Avrupa Tarihinden Fiziğe kadar 750.000 ücretsiz eğitim materyali,video, sunum ve dökümana ulaşabiliyoruz. 30 ülkedeki üniversite ve eğitim kurumları ki, aralarında Stanford, Yale, MIT, Oxford, La Trobe Üniversitesi, Tokyo Üniversitesi, New York Halk Kütüphanesi gibi dünyaca ünlü yerler var, çok değerli içerikleri bizlere sunuyor.

Apple, yapacağı güncelleme ile öğrenci ve öğretmenlerin kendi ders içeriklerini oluşturma ve kullanmalarını da sağlayacak. iTunes U’daki yeni uygulama içi güncellemeler, öğretmenlerin iPad’de tam ders oluşturabilmesini ve iWork, iBooks Author veya iPad için hazırlanmış 75 binin üzerinde eğitim uygulamasının herhangi birinden doğrudan zengin içerikler ve eğitim malzemeleri ekleyebilmesini sağlıyor. Öğretmenler, iPad’deki yerleşik kamerayı kullanarak, hazırladıkları derslere örnekler eklemek için fotoğraf ve video çekebiliyorlar. Böylece ilgili içerikleri tüm öğrencilerine anında ulaştırabiliyorlar.

Türkçe dersler var mı sorusuna verilecek cevap: evet! Anadolu Üniversitesi ‘nin hazırladığı Pazarlama Yönetimi, Hukukun Temel Kavramları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Matematik gibi dersler var. Bahçeşehir Koleji ‘nin Geometri, Mevsimler, Atatürk ve İngilizce dersleri mevcut. Kendi ilgi alanınıza göre birçok şey bulabilirsiniz. Örneğin ben Social Media in Education, Blog, Iphone Application Programming gibi dersleri takip ediyorum.

Kaynak: http://www.suatsaygin.net/apple-itune...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0