Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da 'Mahalleli' ile 'Karavancılar' Arasında Gerginlik: 'Eziyet Haline Geldi'

Antalya'da 'Mahalleli' ile 'Karavancılar' Arasında Gerginlik: 'Eziyet Haline Geldi'

Akın Çelik
29.01.2023 - 13:20

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki sokağa karavanların uzun süreyle park edilmesi, mahalleli ile karavan sahiplerini karşı karşıya getirdi. Karavancıların görüntülerinin rahatsız edici olduğunu savunan mahalleli, karavanların başka yere taşınmasını istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürsü Mahallesi 322 Sokak'ta oturanlar, yol üzerinde park halindeki karavanlardan yakınıyor.

Gürsü Mahallesi 322 Sokak'ta oturanlar, yol üzerinde park halindeki karavanlardan yakınıyor.

Karavancıların atık suları yola döktüğünü öne süren, kimilerinin çamaşırları kurutmak için yol kenarlarına astığını söyleyen mahalleli, belediyeye defalarca şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Tecem Sitesi'nde oturan doktor Feyza Yağmur, karavanların yerleşim yerlerinden uzakta boş arazide veya karavancılığa müsait alanlara park edilmesi gerektiğini söyledi. Yağmur, 8 yıldır sitede oturduğunu belirtip, 'Koronavirüs salgını öncesi Boğaçayı Parkı kuruldu sonrasında karavancılar buraya yerleşti. Sanki onlar için yapıldı. Karavancılar, atıklarını bidonlara dolduruyor, bu da kokuya neden oluyor. Üçüncü kattaki Amerikalı arkadaşım bu nedenle evini satıp gitti. Sağlı sollu karavanlar nedeniyle burada yürüyüş yapmaya korkuyorum' diye konuştu.

Parkın ortak yaşam alanı olduğunu, insanlar mutlu olsun, diye yapıldığını kaydeden Feyza Yağmur, 'Ben evimin karşısındaki parka geçemiyorum. Bu durumdan şikayetçiyim. Onlara göre eşitsizlik olabilir. Herkesin ortak kullanımına açık bir alanda karavana yerleşip bizleri hiçe sayamazlar. Buradan çocuğumu geçiremiyorum. Çocuklar bu yaşam alanında oynayamıyor' dedi.

Aralı, karavanların etrafa pis su bıraktığına, çevreye rahatsızlık verdiğine ilişkin Yağmur'un sözlerinin doğru olmadığını savunarak, 'Burada kurallara uymayan bir tane karavancı yok. Dediklerinin biri bile yok' diye konuştu.

"Kendi araçlarımızı park edecek yer bulamazken, buraya sabitlenmiş, plakasız birçok karavan bulunuyor"

"Kendi araçlarımızı park edecek yer bulamazken, buraya sabitlenmiş, plakasız birçok karavan bulunuyor"

Mahallede esnaflık yapan emekli öğretmen Nükhet Uçaroğlu ise “Karavan konusu, eziyet haline geldi. Kendi araçlarımızı park edecek yer bulamazken, buraya sabitlenmiş, plakasız birçok karavan bulunuyor. Bizi endişelendiren bir konu. Birçok imza topladık, mahalleli olarak verildi. Bize 'Karavan parkı yapılıyor' dediler, başka sonuç çıkmadı. Bu karavanlar yerleşim yerlerine uzak olmalı' diye konuştu.

Sokağa park ettiği karavanda ailesiyle yaşayan Hakan Ökten ise 'Denize yakın ve park olmasından dolayı bu cadde karavancıların tercihi. Aynı zamanda insanlar haklı. Karavanda kimlerin kaldığı, kimlerin yaşadığı belli değil. Aranan bir şahıs, karavanda aylarca yıllarca kalabilir. Gelen yok, giden yok, soran yok. Biz aile olduğumuz için sıkıntı yok. Apartman sakinleri bence haklı. Günübirlik gelip giden var, başka amaçlarla karavan kullananlar var. Araçlarını park edip, gelip gidiyorlar. Kim oldukları belli değil' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Haklılar park edecek şahsi bir alanın olaması lazım, öyle kamusal alana aylarca park edip gidemezsin.