Görüş Bildir
Haberler
Anne Sütünü Artırmanın Yolları

Anne Sütünü Artırmanın Yolları

Kadınon.com
18.08.2014 - 22:13 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 22:27

Anne Sütünü Artırmanın Yolları

Bebekler için en kaliteli besinin anne sütü olduğu biliniyor. Anne sütü ile beslenen bebeklerin yaşam kalitesi artıyor ve hastalıklara daha az yakalanıyorlar. Eğer sütünüzün bebeğiniz için yeterli olmadığını düşünüyor ya da kalitesini artırmak istiyorsanız bir kaç yöntemle sütünüzü artırabilirsiniz. İşte anne sütünü ve anne sütünün kalitesini artıran yollar...

Psikolojik olarak emzirmeye hazırlanın

Kendinizi doğum gerçekleşmeden önce psikolojik olarak emzirmeye hazırlamanız önemli... Bu konuda doktorunuzdan yardım alabilir, emzirme konusunda diğer annelerle konuşup bilgi alabilirsiniz. Doğumdan hemen sonraki bir saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye çalışın. Bu isteğinizi doğumunuzu gerçekleştiren ekibe mutlaka iletin. Sezaryenle doğum yapmış olsanız bile bebeğinizi emzirmekten çekinmeyin.

Yeşil renkli bitkileri tüketin

Koyu yeşil yapraklı bitkiler anne sütünün artmasında önemlidir. Salatalarınızda bol bol maydanoz, roka, dereotu ve fesleğen gibi sebzeleri kullanın. Ispanak, pazı ve semizotu gibi sebzeleri de zeytinyağında biraz kavurarak tüketebilirsiniz.

Bol su için

Anne sütü için su en önemli kaynaklardan biridir. Günde 3,5 litre su tüketmek sütünüz için gerekli miktarı sağlamaya yardımcı olur. Şekersiz ya da az şekerli kompostoları da tercih edebilirsiniz. Kompostolar sıvı haricinde lif ihtiyacınızı da karşılar.

Arpa tüketin

Arpanın şaşırtıcı bir şekilde anne sütünü artırdığı son yıllarda fark edildi. Özellikle çimlenmiş arpa suyunun büyük bir etkisi olduğu biliniyor. Yiyeceklerinizi arpayla hazırlamak da bir başka yöntem olabilir.

Rezeneden faydalanın

Rezene tohumu ve rezene çayının anne sütünü artırdığı biliniyor. Ancak rezeneyi çok fazla kullanmak anne sütünü de kesebilir. Rezeneyi çay olarak kullanabileceğiniz gibi, biraz yağda kavurarak da kullanabilirsiniz.

Yulaf ezmesi tüketin

Her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, yulaf ezmesinin anne sütünü artırdığı söylenmekte. Her gün biraz sütle tüketebileceğiniz bir kase yulaf anne sütünün artırmak da etkili olabilir.

Kaynak: http://www.kadinon.com/anne-cocuk/ann...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın