Görüş Bildir
Haberler
Annelerin Gözyaşları Durmuyor!

Annelerin Gözyaşları Durmuyor!

sosyal
24.06.2014 - 12:08 Son Güncelleme: 24.06.2014 - 12:45

Annelerin Gözyaşları Durmuyor!

Diyarbakır'da, PKK'nın dağa götürdüğü çocuklarını geri almak için ailelerin başlattığı eylem sürüyor. Aileler, seslerini duyurmak için Ankara'ya geldiler.

Sırrı Süreyya Önder, çocukların dağa kaçırılmasıyla ilgili konuşmuştu;

Çocukların dağa kaçırılması gibi bir durumun olmadığını belirten Önder,

'Çocuk meselesi dünyanın her yerinde her şart altında çocuk meselesidir. Ben barış süreci ilk başladığında günlerce Kandil'de kaldım, ateşkese ikna etmek için. Orada birinci gündemleri şuydu; 18 yaşın altındaki katılımları evlerine göndermek' dedi.

Gözü yaşlı anneler hainlere ve onun uşaklarına sesleniyor verin benim çocuğumu artık göz yaşlarımız dursun dediler.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler Diyarbakır'da sürdürdükleri eylemi bir süreliğine Ankara'ya taşımaya karar verdi. Annelerin eylemine başından itibaren destek veren Başbakan Tayyip Erdoğan da bu kez bizzat görüşerek ailelerin taleplerini alacak. Erdoğan, bugün yoğun siyasi ve diplomatik temas trafiği arasında Diyarbakırlı anneleri AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek.

Ankara'ya gitmek üzere dün akşam Diyarbakır'dan yola çıkan annelerden Gülşen Ölmez, aileler adına açıklama yaparak, Meclis'teki partilerin tümünden yardım isteyeceklerini söyledi. Diyarbakır Dağkapı eylem noktasında bir ailenin nöbet tutacağını belirten Ölmez, Ankara'daki oturma eylemine Türkiye'nin farklı noktalarından ailelerin de katılacağını aktardı.

Kaynak: http://www.dahafazlahaber.com/haber/G...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0