Görüş Bildir
Haberler
Anne Adayları Buraya! Mide Bulantınızı Anında Geçirecek 10 Yiyecek Önerisi

Anne Adayları Buraya! Mide Bulantınızı Anında Geçirecek 10 Yiyecek Önerisi

Mideniz ile barışma vakti!

Hamilelikte mide bulantısı genellikle ilk üç ayın sonunda kesilse de, bazı bireylerde dokuz ay boyunca sürüp onların hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Bu yazımız ile kendinizi daha iyi hissedecek, hamilelik sürecini daha kolay geçireceksiniz. Fakat unutmamakta yarar var. Mide bulantısının nedenleri çok farklı olabileceğinden önce bir hekim kontrolünden geçmelisiniz.

1. Mandalina

1. Mandalina

Özellikle mevsiminde tüketilen mandalina, içindeki C vitamini sayesinde hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir hem de mide asiditesini değiştirerek bulantınızın geçmesine yardımcı olur.

2. Elma

2. Elma

Elma lifli yapısı sayesinde mide bulantısına yol açan toksinleri vücuttan uzaklaştırmanıza yardımcı olur. Yapılan bazı çalışmalarda her gün tüketilen bir adet elmanın mide bulantılarına büyük oranda etki ettiğini göstermiştir.

3. Ekmek

3. Ekmek

Mide bulantısının bir nedeni de mide suyunun artışıdır. Özellikle ekmek içi tüketerek mide suyunu azaltabilir ve bulantıya engel olabilirsiniz.

4. Lahana Turşusu

4. Lahana Turşusu

Lahana turşusu içeriğinde bulunan selenyum sayesinde mide bulantısına engel olmaktadır. Yalnız tuzlu yapısı nedeniyle belirli ölçülerde tüketmek önemlidir.

5. Zencefil

5. Zencefil

Hamilelikte bulantıyı önleyen en önemli besinlerden birisi olarak gösterilen zencefil aynı zamanda annenin bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

6. Nane

6. Nane

Bulantı başladığı an birkaç yaprak nane çiğnemek veya nane çayı içmek bulantıyı büyük ölçüde kesecektir. Nane mideyi rahatlatarak bulantının kısa süre içerisinde geçmesine yardımcı olur.

7. Limon

7. Limon

Mandalinada olduğu gibi limon da asitli yapısı sayesinde mide bulantısını kısa sürede geçirmeye yardımcıdır. Birçok anne adayı sadece limon koklayarak bile mide bulantısını geçirdiğini belirtmiştir.

8. Tuzlu Krakerler

8. Tuzlu Krakerler

Tuzlu krakerler normal zamanlarda kurtarıcı olduğu gibi hamilelikte de karşımıza çıkıyor. Yanınızda taşıyabileceğiniz bu küçük atıştırmalıklar ile mide bulantınızın başlayacağı an birkaç tane tüketip bu sorununuzu çözebilirsiniz.

9. Protein

9. Protein

Yapılan bazı çalışmalarda protein tüketiminin büyük ölçüde mide bulantısına engel olduğu görülmüştür. Proteinlerin sindirimi zor olduğu için uzun süreli tokluk  ve midede doluluk hissi sağlarlar. Fakat tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir konu var. Yağlı ve kızarmış-yanmış etlerin tüketimi mide bulantısını daha fazla arttırabileceğinden genel olarak haşlama, ızgara gibi pişirme yöntemlerine başvurulmalıdır.

10. Su

10. Su

Mide bulantısının en büyük nedenlerinden birisi de su tüketimi azlığıdır. Anne adayı genellikle su içince daha fazla mide bulantısı yaşayacakmış gibi hisseder ama bu düşünce yanlıştır. Mide bulantınızın başlayacağını hissettiğiniz an içeceğiniz bir bardak ılık su, rahatsızlığınızı büyük ölçüde hafifletecektir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?