Görüş Bildir
Haberler
Antalyalı Firma, Doktor Adayları İçin 5 Milyon Dolara Kadavra İthal Ediyor

Antalyalı Firma, Doktor Adayları İçin 5 Milyon Dolara Kadavra İthal Ediyor

Ulaş
23.01.2016 - 12:57

Antalya'da bir firma, tıp fakültelerinde eğitimde kullanılmak üzere ABD'den, kadavra ithalatı yapıyor. İthalatın yıllık ticari hacmi yaklaşık 5 milyon dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da bir firma, tıp fakültelerinde eğitimde kullanılmak üzere ABD'den, kadavra ithalatı yapıyor. Kadavra ithalatının yıllık ticari hacminin yaklaşık 5 milyon dolar olduğu belirtildi. Kadavra ithalatını yapan 'Uğur Optik' firmasının genel müdürü Ercan Turgut, ithalatın uzman doktorlar için daha yoğun olmak üzere, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimleri için kullanıldığını söyledi.

Pek çok üniversitede yok ya da yetersiz

Maliyeti yüksek olduğu için şu an pek çok üniversitede kadavra olmadığını ya da yetersiz olduğunu kaydeden Ercan Turgut, mevcut üniversitelerde de kadavraların çok uzun süre kullanıldığını vurguladı.

2 aylık kullanım ömrü var ama Türkiye'de 5 yıl kullanılıyor

2 aylık kullanım ömrü var ama Türkiye'de 5 yıl kullanılıyor

Kadavranın normalde 2 aylık bir kullanım ömrü varken bunların bazen 5 yıla kadar kullanıldığını anlatan Turgut, şöyle dedi:

'Bunlar tabi kadavralıktan çıkmış bir halde. Öğrenciler için az da olsa fayda sağlıyor olabilir, ama tam anlamıyla bir eğitim verilemiyor. Diğer taraftan yeni kadavraların kullanımı daha çok uzman doktorlara sunuluyor. Çünkü onlar yeni bir teknik çıktığı zaman diğer meslektaşlarıyla paylaşmak amacıyla eğitim toplantıları düzenliyor. Bu toplantılarda da kadavra üzerinde cerrahi işlemleri uygulayarak uzman arkadaşlarına konuyu anlatıyorlar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alekta Movik

Kadın katillerini idam edip kadavra yapsınlar. Bedava...

tatlış penguen

bence teröristleri kadavra yapsınlar

Pasif Kullanıcı

benden fazla yaşiyacaksın deniz. bence de öldürülen teröristleri kadavra olarak kullanabilirler.